Je clitoris in 3D
10 februari 2020 
8 min. leestijd

Je clitoris in 3D

Dit is jouw genotsorgaan! Dit is foto van een full-size anatomisch model van je  clitoris in 3D. Het topje van de vulkaan zit heel verleidelijk aan de buitenkant maar binnenin zit het grootste deel van de berg…

Het overtuigend bewijs: de clitoris in 3D toont aan dat niet alleen de clit heel groot is. En niet alleen heel groot maar ook heel gevoelig! Maar liefst 8000 zenuwuiteinden weten ons tot groot genot aan te zetten… Vrouwen hebben gevoel in haar kut. Hoera! De Tarzan (duo-vibrator) was helemaal zo gek niet, en de G-spot bestaat! Alleen moest de wetenschap het nog bewijzen. Sinds een jaar of 20 weten we door de MRI scans dat de clitoris zich dieper in de vagina uitstrekt. Het gelukzalige plekje dat we kunnen ervaren door penetratie noemen we sinds dr. Grafenberg (jaren 50 vorige eeuw) G-plek. Het maakt ons helemaal niet uit hoe we het noemen als alle vrouwen maar weten dat in haar vagina een wereld aan genot te ontdekken valt! En niet alleen belangrijke kennis voor vrouwen, ook voor mannen is het heel belangrijk om te weten dat neuken voor vrouwen net zo lekker kan zijn als voor hem!

Je clitoris als vliegwiel voor het binnenwerk

Je ziet hier dat de clitoris dus niet zomaar een erwtje aan de buitenkant is. Zij heeft 2 armen van ongeveer 10 cm lang die extreem gevoelig zijn en zwellichamen die wel een kopje bloed kunnen bevatten in opgewonden staat. Dit maakt begrijpelijk waarom vrouwen kunnen genieten van penetratie. Dat is natuurlijk heel slim bedacht van de ontwerper van onze geslachtsorganen. Wij ‘weten’ natuurlijk al zo lang als we seks hebben dat penetratie heerlijk kan zijn. Maar penetratie was 30 jaar geleden politiek niet correct. Vrouwen werden niet geacht gevoel in hun kut te hebben en neuken had meer met onderdrukking te maken dan met seksueel genot (ja we komen van ver… de ‘schuld’ van Freud).

De ontdekking van Tarzan

Het was dan ook de ontdekking van Tarzan waarin we de erkenning vonden dat er wel degelijk gevoel in de vagina moest zijn! “Waarom werden er anders zulke vibrators gemaakt…?” Zie hier de noodzaak van de oprichting van Mail & Female 🙂 Nog altijd is men in de wetenschap in discussie over het al dan niet bestaan van de G-spot en het vaginaal (spuit)orgasme. Maar na Grafenberg e.c. en met de getuigenissen van vele vrouwen en G-spot deskundigen als Deborah Sundahl, kunnen we met de 3D clitoris nu laten zien hoe prachtig groot ons genotslichaam zich uitstrekt.

Vagina & penis werken in de seks precies hetzelfde

Vagina & penis  lijken heel erg op elkaar en functioneren in feite exact gelijk. We worden in aanvang ook allemaal als ‘vrouw’ ontworpen. Al naar gelang de ontwikkeling van het embryo wordt het XX chromosoom een YX= “het traditionele mannetje” of blijft het een XX= “het traditionele vrouwtje” . Als je de pik en balzak goed bekijkt dan zie je daar de naad nog zichtbaar waar de vagina werd gesloten. We zien dus dat de penis een omgekeerde clitoris is. Wat zich bij hem naar buiten richt, zit bij ons opgeborgen in onze Yoni, met het knobbeltje onder de schacht (voorhuid) aan de buitenkant. Onze geslachtsdelen lijken dus enorm op elkaar, en ook het genot. Er zijn ook allerlei variaties mogelijk op het uiterlijk van onze geslachtsorganen. In werkelijkheid zijn een “Yoni” en een “Penis” geen aparte categorieën, die of bij een “man” of “vrouw” horen. Maar is er een schaal waarin allerlei variaties bestaan.

Voor je clitoris geldt, opwinding first 

Opwinding is de eerste vereiste voor fijne seks. Heel belangrijk is je te beseffen dat wat voor de “pik” geldt, ook voor de klit geldt: beiden moeten opgewonden zijn om te kunnen genieten van penetratie. Net als bij een penis vullen de zwellichamen van de clitoris zich met bloed. (Een gevulde clitoris kan wel een kopje bloed inhouden), en dit maakt dat ze opgewonden groot en gevoelig wordt en zich makkelijk laat stimuleren.
Feit is dat een penis niet kan penetreren met een niet opgewonden penis. Een vagina kan wel gepenetreerd worden ook al is ze niet opgewonden…

Stimuleren van de clit

Je begrijpt dat er voor vrouwen en vagina eigenaars weinig lol aan penetratie is als zij niet opgewonden zijn en het genotsorgaan slap en zielloos in de vagina verborgen ligt. Het stimuleren van je clitoris aan de buitenkant met een vibrator kan een goede voorbereiding zijn. Het knobbeltje heeft zo’n 8000 zenuwsensoren die zich in de clitoris verspreiden. Maar in principe kan alles wat prikkelend en opwindend is een goede voorbereiding vormen. Een geile film kijken of boek lezen kan ook heel opwindend zijn. Flirten met je lief of een fantasie kan de vulkaan ook flink opstoken. Belangrijk is dat jij er geil van wordt! Wij krijgen veel mensen in de winkel die hun G-spot willen ontdekken en een G-spot vibrator willen kopen. We moeten vaak uitleggen dat het activeren van de G-spot geen truc is waar je eenvoudigweg een vibrator tegenaan hoeft te zetten om een orgasme te bereiken. Lees ook over het wekken van je liefdesspieren.

Je grootste erogene zone is je brein

Je brein is je grootste erogene orgaan! Zin in seks wordt in je brein gestimuleerd en maken je hormonen wakker. Hoe meer fijne sekservaringen je hebt hoe beter en sneller dat werkt. Het is voor “mannen” over het algemeen makkelijker om seksstimuli te krijgen/maken, alleen al omdat ze een erectie kunnen zien en voelen. Voor ons ligt dat wat gecompliceerder maar in principe volkomen gelijk. Ook bij ons zorgen fijne gevoelens voor opwinding van je clitoris, die vervolgens in erectie komt en we zin in seks krijgen. Maar de grootste stimuli komt uiteindelijk van een liefdevol gevoel voor jezelf…!

Hoofd, hart en lichaam werken samen

De kunst is om hoofd, hart en lichaam in balans te brengen. Dat proces van tussen de oren heeft een actieve voedingsbodem in het bekkenbodemgebied nodig, daar waar je clitoris zich bevindt. Dat is de omgeving die wij kennen als de G-plek en waarover wij sinds jaar en dag roepen dat vrouwen deze plek moeten activeren…! Met een krachtig bekkenbodemgebied sta je niet alleen krachtiger in je seksualiteit, je staat krachtiger in je leven omdat je gebruik maakt van je hele zijn. Lees vooral alles over de G-plek.

Jouw clitoris is anders dan die van anderen!

Net als penissen zijn alle clitorissen anders. Je hebt grote en kleine, dikke en dunne. En ze kunnen zich ook opeens verplaatsen zodat je soms misschien helemaal niets voelt waar het eerder altijd bingo was. Allemaal heel spannend en dus niets om je onzeker over te voelen.


Het betekent wel dat we allemaal ons eigen lichaam goed moeten leren kennen; haar functies begrijpen, en haar anatomie kennen. Zie alleen al deze illustraties van Hilde Atlanta van verscheidene vulvas!

Bij Mail & Female kan je workshops volgen waar je alles kunt leren over functies & anatomie en hoe deze te stimuleren.Vraagje: Wanneer werd jij je bewust van het bestaan van je clitoris?

  1. Voor je 10e jaar
  2. Tussen 10 en 20 jaar
  3. Tussen 20 en 30 jaar
  4. Na je 30e
  5. Nu!

Laat het hieronder weten!


Clit pin by House of Daan 

Over de schrijver
Vera Steenhart
Door

Vera Steenhart

op 14 Feb 2017

Goed stuk! Ik heb het doorgeplaatst naar de FB-pagina van Hartszaken en op Twitter.

hanni jagtman
Door

hanni jagtman

op 14 Feb 2017

Lieve Vera, van jou te horen dat je het een goed stuk vindt is een eer en een aanbeveling! Dank je wel voor het delen! Graag tot ziens met liefs hanni.

Bas
Door

Bas

op 14 Feb 2017

Mooi artikel van een gedreven vrouw

hanni jagtman
Door

hanni jagtman

op 14 Feb 2017

Dank je wel Bas! Ja gedreven ben ik wel ja. Ik ben ook al jaren woest op het ontkennen van het vrouwelijk seksueel genot. Seksualiteit is essentieel om volledig mens te worden en het zou heel wat frustraties en erger kunnen voorkomen. Maar we gaan gewoon lekker door met de strijd en ondertussen dan met het bewijs in 3D.Fijne Valentijn, groetjes hanni.

Pauline Schueler
Door

Pauline Schueler

op 14 Feb 2017

Prachtig stuk Hanni! Ik deel het!! Liefs Pauline

hanni jagtman
Door

hanni jagtman

op 14 Feb 2017

Dank je wel lieve Pauline! Ik reageer snel op je nieuwe Internetradio initiatief, leuk! Tot snel, liefs hanni

Ellen
Door

Ellen

op 15 Feb 2017

Leuk! We plaatsen het graag op seksualiteit.nl met doorverwijzing naar deze site. Mogen we ook de afbeelding gebruiken Hanni? Hoor het graag! Hartelijke groet Ellen

hanni jagtman
Door

hanni jagtman

op 15 Feb 2017

Hi Ellen, graag! Het is belangrijk nieuws nietwaar:-:)! En ja het beeld mag je ook gebruiken, kan je dat van de site kopiëren? anders stuur ik het je. Met dank, groet hanni

Ellen
Door

Ellen

op 20 Feb 2017

Dank je wel! Nee hoor lukt van de site.

Tim Vrancken
Door

Tim Vrancken

op 01 Oct 2018

Hallo, iemand een idee waar je zo’n 3D clitorisch zou kunnen krijgen? Super voor mijn lessen seksuele opvoeding! ☺️

Nelly
Nelly
Door

Nelly

op 12 Dec 2018

Hallo, Ik ben ook op zoek naar een 3D model om voor een expositie voor voorlichting met schoolklassen te gebruiken. Waar kan ik dit bestellen????

Vlien
Door

Vlien

op 29 Jun 2020

pfff zo stom het vrouwelijk geslachtsorgaan, als God zou bestaan dan haat die waarschijnlijk vrouwen. heb het er onlangs nog met een vriendin over gehad dat het vrouwelijk geslachtsdeel slecht gemaakt is. haar reactie was ja eigenlijk nu je het zegt je hebt gelijk, we zijn echt slecht gemaakt. het is clit, pisgat, vagina, kontgat en het had pisgat, clit, vagina, kontgat moeten zijn. (pisgat ver van kontgat omdat je anders teveel blaasontsteking zou krijgen). en die binnenste schaamlipjes hadden ook een onderdeel van de clit moeten zijn. pff het zou kunnen dat ik naar een chirurg ga, wat er op te lossen valt van zo een ingewikkeld orgaan. Het beste nog

Reactie plaatsen