Dringend advies voor de volksgezondheid; Masturbeer, juist nu!
13 januari 2021 
2 min. leestijd

Dringend advies voor de volksgezondheid; Masturbeer, juist nu!

Masturbation is a meditation on self-love – Betty Dodson.

In deze tijden van corona vallen veel dagelijkse bezigheden voor veel van ons weg, waaronder het sociale leven, maar ook sport, groepslessen, yoga, etc. Begrippen als corona-kilos zijn al wijdverspreid in de volksmond. Veel mensen werken vanuit huis en beweging wordt steeds geringer. We moeten daar nu meer moeite voor doen, en risico’s nemen.

Dit heeft effect op de relatie met je lichaam. Wanneer je minder beweegt, verbind je je minder met je lichaam. Waardoor je zelfs negatieve gevoelens over je lichaam kunt gaan ervaren. Wij zeggen; een goede manier om je weer positief te verbinden met je lichaam en haar lief te hebben is de magische tonic; masturbatie. 

Zelfbeminning, oftewel; Jezelf beminnen is een ander bewoording voor masturbatie. Toch is het één en dezelfde. Het is iets wat je jezelf geeft, die tijd, dat genot, die spanning-release van het orgasme. Wanneer jij jezelf aanraakt, jezelf streelt en genot brengt is dat een grote daad van liefde.

Dit is al talloze keren onderzocht en bewezen en ondertussen kei-harde wetenschap. Want wat er gebeurt is dat er een cocktail van gelukmakende stofjes vrijkomt in je brein; oxytocine, vasopressine, dopamine waardoor je je ontspant, blijer voelt en verbonden. Zeg nou zelf, wie wil dat nou niet?!

Het is ook nog eens heel normaal. Uit onderzoek blijkt immers dat babies al ‘masturberen’ in de baarmoeder. Wat verteld dit ons? Dat het dus heel normaal en aangeboren is, voordat wij er schaamte, of enige (negatieve) connotatie of betekenis aan hebben gegeven.

Gevoelens zoals schaamte kunnen je tegenhouden maar zijn dus echt helemaal niet nodig. Een goede manier om deze gevoelens te transformeren en een gezondere relatie met jouw lichaam en seksualiteit op te bouwen is dan ook juist; zelfbeminning. 

Seks, ook solo-seks, brengt je in je lichaam. In deze wereld waar het denken zo centraal staat is het sowieso belangrijk om ons te verbinden met ons lichaam en de geweldige dingen waar zij tot in staat is! Dat lijf wat helemaal van jou is! Om te strelen, voor te zorgen, aan te raken en genot te brengen. Bekijk je lichaam eens door de ogen van een geliefde, hoe raak je een geliefde aan? Voel jouw huid, jouw rondingen, jouw hoeken, hou ze vast en onderzoek welke sensaties dit teweeg brengt.

Door je te verbinden met je ademhaling open je je voor de sensaties in je lichaam. Door te ademen naar het deel wat je aanraakt ervaar je de sensaties extra intens en bewust. Zo kom je in een liefdesspel met jezelf, zonder een bepaald doel of weg die je hoeft te volgen.

Je kunt je hierbij laten inspireren door stromingen zoals tantra en taoïsme met oefeningen zoals het Jade Ei. Of experts op dit gebied. Sexpert Deborah Sundahl is er bijvoorbeeld van overtuigd dat iedereen een G-spot heeft en kan Squirten, oftewel; vaginaal ejaculeren. Ook zijn er heel veel geweldige revolutionaire speeltjes die je heerlijke sensaties kunnen geven en er voor zijn gemaakt om jouw seksuele genots-spectrum te verbreden, zoals één van de nieuwste innovatie; De Womanizer. Dit is een ‘zuigend/pulserend’ speeltje wat je clitorale stimulatie geeft. Daarnaast zijn er leuke en alternatieve pornofilms die je in de mood kunnen brengen, zoals de films van Jennifer Lyon Bell of Erika Lust.

Bekijk onze Mail & Female webshop voor inspiratie om jezelf nog beter te beminnen en je positief te verbinden met je lichaam en genotcentrum!

Over de schrijver
Reactie plaatsen