Masturbatie & Zelfliefde
23 september 2020 
3 min. leestijd

Masturbatie & Zelfliefde

Wij zijn grote voorstanders van masturbatie & eigenliefde. Gelukkig is er inmiddels heel wat veranderd in het denken over zelfbevrediging. Masturbatie is geen absoluut taboe meer en dat is maar goed ook!


Zelfbevrediging; voor het seksuele zelfvertrouwen

Door je eigen lichaam te verkennen, leer je hoe het werkt en dat is essentieel voor de beste seks. Als je je erotische stimulansen kent, groeit je seksuele zelfvertrouwen, kan je je beter ontspannen en krijgt seks met een partner meer diepgang.

Sexdrive

Zelfbevrediging is the way to go:

  • Ontdek jezelf en fantaseer over dingen en situaties die jou opwinden
  • Vind je gevoelige plekjes en experimenteer met het tempo waarin je aangeraakt, gestreeld of gepenetreerd wilt worden.
  • Leer jezelf het grootste genot te geven. Hou van jezelf en dat fantastische lichaam.
  • Leer je innerlijke sexdrive kennen en ontwikkelen.
  • Al zijn je praktische technieken nog zo goed, je fantasieën opwindend en je orgasmen geweldig; je kunt altijd je grenzen verleggen.
  • Seksuele energie kent namelijk geen grenzen, je sexdrive veranderd met de verschillende levensfasen.

Vasthouden van de spanning

Door een simpele ‘oefening’ kun je bijvoorbeeld het hebben van orgasmen veranderen in een staat van orgastisch zijn. Dit doe je door het inhouden van de drang om klaar te komen. Stoppen dus, voor de opwinding te groot wordt en je een orgasme bereikt. Het vasthouden van die spanning geeft een intensiteit aan je seksuele gevoelens die leidt tot meer controle over en diepere beleving van je orgasmen. Mannen leren op deze manier hoe ze hun erectie langer vast kunnen houden en veel intenser kunnen klaarkomen. Vrouwen leren de seksuele opwinding sneller en vollediger te integreren in hun systeem. Ze worden, met andere woorden, meer seksuele wezens.

Actieve rol

Een andere manier om individueel te werken aan de intensiteit van je orgasmen is door het oefenen van de PC-spier. Een must do voor iedereen en elk geslacht! De PC-spier (Pubococ Cygeus spier) ligt tussen de geslachtsdelen en de anus. Je voelt hem rondom de anus en als je probeert je plas tussentijds op te houden. Het is de belangrijkste spier van de bekkenbodem, die het openen en sluiten van de uterus, het zaadkanaal, de vagina en de anus regelt.

Door middel van simpele aan- en ontspanningsherhalingen kun je deze spieren oefenen. Bij mannen stimuleert oefening de bloedtoevoer naar de penis. Hierdoor neemt hun erectievermogen toe en wint het genot aan intensiteit.
Vrouwen kunnen leren zuigende en melkende bewegingen te maken met hun kutspieren. Dit vergroot niet alleen de intensiteit van haar genot, het geeft haar ook letterlijk een actievere rol bij penetratie. Voor vrouwen zijn er ook allerlei speciale trainings-attributen voor het trainen van deze spier.

Controleer je ademhaling

Ademhaling speelt een heel belangrijke rol in het verhogen van je seksuele energie. Probeer als je speelt met jezelf je ademhaling te voelen tot in je kruis, en ook vandaar weer uit te ademen. Het is een oefening die niet moeilijk is en waar je veel profijt van zult hebben! Je zult merken dat je seksuele gevoelens daardoor uitgebreider door je lichaam verspreid worden. Je hart en geslachtsdelen maken verbinding en laat het orgasme op deze manier letterlijk naar je hoofd en door je lijf stromen. Dat kan veel emoties bij je losmaken. Je raakt namelijk de essentie van de betekenis van seks; het contact met je innerlijke (goddelijke) zelf.

Liefde en jezelf verwennen

Jezelf tot een hoogtepunt brengen kan veel meer zijn dan “gewone” zelfbevrediging. Je eigen lichaam liefkozen heeft alles te maken met eigenliefde en het omzetten van seksuele energie naar liefdes-energie. Liefde is het uitgangspunt, ook van seks met jezelf. Geniet van je eigen naaktheid of hul jezelf in prachtige lingerie. Creëer een warme, erotische omgeving met geuren, oliën en kaarsen. Omring jezelf met uitdagende literatuur, prikkelende films, je favoriete vibrator, dildos of andere speeltjes. Verwen jezelf met het mooiste en beste en maak een ontdekkingsreis naar jezelf!

Shop hier voor deze heerlijke producten

Workshop 'Masturbatie & Zelfliefde voor de Yoni'

Over de schrijver
Ton ter Horst
Door

Ton ter Horst

op 15 Mar 2016

Geachte schrijfster/schrijver, op de allereerste plaats hartelijk bedankt voor uw duidelijke uitleg over masturbatie. Toch wil ik er nog graag wat over vragen. Ik ben een man van 60 jaar en heb eignlijk alle wat er boven wordt verteld gedaan in mijn leven. Ik ben gelukkig getrouwd en we hebben elke week seks. Desalniettemin ben ik soms zo ontzettend geil dat ik mezelf echt moet helpen. Vaak ook als we net geneukt hebben blijf ik nog ontzettend geil en masturbeer dan nog een keer. Echter wat ik erg vervelend vind is dat ik na het masturberen altijd een vervelend, beetje lamlendig gevoel over houd. Ik heb dan eigenlijk nergens zin in en zie overal tegenop. Dit gevoel verdwijnt wel na een paar uur maar maakt dat ik soms eigenlijk liever weer niet wil masturberen vanwege het nare gevoel erna. Wat kan ik hier aan doen? Hebben meer mensen daar last van? Ik hoor het gaag. Alvast van harte bedankt.

kees waltheer
Door

kees waltheer

op 11 Feb 2017

Ik ben ruim zeventig en masturbeer per week wel een 4 - 6 keer. Sinds twee jaar ongeveer hebben mijn vrouw en ik geen gemeenschap meer omdat zij geen vochtige vagina meer kan krijgen en met de meeste glijmiddelen tot op heden geprobeerd blijft het bij de daad pijn doen. Seks is voor beiden leuk of niet en bij het laatste heeft het geen zin meer. Ik heb vrijwel iedere dag zin en mijn vrouw wil me wel eens aftrekken of pijpen maar ook niet iedere dag. Vandaar dat ik regelmatig de hand aan mezelf sla. Heerlijk als het zaad dan komt en spuit alleen jammer dat mijn ega er niet van kan genieten.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down