Valentijnsdag-Vagina-Stoombad-dag
09 februari 2019 
4 min. leestijd

Valentijnsdag-Vagina-Stoombad-dag

Sinds het begin der tijden geven vrouwen kennis-, tradities en praktijkervaringen aan elkaar door. Veel culturen kennen het gebruik van vaginale stoombaden; van de oude magische Maya cultuur tot het hedendaags Suriname, waar dit deel uitmaakt van de dagelijkse lichamelijke verzorging.

Onze prachtige Yoni heeft een geweldig zelfreinigende huishouding. Ze houdt zichzelf schoon en gereguleerd, door afscheiding en menstruatie. De hele cyclus door zorgt zij voor haar eigen gezondheid en ze is heel goed in staat zichzelf te reinigen.

Vaginastomen doen we dus vooral voor de lekker!

Yoni stomen kan ook helpen met het afvoeren van afvalstoffen. Het effect van de kruidige stoom door de poreuze bloedvaten, versnelt de bloedsomloop en worden afvalstoffen meegenomen.
Het heeft een ontspannende resultaat en je aandacht en liefde die je toont voor je yoni, is natuurlijk geweldig voor je héle zijn!

Vrouwen ondervonden o.a. deze voordelen van vaginaal stoombaden:

 • Vermindering van PMS, pijn, opgeblazen gevoel en gebrek aan energie
 • Reguleren van de menstruatie cyclus
 • Helend bij aambeien
 • Werkt ontspannend en helend op spier en zenuwsystemen

Doe Het Zelf!

Dit eeuwenoude ritueel willen wij graag met je delen op Valentijnsdag, om jezelf en je beste vriendin, je Yoni, eens goed te vertroetelen!

Benodigdheden:

 • Een kom van staal of keramiek en een grote pan om het water met de kruiden in te bereiden
 • Een stoel of krukje
 • Twee dekens van natuurlijk materiaal, zoals katoen of wol
 • Kruiden naar keuze
 • Een ontspannend boekje, en/of muziek voor tijdens het stomen.

Huis-tuin- en keuken Kruiden:

Dit zijn bekende kruiden die perfect werken voor je stoombad. Kies je favoriet en zorg ervoor dat de kruiden vers zijn voor de heerlijkste geuren en het beste effect.

Bekijk hier de eigenschappen van de kruiden:

 • img_0544-e1440636598775Rozemarijn: stimuleert circulatie en helpt met loslaten van ‘oude sappen’. Werkt ontstekingsremmen en zuiverend.
 • Lavendel: een van de meest ontspannende kruiden, kalmeert lichaam en geest. Ondersteunt het zenuwsysteem. Lavendel is ontstekingsremmend voor de vaginale wanden en ook antischimmel.
 • Rozenblaadjes: een zacht en heerlijk geurend om je fijn bij te ontspannen.
 • Basilicum: bij pijnlijke menstruatie, helpt om je menstruatie op te wekken.
 • Oregano: wekt menstruatie op, stimuleert en versterkt. Oregano werkt preventief voor infecties.
 • Goudsbloem/Calendula: stimuleert transpiratie, reinigt en werkt helend bij wonden. Goudsbloem werkt heel goed bij gevoelige schaamlippen, perineum en anus doordat het verzachtende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

  Let wel op dat je niet stoomt wanneer je open wondjes hebt! Dit kan het meer irriteren!

Hoe ga je te werk:

 1. Plaats je stoel, dekens en wat je bij de hand wilt hebben: drinken, muziek, iets te lezen, etc in een ruimte waar je niet gestoord wordt en kunt ontspannen.
 2. Kook 3 liter water met een kop kruiden 10 minuten lang. Laat het mengsel dan nog 5 minuten natrekken met de deksel op de pan.
 3. Giet het water nu in de kom en zet die onder je stoel. Test hoe heet de stoom is door je pols boven het water te houden. Je huid op je vagina is super gevoelig dus zorg er extra voor dat het niet te heet is voordat je erboven gaat zitten.
 4. Ga nu op het randje van de stoel zitten, of beter nog gehurkt boven de kom. (Je kan afwisselend op de stoel en je hurken zitten.) Sla de deken of grote handdoek om je middel tot aan de grond zodat de stoom niet ontsnapt!
 5. Geef je nu lekker 20-30 minuten over aan het genot van het stoombad en je aandacht voor je yoni. Doe wat je fijn vindt; lees, mediteer en adem naar je vagina of luister muziek!
 6. Hou je zelf tijdens en na het stomen warm, dus denk aan de dekens. Het fijnste is om daarna lekker naar bed te gaan zodat ’s nachts het effect van het stomen en de kruiden nog goed op je in kunnen werken.

7b154274831a4eb056a33cf0f9b8f127Yoni Stomen is ontzettend leuk en ontspannend. De energie, zorg en liefde die je besteed aan je Yoni werkt ook door op de rest van je lichaam en geest! Je kan er ook een ritueel van maken en samen met vriendinnen een avond organiseren en jullie ervaringen delen :).

Laten jullie weten wat je vond van het Yoni Stomen? Was je menstruatie pijn inderdaad minder, of sliep je als een roosje daarna met prachtige flitsende Yoni dromen? We horen het heel graag, in de reacties hieronder of een email!

Fijne Valentijns-Vagina-Stoom-dag toegewenst!

Over de schrijver
Theo
Door

Theo

op 23 Jan 2020

Kan het ook met een piemel? En welke kruiden moet ik dan gebruiken?

Reactie plaatsen