Page content

9 Geweldige Tantra tips voor beginners

article content

9 Geweldige Tantra tips voor beginners

Een intens, spiritueel, rauw, intelligent, diep overstijgend orgastisch liefdesspel wat je in de zevende hemel en voorbij afvuurt… Wie wil dat nou niet?

Door seks kunnen we deze hoogtes en dieptes opzoeken en ervaren. Een van die manieren is door Tantra technieken, en wie zegt dat het moeilijk hoeft te zijn? Laten we beginnen met wat eenvoudige oefeningen zodat we vandaag de dag kunnen spelen met deze rijke en oude tradities om onze verlangens en lusten te vieren!

Tantra ziet je seksualiteit als een cadeau en brandstof voor je leven!

In plaats van seksualiteit als iets ongepast en schaamtevol te zien wordt het juist als een enorme bron van kracht beschouwd. De negatieve emoties die we hebben van eeuwenlange onderdrukking van seksualiteit, met name bij vrouwen, in onze maatschappij en op persoonlijke niveau, uit onze jeugd of familie traumas leren we met tantra om te vormen tot iets positiefs. Door jezelf als seksueel wezen te accepteren en dit te vieren!

Tantra als bewustzijnsverbreding

Tantra gaat niet alleen over seks, het is een prachtig gereedschap om relaties, seks, intuïtie en spiritualiteit beter te begrijpen. Als je bekend bent met yoga en/of meditatie herken je al de focus en het stil worden, dat de kleinste bewegingen en ademhaling al zoveel met je sensaties kunnen doen en je ervaring.

Stel je de focus voor die je met meditatie oproept. Wat zou deze focus kunnen doen voor je liefdesspel? Stel je voor hoe bewust en intens elke aanraking, streling, sensatie in je lichaam en het contact met je partner kan zijn.

Hierdoor wordt het liefdesspel een geheel andere intense ervaring en een manier om dieper contact te leggen.

Tantra gaat niet om seks of de weg naar het orgasme, maar om de geheel orgastische rijke ervaring die je deelt met je partner of jezelf.

Tantra Beginners Handleiding in 9 stappen:

Open houding
Je hoeft echt niet meteen een tantra expert te zijn en spirituele hoogte te bereiken. Waar het om gaat bij tantra is dat je een open houding hebt en bereid bent om iets nieuws uit te proberen! Laat juist alle verwachtingen en ideeën die je hebt opgedaan los om echt in het moment te zijn en geniet ervan dat je samen met je partner iets nieuws gaat ontdekken!

Plan een wekelijkse sessie
Het klinkt misschien niet zo romantisch maar plan een vaste avond per week (of maand) in wanneer je samen een tantra sessie gaat doen en trek er minimaal 2 uur voor uit. Hoe vaak willen we wel niet allemaal dingen doen en door drukke agenda’s, of dingen die belangrijker lijken komen we er niet aan toe en gebeurd het uiteindelijk niet!

Inplannen is dus heel fijn, zo maak je tijd voor wat je belangrijk vindt. Hierdoor weet je niet alleen zeker dat het er echt van komt, maar kun je ook naar de avond toeleven en je verheugen op de spannende en speelse avond die in het verschiet ligt! Zo kun je je partner een leuk berichtje sturen om zo samen al in de Tantrische sferen te komen.

Sfeer creëren. Set the mood
Het heerlijk avondje is gekomen! Nu is het tijd om een warme sfeer te creëren in de ruimte waar jullie zijn. Zorg dat de ruimte op temperatuur is, lekker warm zodat je het niet koud krijgt zonder kleren aan. Steek kaarsjes aan en een lekkere wierook, en leg zijde dekens, en kussens neer om lekker zacht op te liggen. Leuke attributen zoals een streelpluim zijn natuurlijk ook welkom! Muziek is ook erg doorslaggevend voor de sfeer. Het kan de sfeer erg bevorderen maar ook beïnvloeden dus als je voor muziek kiest zorg er dan voor dat je de juiste muziek hebt. Heb ook een speellijst van minimaal 2 uur zodat je niet tussendoor andere muziek op hoeft te zetten. Het is ook leuk om je partner te verassen, wanneer hij of zij thuiskomt en je hebt al een fijne sfeer gecreëerd. Zo laat je je partner speciaal voelen!

Bereid je lichaam voor
Laat een bad vol lopen met etherische oliën en opwekkende kruiden, zodat jullie helemaal relaxed worden. Geef je lichaam en hoofd de tijd om lekker te ontspannen voordat je aan het liefdesspel begint. Na het bad zijn jullie fris en relaxed. Smeer elkaar daarna in met een heerlijk geurende massage olie die de lusten opwekt, zoals rozemarijn en kruidnagel. Zo maken jullie elkaar helemaal mals en klaar voor de avond, dit kan ook al heel sensueel zijn, elkaar strelend met zachte olie.

Shake it off!
Na helemaal rozig uit het water te zijn gekomen is het tijd om je lichaam wakker te maken met wat energetische ge-shake! Schud je hele lichaam door elkaar en wiebel alle kanten op om al je spieren en gedachten los te gooien! Tegenover elkaar staan en elkaar aankijken is ook erg bevorderlijk voor de lachspieren! Wees niet bang om geluid te maken want je stembanden en keel vibreert graag mee.

Hier alvast het goede voorbeeld..

Samen Mediteren
Ga tegenover elkaar zitten in een comfortabele positie op kussens op de grond of op bed. Zit recht tegenover elkaar met je ogen dicht en mediteer. Richt je op je ademhaling, hoe de adem van je neus naar door je lichaam gaat en je buik vult en adem dan rustig uit. Verleng en verdiep je adem zodat je inademingen en uitademingen steeds langer en rustiger worden. Misschien kunnen jullie zelfs samen een ritme vinden van ademhaling. Door deze oefening kun je beter de subtielere sensaties waarnemen van je lichaam en elkaars energie en ademhaling. Hierdoor wordt je liefdesspel dieper, intenser en kun je nog beter voelen en van elkaar genieten.

Kijk elkaar in de ogen
Open je ogen en kijk je geliefde aan. Zeg niets, kijk elkaar alleen maar aan, voor minstens 5 minuten! In het begin zal het raar lijken, of misschien in de lach schieten, dit maakt helemaal niet uit. Ervaar het en blijf elkaar aankijken.

Vertel elkaar waarom en waar je zoveel van houdt aan je geliefde
Vertel nu wat je zo mooi aan je geliefde vindt. Waar je van houdt aan je partner. Dit kan uiterlijk zijn, mooie sterke handen of een ontwapende lach. Maar ook een karaktertrekje of gewoonte. Doe dit om de beurt en probeer geen reactie te geven wanneer je ontvangt, luister alleen maar naar degene die tegenover je zit en hoor het.

Deel je verlangens met elkaar
Vertel je partner nu wat je verlangens zijn. Wat je leuk zou vinden om te doen, waar je zin in hebt, wat je fijn vindt en nieuwsgierig naar bent. Misschien komen jullie verlangens wel heel erg overeen of verast je partner je met iets voorheen onbekends!

Vanuit deze openheid die jullie hebben gecreëerd vertrek je naar het liefdesspel.

Je kunt verschillende technieken uitproberen, zoals Open je Chakras met Orgasme. Het belangrijkste is een open houding en geen verwachtingen zodat je je kan onderdompelen in het plezier van deze seksuele ontdekkingstocht!

Geef niet op na de eerste keer proberen! Probeer het gewoon nog een aantal keer, want… Oefening baart kunst!

Meer leren over Tantra:

Comment Section

11 reacties op “9 Geweldige Tantra tips voor beginners


Door de graaf op 21 december 2016

hoi froukje,
ik ben al een tijdje geinteresseerd in het tantra liefdesspel.
graag zou ik met een ervaren partner willen ondervinden hoe dat gaat en is.
zou jij met dit willen delen?
alvast bedankt voor je reactie.


Door Louis BErg op 13 juni 2017

Hey Door, misschien wel wat laat maar ik las je oproepje. Ik ben een leuke spontane kerel van 54 uit Hillegom en al meer dan 30jr actief met tantra bezig. Mocht je interesse hebben, stuur me dan een berichtje. Liefdevolle groet, Louis


Door Cinnamon Destiny Sugar op 6 maart 2018

Dag Louis,

Neuken?

XOXO


Door Annelies Semeins op 16 augustus 2018

Heerlijk tantra….maar met wie?


Door Michel op 20 augustus 2018

Met iemand die ook alleen is?


Door Rob op 6 september 2018

Hoi Annelies, ik lees veel over Tantra maar heb het nog nooit mogen meemaken, kun jij de massages geven of zoek je ook iemand die dit kan. Groetjes Rob


Door Jeffrey op 3 november 2018

Lijkt mij ook heerlijk kunnen wel een keer. Afspreken.


Door marco op 3 april 2019

Ik ben beschikbaar en heel nieuwsgierig


Door Jonn op 24 april 2020

Hoi, ik wil graag tantra met jou wil mee doen.


Door Mars op 31 augustus 2018

Hallo, wij zijn een stel (53-48jr.) waarvan hij al langer in tantra geïnteresseerd en zij ook (iets minder wellicht). We hebben weleens een parensessie meegedaan maar daar is het bij gebleven.
Wel vaak op zoek geweest naar hoe, wat, waar, etc… maar schrikken ook best van de forse prijzen en ook vaak zijn de trainingen gedurende een week wat voor ons moeilijk te realiseren is (werk en kids).
We zoeken een manier om langzaamaan bekend te worden het met Tantra en dan kan als stel of separaat.
Graag willen we info en/of advies van ervaringsdeskundigen.


Door Irfje op 19 november 2018

Hi, welke tantra boeken kan jij mij aanbevelen om over dit bijzondere activiteit kennis op te doen en het te kunnen toepassen?

Plaats een reactie


*


Froukje van der Velde
Froukje studeerde Culturele Antropologie aan de UvA en minor Gender & Sexuality Studies aan San Francisco State University. Zij groeide op met een fascinatie hoe mensen uiting geven aan hun gender identiteit en seksualiteit. Op jonge leeftijd doken allerlei vragen op; waarom kun je slechts of een jongen of een meisje zijn? Waarom kan ik niet de kleren van mijn broer aan? Hoezo mag ik mijn hand niet op mijn vagina houden, maar wel op de rest van mijn lichaam?! Zij merkte dat er zoveel taboes, gedragscodes en geheimzinnigheid omtrent seksualiteit en liefde zijn. ‘Onze hele samenleving, psyche en cultuur is verweven met ons geloof en waarden wat betreft seksualiteit, gender en sekse. Ik geloof dat hier meer aandacht, plezier, educatie en verwondering aan besteed mag worden! Zo geloof ik niet in de zwart/wit scheiding tussen vrouw en man, of hetero en homo. Naar mijn mening kan dit allemaal met een korreltje zout genomen worden, zijn er veel meer grijsgebieden. Niets is vaststaand, zowel gevoelens als je identiteit veranderen continu. De mens is een wonderlijk wezen wat zich al miljoenen jaren heeft aangepast tot waar we nu zijn. Dit vergt een behoorlijke dosis van creativiteit. Onze nieuwsgierigheid, speelsheid en vermogen om te ontdekken is wat de wereld zo spannend en levendig maakt. Seksualiteit is hier een prachtig speelveld voor waar we kunnen ontmoeten, vallen, opspringen en onszelf en anderen leren kennen op een diepere laag met overgave en passie!’ Sinds 2014 is ze afgestudeerd en schrijft zij voor Mail & Female. Daarnaast brengt zij haar boodschap over door muziek, met haar band Flecha Moon & The Confused.