De G-spot bestaat en elke vrouw kan leren spuiten!
6 november 2020 

De G-spot bestaat en elke vrouw kan leren spuiten!

De G-spot is de zone van Grafenberg zoals het magische plekje aan de binnen-buikzijde van je vagina heet. Zij bevindt zich zo’n 2,5 tot 4 cm vlak na de ingang van de vagina. Dr. Grafenberg mag zich met trots ontdekker en naamgever noemen (meer dan 100 jaar geleden…).

De G-spot is een sponsachtig stukje weefsel dat zich vult met vochten naarmate je opwinding stijgt. Daarom kan je bij veel opwinding & genot zelfs spuiten! Je vindt haar het makkelijkst door een gekromde vinger naar binnen te brengen. Als je je gebogen vingertop naar je buikwand toe beweegt voel je vervolgens een iets ruwer stukje huid dat bij ‘opwrijving’ (een kleine, op en neer gaande beweging) reageert.

Hoe geiler je bent, hoe beter deze voelbaar is! Je kunt de G-spot trouwens ook duidelijk zien liggen als je met een speculum je vagina zijwaarts opentrekt. We hebben een aantal perfecte dvd’s en boeken die je helemaal inwijden in het fenomeen G-spot-orgasme en ook de vrouwelijke ejaculatie ofwel Squirten.

Niet droog oefenen!

Het is belangrijk dat de hele erogene zone goed doorbloed is: c.q. je moet lekker opgewonden zijn om je G-spot te kunnen voelen. Begin in ieder geval met glijmiddel om alles lekker glad te maken, dan wordt het vanzelf ook nat. Een erotische massage met speciale aandacht voor de Yoni is een perfecte voorbereiding. Haar beffen in combi met G-spot massage is ook geweldig!

Vibrators die speciaal zijn ontworpen voor de G-spot zijn heel effectief voor het stimuleren van dit bijzondere plekje. Bijvoorbeeld  met de G-kii stimuleer je je clitoris en je hele schoot voor de juiste opwinding. Als alles sappig is beweeg je de vibrator in-en-uit je vagina om op die manier de G-spot te activeren.

Sommige mannen hebben ook een perfect geschapen penis voor G-spot stimulering. Ook kun je zelf gemakkelijk het één en ander sturen. Ga bijvoorbeeld bovenop zitten tijdens het neuken of laat je achterlangs penetreren. Beide standjes zijn goed voor G-spot stimulering. Ga niet ‘droog’ oefenen! Het is van belang dat je al opgewonden bent voor je probeert je G-spot te prikkelen. In opgewonden stand vult het sponsje zich namelijk met vochten zodat de zone zich goed laat ontdekken én stimuleren.

G-spot versus clitoris

Het stimuleren van de G-spot voelt anders dan het stimuleren van de clitoris. Clitoris-stimulatie geeft een electrisch-achtige, snel opbouwende, enigszins oppervlakkige spanning, dat zich naar binnen richt. Stimulering van de G-spot geeft een wat gedempte, zich langzaam uitbreidende en diepere opwinding, dat zich naar buiten richt. Je gooit het er als het ware uit. Gevolg van deze tragere opwinding is dat de piek vaak minder duidelijk aanwezig is. Veel vrouwen hebben dan ook niet door dat ze vaginaal orgastisch zijn.
De intensiteit van het orgasme wordt beïnvloed door de bekkenzenuw, één van de sterkste zenuwen in ons lichaam. Deze zenuw verbindt de G-spot met de zenuwknopen van de ruggengraat en de bovenbuik en is moeilijk te controleren. Een vaginaal orgasme is voor ons dan ook een stuk moeilijker te beheersen dan het clitoraal orgasme. Essentieel voor een G-spot orgasme en gevoel in je vagina zijn de bekkenbodemspieren, lees hier meer over het cultiveren en belang van je liefdespieren.

De vrouwelijke ejaculatie

Het uitoefenen van druk op de G-spot kan een vrouw tot ejaculatie brengen, zelfs al vóór het orgasme. Dit is absoluut geen urine, mocht je dat ooit gedacht hebben. Een kleine reuktest zal dit bevestigen. Het weefsel van de G-spot bevat een enzym dat gewoonlijk alleen in de mannelijke prostaatklieren wordt aangetroffen. Deze klieren produceren vocht om de zaadcellen na ejaculatie in leven te houden. De aanwezigheid van zogenaamde ‘prostaatenzymen’ in de vagina kan wijzen op een vergelijkbare vochtproductie. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor de vrouwelijke ejaculatie.

Wat heeft Freud ermee te maken?

Hoewel men op wetenschappelijk niveau nog aan het discussiëren is over het bestaan van de G-spot, weten veel vrouwen het zeker; ze bestaat! Eén van de vrouwen die al jarenlang opkomen voor het bestaan van de G-spot & de vrouwelijke ejaculatie is Deborah Sundahl. Zij is een Amerikaanse uit het progressieve San Francisco kamp waar vrouwen (en mannen) vanaf de 70-er jaren actief opkomen voor een positieve benadering van seksualiteit, porno en gelijkwaardigheid van alle gender en seksualiteit vormen.
Sundahl is een goeroe als het gaat om het vrouwelijk orgasme, waarin zij zich ook keert tegen een stroming binnen het feminisme met de opvatting dat ‘het vaginaal orgasme niet bestaat’. Die opvatting is weer een reactie op Freud, die beweerde dat een vrouw pas volwassen is als zij vaginaal kan klaarkomen. In de opvatting van Freud is het clitoraal orgasme ‘onvolledig’.
Je kunt je wel iets voorstellen bij de feministische hausse tegen de visie van Freud, want hoeveel vrouwen hebben het vaginaal orgasme uit ervaring leren kennen? Maar ontkennen is nog erger want dat helpt ons niet verder. Dus wij zijn blij en trots op vrouwen als Deborah Sundahl die ons leert hoé je je vagina orgastisch kunt maken.

Deborah Sundahl

Naast het geven van lezingen en workshops over de hele wereld, schrijft Deborah Sundahl boeken en maakt ze films over dit onderwerp. Haar boek G-spot and Female Orgasm is zeer volledig en leert je alles over dit fascinerende vrouwelijk fenomeen. Ze heeft honderden vrouwen begeleid in het vinden van hun G-spot en heeft hun spuitend laten klaarkomen. Met haar workshops en lezingen heeft ze het goede nieuws over de G-spot en vrouwelijke ejaculatie internationaal verspreid sinds 1991.

De toegangspoort tot diepere liefde en intimiteit

Het wakker maken van je G-spot vereist een beleving en sekstechniek die verder gaat dan de westerse “erop & eraf”. Deborah Sundahl heeft haar kennis opgedaan bij de oosterse liefdes filosofieën; het Taoïsme en de Tantra leer. Zij noemt de G-spot ‘de toegangspoort tot diepere liefde en intimiteit’ omdat de orgastische sensatie er een is van lichaams-doordrenkende en ziel-bevredigende gevoelens van liefde. Het vaginaal orgasme en de vrouwelijke ejaculatie geven vrouwen de emotionele verbintenis waar ze naar verlangen. Met deze kennis voor bevrediging binnen bereik, staan we aan het begin van een opwindende nieuwe fase in de evolutie van de vrouwelijke seksualiteit. Ondergá al deze gevoelens die bij elkaar kunnen exploderen en heb vertrouwen in je lijf. Geef je er aan over, want seks zit óók en vooral tussen je oren!

Over de schrijver
Arjan
Door

Arjan

op 26 May 2021

Goed bezig hoor.!

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down