Page content

Aftrekken naast Arie op het LINDA Festival

article content

Aftrekken naast Arie op het LINDA Festival

‘Jullie zijn wel een publiekstrekker’, ‘Op het Linda festival is het druk bij de workshop aftrekken en Jett Rebel is bijzaak’, ‘Het gaat er wild aan toe bij de aftrekcursus’. 

Dit weekend was de Love Academy van Mail & Female op het Linda Festival in Zaandam waar letterlijk honderden vrouwen stonden te popelen om onze workshop-demo ‘de originele workshop aftrekken voor & door vrouwen’  te genieten!

Uit voorafgaande facebook reacties op de workshop, van giechelend, afkeurend of zenuwachtige toon blijkt wel dat seks in de publieke sfeer nog altijd een taboe onderwerp is. Maar een tegenovergestelde sfeer was op het festival zelf! Vrouwen stormden op ons af in grote getale. Juist omdat de workshop aftrekken zo openlijk, vrij en positief werd aangemoedigd.

Zo stonden de vrouwen een half uur van te voren te dringen om nog een plaatsje te bemachtigen. Iedereen was vol verwachting en luisterde aandachtig terwijl wij onze geheimen met hen deelden. Na wat gegiechel hier en daar, letten de vrouwen serieus op de technieken, van de ‘Rock around the Clock’ tot ‘Prikkeldraad’.

aftrekken froukje

De reacties waren lief en lovend; “Ik had een soort opgeblazen bimbo verwacht en dan staat er zo’n leuke jonge vrouw, dat spreekt aan en dan denk ik; dat kan ik ook!”, “Ik kende maar 2 technieken van de 12 die werden voorgedaan”,” Ik heb er echt heel veel van geleerd”, etc. We willen dan ook iedereen van Linda, met name alle vrouwen (en enkele mannen van de geluidstechniek) bedanken voor hun enthousiasme en aandacht

Wil je nou echt een pro worden in aftrekken en meer leren over de seksualiteit van de man? Volg dan onze volledige Workshop Aftrekken

Vergeet ook niet je Glijmiddel. Essentieel voor lekker, fijn en soepel aftrekken.

Veel plezier!

Liefs Madeleine & Froukje

IMG_20160516_140733_resized


Comment Section

0 reacties op “Aftrekken naast Arie op het LINDA Festival

Plaats een reactie


*


Froukje van der Velde
Froukje studeerde Culturele Antropologie aan de UvA en minor Gender & Sexuality Studies aan San Francisco State University. Zij groeide op met een fascinatie hoe mensen uiting geven aan hun gender identiteit en seksualiteit. Op jonge leeftijd doken allerlei vragen op; waarom kun je slechts of een jongen of een meisje zijn? Waarom kan ik niet de kleren van mijn broer aan? Hoezo mag ik mijn hand niet op mijn vagina houden, maar wel op de rest van mijn lichaam?! Zij merkte dat er zoveel taboes, gedragscodes en geheimzinnigheid omtrent seksualiteit en liefde zijn. ‘Onze hele samenleving, psyche en cultuur is verweven met ons geloof en waarden wat betreft seksualiteit, gender en sekse. Ik geloof dat hier meer aandacht, plezier, educatie en verwondering aan besteed mag worden! Zo geloof ik niet in de zwart/wit scheiding tussen vrouw en man, of hetero en homo. Naar mijn mening kan dit allemaal met een korreltje zout genomen worden, zijn er veel meer grijsgebieden. Niets is vaststaand, zowel gevoelens als je identiteit veranderen continu. De mens is een wonderlijk wezen wat zich al miljoenen jaren heeft aangepast tot waar we nu zijn. Dit vergt een behoorlijke dosis van creativiteit. Onze nieuwsgierigheid, speelsheid en vermogen om te ontdekken is wat de wereld zo spannend en levendig maakt. Seksualiteit is hier een prachtig speelveld voor waar we kunnen ontmoeten, vallen, opspringen en onszelf en anderen leren kennen op een diepere laag met overgave en passie!’ Sinds 2014 is ze afgestudeerd en schrijft zij voor Mail & Female. Daarnaast brengt zij haar boodschap over door muziek, met haar band Flecha Moon & The Confused.