arrow_drop_up arrow_drop_down
Yoni Massage - Een Oosterse erotische massage techniek voor Haar
7 januari 2021 

Yoni Massage - Een Oosterse erotische massage techniek voor Haar

Yoni is Sanskriet voor ‘heilige doorgang’ oftewel; vulva, vagina, baarmoeder, eierstokken; de hele shebang! De Yoni massage wordt niet alleen als erotisch ervaren maar ook emotioneel en spiritueel zinderend…

Het doel van de Yoni Massage is niet perse een orgasme, het is geen vingeren. Het doel is een genotvolle ervaring van overgave en seksuele energie op te wekken om door het hele lichaam te laten stromen.

Het geven en ontvangen van massages in een relatie is een teken van respect en waardering. De belangrijkste ingrediënten zijn namelijk liefde en aandacht. Lees hier meer over in de blog ‘Erotische Massage’.

Bespreek van te voren wat je Wensen & Grenzen zijn in de massage. Ook belangrijk is dat ‘er niks wordt verwacht van degene die de massage ontvangt’. Zo kan er volledige overgave ontstaan, en juist ruimte voor genot, en nieuwe ervaringen!

Alle zintuigen

Het creëren van de juiste sfeer is een essentieel onderdeel van erotisch massage.

 • Zorg voor een fris en schoon bed en maak de ruimte sfeervol met bloemen en brandende kaarsen. Er zijn ook massage kaarsen waarvan de gesmolten was als massage olie gebruikt kan worden.
 • Druppel wat etherische oliën op strategische plekjes. Of verdamp enkele heerlijk geurende druppels in een bakje water. Een kamer, gehuld in zacht licht, zachte muziek en heerlijke geuren, is de ideale omgeving voor een erotische massage.
 • Gebruik een goede massageolie, en lekker veel! De afrodiserende Mail & Female massage-oliën zijn verrijkt met zuivere etherische oliën van biologische teelt en werken effectief op alle zintuigen. Van een olie met chemische bestanddelen mag je geen effect verwachten, deze ruiken in het beste geval alleen lekker maar zijn niet zinnenprikkelend.
 • Zorg ervoor dat de olie op temperatuur is. Laat de olie even opwarmen tussen je handen of in een schaaltje op de verwarming.
 • Glijmiddel op siliconen-basis is ook fantastisch voor total body massages. Deze bodyglides blijven superglad -want worden niet opgenomen door de huid-; neutraal; geur-en smaakloos. Je kunt deze desgewenst met je eigen etherische olie mengen.

Warning!

Gebruik niet zomaar elke olie om de vagina (binnenkant van de Yoni) te masseren! Dat brengt de natuurlijke PH waarde van de vagina uit balans en kan allerlei ongemakken veroorzaken zoals candida. Er zijn bepaalde oliën waar de vagina beter tegen kan, zoals druivenpit of kokos-olie. Helemaal zeker ben je wanneer je een glijmiddel gebruikt wat speciaal is ontwikkeld om de PH waarde niet aan te tasten, zoals Pink glijmiddel.

De vulva (de buitenkant van de Yoni) kan wel tegen wat olie. Maar let ook op voor eventuele actie na de massage, want condooms werken minder goed wanneer ze in contact komen met olie..

Yoni Massage Geven

De Yoni massage begint meestal met een liefdevolle ontspanningsmassage van het hele lichaam. Lees bij Erotische Massage welke technieken je daarvoor kunt gebruiken. Vrouwen hebben over het algemeen langer de tijd nodig om seksueel op te warmen dan mannen, ga dus niet te snel en geef haar alle tijd om alle lagen van ontspanning en genot door te gaan. Begin met het lichaam, duik niet meteen op de Yoni!

 • Gebruik veel olie of glijmiddel, dit is heel lekker voor de ontvanger.
 • Varieer in de massage met lichte aanraking, stevig maar hou altijd contact met in ieder geval één hand op de huid zodat de ontvanger zich kan overgeven en niet schrikt door een verassende hand!
 • Wanneer je voelt dat ze ontspannen is kun je langzaam naar de Yoni toe-strelen, met een hele aandachtige en integere aanraking.
 • Leg eerst je hand op de Yoni als een kommetje zodat ze gewend kan raken aan je aanraking en aanwezigheid.
 • Giet daar wat olie of glijmiddel overheen om alles lekker glad te maken.
 • Begin dan langzaam met strijkende bewegingen naar boven, van haar lippen over haar venusheuvel en dan over haar buik, borsten, betrek het hele lichaam!
 • Maak sensuele lange strelende bewegingen.
 • In de lippen zitten allemaal zenuwpunten en ook in de liezen kan zich vaak spanning opbouwen, het is dus zaak om deze helemaal los te masseren. Dit kan door draaiende bewegingen met je duimen aan beide lippen en liezen.
 • Masseer met je duimen de lippen van onder naar boven.
 • Beweeg je nu naar de clitoris en draai daar langzaam omheen, niet direct erop!
 • Voordat je naar binnen gaat, masseer je veelvuldig de vulva zodat ze erg nat wordt.
 • Dan begin je langzaam bij de ingang van haar vagina te masseren en breng je geleidelijk één of twee vingers naar binnen.
 • Daar masseer je de binnenkant van haar vaginawand.
 • Let altijd heel goed op haar ademhaling en vraag eventueel of ze iets lekker vindt, of ze meer of minder druk wilt.

Dit is even een voorproefje van de Yoni Massage. Meer leren? Schrijf je in voor de Workshop Yoni Massage.

Een Yoni massage krijgen is een heerlijke ervaring. De controle loslaten en je lichaam totaal in de handen van degene die je masseert overgeven is voor sommige niet altijd even makkelijk. Toch is het met wat oefening zeker haalbaar, laat beetje bij beetje je gedachten los die je hebt over geven en ontvangen, je lichaam en dagelijkse zaken. Adem door naar alle delen in je lijf die gemasseerd worden. Zo laat je de controle los over je gevoel en gedachten en kan je door deze lichamelijke ervaring nieuwe gevoelens ervaren en je laten verassen door je lichaam en sensaties.

Het is belangrijk om los te laten en jezelf totaal te geven door te ontvangen. Zo creëer je ruimte in je lichaam, hart en hoofd om nieuwe dingen te ervaren en je te laten verassen en te verwennen!

Een Yoni massage is sensueel helend en kan blokkades wegnemen. Neem de tijd om je te concentreren op je centrum van sensualiteit en ervaar de kracht en energie die je krijgt als je de Yoni massage uitvoert. Het gaat hier niet om het snelle resultaat. Voorop staat overgave en ontspanning. Besef wel dat iedereen anders is en dus ook anders reageert. Voor een enkeling kan het een emotionele ervaring zijn en kunnen er gevoelens loskomen die te maken hebben met eerdere ervaringen. Voor andere is het gewoon puur plezier. Wat het voor jou ook doet, je verdient het om er kennis van te nemen en daardoor je eigen seksualiteit verder te ontwikkelen.

Lees ook het boek De Seksuele Geheimen van de Vrouw van Mantak Chia, of het boek Erotische Massage van Kenneth Ray Stubbs. Voor de Lingam (=penis) massage klik je hier! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen