BDSM, iets voor mij?
16 september 2020 
3 min. leestijd

BDSM, iets voor mij?

Je bent verliefd of geil en wilt seks met de ander. Maar je wilt meer, je speelt samen een spel… Wat voor tekens geef je elkaar, wanneer en hoe is het duidelijk dat je dat spel allebei wilt spelen?

De letters BDSM staan voor een creatieve benadering van seksuele exploratie. Elke letter beschrijft een variant van een specifiek en creatief seksueel spel. B staat voor Bondage; D staat voor Discipline; S staat voor Sadisme (afkomstig van de schrijfsels van Marquis de Sade) en M staat voor Masochisme.

Bondage

Een voorbeeld; heeft je partner ooit tijdens de seks je handen boven je hoofd vastgehouden, je geplaagd, gelikt en misschien gekieteld tot je het wel uit kon schreeuwen van genot? Werd je vervolgens zonder zelf iets te doen (je kon je handen immers niet gebruiken, weet je nog?) tot een fantastisch hoogtepunt gebracht? Of was jij degene die je partner in bedwang hield? Voelde jij hoe zijn of haar opwinding toenam en werd je geil van de gedachte dat jij je partner tot dat punt bracht. Wel eens meegemaakt? Dan heb je al lichtelijk geëxperimenteer met een variant van het Bondage spel. Niet slecht hè? Klinkt het opwindend?

Discipline

Wat zou er gebeuren als we dit spel verder zouden uitbreiden met wat seksuele creativiteit. Je handen worden vastgehouden en jij en je partner zijn opgewonden. Stel dat nu verteld wordt dat je stil moet liggen, je mond moet houden en je niet mag bewegen. Al wordt je nog zo geplaagd en geliefkoosd, het enige wat je mag doen is stil liggen, want anders…. Misschien krijg je wel een paar tikken op je billen als je niet luistert en ongehoorzaam bent. Dat is discipline. Klinkt het goed tot zover?

Sado-masochisme

Dan gaan we nog een stapje verder. Handen boven je hoofd, seksueel opgewonden en nieuwsgierig naar wat je partner zal gaan doen. Een blinddoek wordt voorzichtig voor je ogen geschoven en je wordt verteld je te gedragen, stil te zijn en te gehoorzamen aan alles wat je partner je opdraagt. Belangrijk is ook dat je goed begrijpt dat je de volgende woorden moet gebruiken: Ja Meester, Ja Meesteres, Ja Meneer, Ja Mevrouw of gewoon Ja, ik begrijp het en gehoorzaam.
Eén van jullie neemt controle en de ander onderwerpt zich. Jullie stemmen allebei toe en laten je meeslepen door het spel. Dat laatste ingrediënt is Sado-Masochisme.

BDSM is wederzijdse toestemming en consent

Zoals je begrijpt is BDSM een keuze. Het is voor een ieder de keuze om te kijken waar, wanneer en waarheen jullie gezamenlijke seksuele ontdekkingstocht zal leiden. Daarbij zijn er een paar belangrijke punten die je altijd in gedachte moet houden. BDSM is wederzijdse toestemming. Dit betekent dat beide partners (degene boven en degene onder) samen besluiten het spel te spelen en kunnen stoppen wanneer ze willen.

Veilig & vertrouwd

Seks met een vertrouwde partner is vaak beter, intiemer en vrijer. In de intimiteit tussen partners zijn nieuwe ontwikkelingen die je samen ontdekt leuker. Je kan er samen lang van nagenieten en samen nieuwe voorbereidingen verzinnen.
BDSM moet veilig zijn. Wees op de hoogte van eventuele gezondheidsproblemen van je partner, houd rekening met mogelijke angsten die zouden kunnen opspelen en ken de beperkingen van de attributen die je gebruikt.

Sexual Dynamics

BDSM gaat niet alleen over beleving van concrete fysieke ervaringen het is veel meer dan dat. Als we kijken naar het psychologische aspect van Macht & Onderwerping, is er een heel terrein waarop je deze gevoelens kunt onderzoeken. Bijvoorbeeld het uitleven van een fantasie in een rollenspel; het kan gaan over psychische vernederingen of iemand verbieden tot een orgasme te komen… Het gaat er in alle gevallen om wat jij en de ander fijn vinden om te doen en te ervaren. Dat bespreek je van te voren met elkaar; daar begint het voorspel.

Shop hier de bondage starterskit of het boek Spanking for Lovers  blog spanking

Over de schrijver
Meester Tiemo
Door

Meester Tiemo

op 01 Oct 2017

Zolang het veilig is en jouw grenzen 100% worden gerespecteerd, is er niets tegen om eens met SM te experimenteren !

Reactie plaatsen