Orgasme van de vrouw
15 december 2016 
9 min. leestijd

Orgasme van de vrouw

Het orgasme of  in meervoud: orgasmen:) Dat is waar we hét uiteindelijke allemaal voor doen. Althans, laten we zeggen dat het op zijn minst de bekroning is op onze inspanningen. Maar de weg er naar toe is minstens zo fijn!

Het orgasme

Het is de combinatie van spanning en ontspanning, van opbouwen en laten gaan, die ons uiteindelijk tot dat heerlijke hoogtepunt brengt. Het stimuleren van de clitoris is de manier om die climax veroorzaken. Over het vrouwelijke orgasme doen veel fabeltjes de ronde. De G-spot zou niet bestaan en een orgasme kan je alleen via clitorale stimulatie opwekken. Waar of niet waar? We zetten graag wat feiten en info voor je op een rij.

De weg is het doel

Voor we verder gaan willen we graag benadrukken dat de weg náár het orgasme misschien wel het allerbelangrijkst is. Wees daarom ín het moment. Geniet van je opwinding en laat je meevoeren op de golven van het genot dat je lichaam je kan bieden. Verwonder je over de gevoeligheid van al die bijzondere plekjes en beschouw het orgasme, áls het komt, als een extra, bevredigend cadeautje. Elk orgasme kan weer anders voelen; soms is het rustig kabbelend; een beetje gewoon of juist uitzinnig.  Het is die piek die je even of langdurig boven jezelf doet uitstijgen.

Elk orgasme is anders

Sommige vrouwen kennen het gevoel van klaarkomen al van jongs af aan. Er zijn ook vrouwen die zelden of nooit een orgasme bereiken. Mocht dat bij jou het geval zijn, het is nooit te laat om te leren! Daarbij geldt over het algemeen dat bij vrouwen de seksuele sensitiviteit zich ontwikkelt naarmate ze ouder worden. Hoe rijper je lichaam, hoe spectaculairder je lichamelijke en orgastische sensaties kunnen zijn; je voelt je meer vertrouwd en zekerder van je lichaam. Maar je moet daar ook iets voor doen… seks & het lichaam vergen onderhoud.

Het Topje van de Vulkaan

orgasme en zwellichaamAlle vrouwelijke orgasmen zouden uiteindelijk voortkomen uit het stimuleren van de kittelaar. Maar wat is een clitoris?
Uit recent onderzoek is gebleken dat de kittelaar een veel groter orgaan is dan aanvankelijk werd gedacht. De gevoelige zenuwuiteinden heeft vertakkingen die diep in de vagina verscholen gaan. Je klit is dus nog maar het topje van de vulkaan! Op deze tekening zie je de hoe een vork zich vanuit de clitoris naar binnen vormt. Dat is het grote gevoelsorgaan met meer dan 8000 zenuwuiteinden.
Het ervaren van inwendige orgasmen, zoals een  G-spot orgasme, (leer ook meer over vaginale orgasmen) heeft dus te maken met de grootte van dit orgaan. Dat wordt ook ook bevestigd omdat vrouwen bij wie de clitoris is verwijderd, aangeven tóch orgasmen te beleven.

Verschillende orgasmen

Veel vrouwen zeggen alleen clitorale orgasmen te kennen maar ervaren vaginale stimulans toch als essentieel omdat het hun orgasmen vollediger en intenser maakt. Ook horen we regelmatig verbazing bij vrouwen als we zeggen dat de clitoris gestimuleerd moet worden voor opwinding en het krijgen van een orgasme. Deze vrouwen hebben altijd begrepen dat je van neuken/vaginale stimulatie klaar zou moeten kunnen komen. Oh frustratie, want de meeste vrouwen krijgen niet zomaar spontaan een vaginaal orgasme en ze missen daarmee de kans op een orgasme.

De kittelaar

De (uitwendige) clitoris heeft enorm veel zenuwuiteinden en vertakkingen tot diep in de vagina en is zeer gevoelig voor stimulans. Prikkeling van de kroon van de clitoris heeft een zwelling tot gevolg en bevordert de doorbloeding en bevochtiging van de vagina. Bij aanhoudende stimulans volgt na verloop van tijd verdere verheviging van de spierspanning en gevoeligheid. De clitoris wordt steeds gevoeliger en je ervaart vaak  samentrekkingen in de vagina. Die samentrekkingen zijn de voorbodes van het clitorale orgasme. Maar je kunt ze natuurlijk ook als op zichzelf staande sensaties beleven en je concentreren op het gevoel in je vagina. Als je je bijvoorbeeld uitsluitend concentreert op het clitorale orgasme, is de kans groot dat de rijkdom aan gevoel in je vagina aan je voorbij gaat.

Perfecte orgasme tools

Onze ervaring is dat te veel nadruk op het ene: de clitoris, ten koste kan gaan van het andere: de G-spot. Een vibrator geeft je de mogelijkheid om heel geconcentreerd alle gevoelige plekjes zorgvuldig af te tasten en een orgasme langdurig uit te stellen zonder dat je moe wordt van de inspanning die dat vergt. Een G-spotvibrator of een clit vibrator in combinatie met een dildo zijn perfecte tools. Je ziet hoe je deze gebruikt in de instructiefilm van de G-spot expert Deborah Sundahl in The G-spot & Female ejaculation

Orgasme met de Pure Wand by Njoy

De G-Spot

Je G-spot, ofwel de zone van Grafenberg, is enkele vierkante centimeters groot en vormt de achterkant van je clitoris. Door de ligging kan tijdens de penetratie dit plekje bijdragen aan groot genotsgevoel. Het is een sponsachtig stukje weefsel dat zich vult met bloed naarmate je opwinding stijgt. Dus wanneer je opgewonden bent zul je de Gspot pas voelen! Je vindt het plekje het makkelijkst door een gekromde vinger naar binnen te brengen, naar de buikwand toe. Met je vingertop voel je vervolgens een iets ruwer stukje huid dat bij wrijving, heen-en-weergaande beweging reageert. Je kunt de G-spot trouwens ook duidelijk zien liggen als je met een speculum je vagina zijwaarts openduwt. Ook kan je door krachtig te persen de G-spot in je vagina zien. Je kan zien hoe je dit kunt doen in de zeer inzichtelijke dvd van Deborah Sundahl: The G-spot & Female ejaculation.

Niet droog oefenen

Ga niet ‘droog’ oefenen! Het is van belang dat je vagina opgewonden is voor je  je G-spot gaat prikkelen. In opgewonden toestand vult het sponsje/de G-spot zich namelijk met vocht zodat de zone zich goed laat voelen én stimuleren. Heel effectief (en lekker) is het stimuleren van je G-spot terwijl je clitoris gelikt of met een vibrator gestimuleerd wordt (bijvoorbeeld met de magische Womanizer). Ook de iets gebogen, speciaal ontworpen, G-spot vibrators zijn heel effectief voor het stimuleren van dit bijzondere plekje. Een dildo met een brede bolle kop, zoals de Njoy Pure Wand is ook een perfect instrument! Sommige mannen hebben ook een perfect geschapen penis voor G-spot stimulering. Zorg er voor dat je tijdens penetratie zelf gemakkelijk het één en ander kan sturen. Ga bijvoorbeeld bovenop zitten tijdens het neuken of laat je achterlangs penetreren. Beide standjes zijn goed voor G-spot stimulering.

Glijmiddel een must!!

Gebruik ook lekker veel glijmiddel (bijvoorbeeld de heerlijke Pink silicone) en eventueel latex handschoentjes om beschadiging te voorkomen of om het gewoon helemaal super smooth te maken (uiteraard voel je dan niet de huid en haar nuances). En onthoud; nat is anders dan glad! Glijmiddel geeft een gladde sensatie, heel anders dan nat voelt op je huid. Probeer maar eens uit door olie op je huid te smeren, of water!

G-Spot versus kittelaar

The G-spot Does Exist! Het masseren van de G-spot voelt anders dan het vingeren van de clitoris. Clitoris-stimulatie geeft een electrisch-achtige, snel opbouwende, enigszins oppervlakkige spanning. Stimulering van de G-spot geeft een wat gedemptere, zich langzaam uitbreidende en diepere opwinding. Gevolg van deze tragere opwinding is wel dat de piek vaak minder duidelijk aanwezig is. Veel vrouwen hebben dan ook niet door dat ze G-spot orgastisch zijn.
De intensiteit van het orgasme wordt beïnvloed door de bekkenzenuw, één van de sterkste zenuwen in ons lichaam. Deze zenuw verbindt de G-spot met de zenuwknopen van de ruggengraat en de bovenbuik en is moeilijk te controleren. Een G-spot orgasme is voor ons dan ook een stuk moeilijker te beheersen dan het clitorale orgasme. Onderga al deze gevoelens die bij elkaar kunnen exploderen en heb vertrouwen in je lijf. Geef je er aan over, want het grootste seks orgaan zit tussen je oren…

De Vrouwelijke Ejaculatie of Squirten

Het uitoefenen van druk op de G-spot kan ejaculatie voortbrengen, zelfs al vóór het orgasme. Dit vocht is absoluut geen urine, mocht je dat ooit gedacht hebben. Een kleine reuktest zal dit bevestigen. Het weefsel van de G-spot bevat een enzym dat gewoonlijk alleen in de mannelijke prostaatklieren wordt aangetroffen. Deze klieren produceren vocht om de zaadcellen na ejaculatie in leven te houden. De aanwezigheid van zogenaamde ‘prostaatenzymen’ in de G-spot kan wijzen op een vergelijkbare vochtproductie. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor de G-spot ejaculatie. Experts als Deborah Sundahl zijn er van overtuigd dat elke vrouw de kunst van het ejaculeren kan ontwikkelen. Zie ook daarvoor haar film: The G-spot & Female ejaculation.

Orgasme met madeleine ami

De PC-Spier: Use it or Lose it

Je PC-spieren zijn in onze visie: Liefdesspieren. De liefdesspieren/bekkenbodemspieren loopt vanaf de anus, onder het bekken door, tot aan de clitoris. De bekkenbodem spieren ondersteunen de voortplantingsorganen en omringen de anus, de vagina en de urinebuis. De PC-spier is de spier waardoor je vagina en G-spot kunnen samentrekken.

Trainen van de bekkenbodemspieren

De conditie van deze spieren is daarom essentieel voor je seksuele gevoel. Naast het controleren van je urinebuis, op oudere leeftijd en na zwangerschap. Het trainen van je bekkenbodemspieren is een heel goede manier om je vagina-sensaties te leren kennen, je orgasmen te controleren en je gevoeligheid voor G-spot stimulering en ejaculaties te bevorderen. Als je bijvoorbeeld weinig voelt bij penetratie, hoeft dat absoluut niet aan jouw seksuele onvermogen of remmingen te liggen. Ook niet aan je minnaar of vibrator. De kans is groot dat je bekkenbodem spieren te slap zijn. Net als alle andere spieren in je lijf moet je deze spieren onderhouden door ze te trainen, bijvoorbeeld door het gebruik van Ben Wa-balletjes. Dit geldt zeker als je kinderen hebt gebaard. Maar naast ‘te slappe’ bekkenbodemspieren, kunnen ze ook ‘te strak’ zijn. Wanneer je je bekkenbodemspieren niet kunt ontspannen, sla je daar stress op, voel je minder en kan het zelfs pijn doen. Het gaat dan ook om elasticiteit van de bekkenbodemspieren. Ontspannen is daarin even belangrijk als aanspannen!

Elk meisje een vibrator

Een orgasme geeft een flinke boost aan je liefdesspieren. Hoe meer orgasmen hoe beter! Zorg er in ieder geval voor dat je ooit eens hebt geëxperimenteerd met een vibrator. Heb je al eens een ervaring opgedaan en vond je het maar niks omdat ‘ie je niet genoeg stimuleerde? Geef jezelf dan tenminste nog een kans en probeer een andere vibrator met meer power of juist een die subtieler is.
Misschien wordt het nooit iets tussen jou en de vibrator maar de kans is groter dat een goede vibrator een start is voor een veel gevarieerder en bevredigender seksleven. Niet “omdat je het nodig hebt” maar gewoon om jezelf een plezier te doen!

In de Mail & Female winkel helpen we je graag met je keuze voor de voor jou beste vibrator!

Meer over baarmoeder-orgasmen
Alles over de G-spot
Info over ben-Wa balls, Geisha balls en ander bekkenbodemspier tools
Tips over Liefdesspieren/bekkenbodemspieren

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down