Flirt tips: met deze 5 tips leer jij flirten
21 september 2022 
5 min. leestijd

Flirt tips: met deze 5 tips leer jij flirten

Ben jij op zoek naar flirt tips? Nederland staat niet bekend als een land waar veel geflirt wordt. Koketteren, sjansen, lonken, hofmakerij; vaak vinden we het moeilijk, eng of ongemakkelijk om te flirten. Tips hierover zijn dan ook vaak meer dan welkom. Iemand een knipoog te geven, gewoon omdat het leuk is zonder bijbedoeling, doen we bijna nooit.

Toch heeft flirten veel voordelen. Denk eens terug aan een onverwachtse flirt met iemand. Hoe levend en speels voelde je je toen? Vol positieve kriebels en sensaties? Flirten is ook een groot onderdeel van verleiden. Je zou kunnen zeggen dat de flirt de voorbode is van verleiden, maar flirten en verleiden verschillen wel degelijk van elkaar! Waar je met verleiden een duidelijk doel voor ogen hebt, zijn er bij flirten geen directie intenties of bijbedoelingen.

Iedereen kan dus flirten zonder direct iemand te willen versieren! Het vrijblijvende karakter van flirten is dus essentieel, het is luchtig, speels en zonder verwachtingen. Maar hoe moet je flirten? Daarvoor hebben wij verschillende tips. Wil jij leren flirten, gewoon omdat het leuk is zonder bijbedoeling? Lees dan snel verder en ontdek onze 5 beste flirt tips!

hoe moet je flirten

Flirt tips en de voordelen van flirten

Waarom zou je behoefte hebben aan flirt tips? Nou, omdat flirten vele voordelen heeft. Om te beginnen eer je met flirten je speelsheid. Daarnaast train je je assertiviteit en is het een mooie egoboost. Ten slotte is flirten zelfs gezond! Waarom dat zo is? We vertellen je er alles over. Daarna kun je concreet met onze flirt tips aan de slag.

Met leren flirten eer je je speelsheid

Door te leren flirten, eer je je speelsheid! We nemen collectief het leven erg serieus. We hebben verwachtingen en verplichtingen en een drukke agenda en to-do lijstjes die we opvolgen. Natuurlijk is deze discipline op zichzelf iets moois om na te streven en geven ons werk en relaties ons ook veel voldoening.

Dit betekent echter niet dat we onze kinderlijke en avontuurlijke kant moeten verwaarlozen, wat al gauw gebeurt in de stressvolle hectiek van het dagelijks leven. Door kleine handelingen zoals met iemand flirten, plagen, een grapje maken of een handgeschreven briefje in iemands jaszak stoppen, maak je ruimte voor jouw speelse kant. Hierdoor stimuleer je creativiteit en spontaniteit. Eng? Hoe meer je het doet hoe makkelijker het wordt!

Kortom, leren flirten is gewoon hartstikke leuk! Let maar eens op; je dag wordt een stuk spannender en speelser wanneer je glimlacht naar een onbekende of complimentjes uitwisselt!

Gebruik flirt tips om assertiviteit te trainen

Door onze flirt tips in het dagelijks leven toe te passen, word je assertiever. Door te flirten neem je initiatief, je ziet iemand die je bevalt en laat dat merken! In plaats van af te wachten totdat iemand jou benadert, kun je door middel van oogcontact of andere flirttechnieken zelf de touwtjes in handen nemen. Dit houdt in dat je risico’s neemt en niet laat lijden door de angst voor afwijzingen. Doordat je makkelijker contact maakt met mensen wordt de afstand tussen ‘jou’ en ‘de ander’ kleiner en is het gemakkelijker mensen aan te spreken en aan te kaarten wat jij belangrijk vindt op een proactieve manier. Zij het in je gezin, op werk of wanneer iemand voordringt in de winkel! Deze flirt tips komen dus overal van pas.

Flirttechnieken geven een egoboost

Als je de juiste flirttechnieken onder de knie hebt, zorgt dat voor een egoboost. Wij mensen zijn geboren flirters, denk eens aan een baby die lacht en giert en straalt naar de mensen om zich heen. We zijn prachtige stralende wezens en leren flirten kan ons daar aan herinneren!

Wanneer iemand sexy naar je glimlacht, zij het je partner of een onbekende, voel je je begeerd en sexy. Dit is ontzettend goed voor je zelfvertrouwen en geeft je meer moed om te zijn wie je bent: een sterk, sexy en uniek mens!

Het belangrijkste als je wilt weten hoe je moet flirten? Werk met wat jou eigen maakt en wees er trots op. Misschien is het je humor, mooie lippen, klunzigheid, spontaniteit, gekke motoriek of stille blik. Je unieke seksualiteit is iets prachtigs, maak er gebruik van bij het inzetten van onze flirt tips en je zult de positieve reacties om je heen merken en drievoudig terug krijgen!

Flirten is zo gezond

In de eerste seconden dat je een persoon ontmoet, reageert je lichaam. Wanneer je aangetrokken bent tot iemand geven je hersenen dopamine af, waardoor je je gelukkig voelt en levend. Flirten helpt om je een natuurlijke dopamine-, serotonine- en adrenalineboost te geven. Denk eens terug aan een legendarisch flirt en de kriebelende golf die door je lijf stroomde… Elke keer wanneer je oogcontact hebt of glimlacht worden deze geluksstoffen afgegeven. Dit kan niet anders dan gezond zijn en geeft je bovendien een stralend en sexy voorkomen.

Hoe moet je flirten?

Dan rijst nu natuurlijk de concrete vraag: hoe moet je flirten? Met deze vijf eenvoudige tips leer jij flirten:

  1. Maak oogcontact
  2. Lach!
  3. Laat je lichaamstaal spreken
  4. Maak een praatje
  5. Raak iemand aan

Flirt door middel van oogcontact

Flirten door middel van oogcontact; deze flirt tip is al eeuwenoud. Verleidelijk naar iemand kijken totdat de persoon van verlangen het opmerkt, om vervolgens de ogen neer te slaan en het spelletje te herhalen zodat er een soort ‘tikkertje’ ontstaat. Zijn je bedoelingen ietsje minder onschuldig? Een ouderwetse knipoog kan ook een leuke manier zijn om iemand te laten merken dat je hem/haar/hen wel ziet zitten!

Lachen is een populaire flirttechniek

Wanneer je de aandacht van iemand hebt door oogcontact, glimlach er dan eens bij. Geen oor tot oor lach met alle tanden bloot maar een langzame en mysterieuze glimlach, waarbij de ogen mee glimlachen. Deze glimlach wordt als het meest sensueel ervaren en dat maakt het een perfecte flirttechniek.

Hoe moet je flirten? Met lichaamstaal!

Met je lichaamstaal flirten? Tip: een open houding, dus geen gekruiste armen, wordt vaak als uitnodigend ervaren. Bovendien weet je lichaam vaak al veel meer dan jijzelf als het om flirten gaat. Let maar eens op wanneer je merkt dat je aangetrokken bent tot iemand waar je lichaam naartoe is gedraaid en hoe je voeten staan. Vaak wijst je lichaam al naar degene die je leuk vindt en ben je onbewust al op diegene gericht! Als je gaat leren flirten en succes hiermee wilt boeken, is een open en toegankelijke lichaamstaal dus onmisbaar.

Praten als flirttechniek

Je kunt een gewoon en doodnormaal gesprekje ook gebruiken als flirttip. Maar hoe flirt je door 'gewoon' te praten? Een luchtige opmerking over het weer of koffiekeuze kan een hele spannende draai krijgen als je het op de juiste manier zegt. Ook een complimentje tussendoor doet het altijd erg goed. Praten inzetten als flirttechniek? Het gaat bovenal om de toon en de timing. Iets langzamer en lager praten dan je normaal gewend bent werkt goed. Hierdoor moeten mensen dichterbij komen om je te kunnen verstaan en wordt de sfeer intiemer…

leren flirten door aanraking

Een voorzichtige en lichte aanraking kan veel teweeg brengen bij iemand, maar let op dat je goed aanvoelt of dit gewenst is! Bij sommige mensen werkt dit averechts en schrikken van plotselinge aanraking. Vooral wanneer je al iets bekender bent met iemand kun je dit toepassen. Een concrete flirt tip over aanraking? Wanneer je samen aan een tafeltje zit kun je jouw been tussen die van je tafelgenoot plaatsen zodat jullie benen elkaar licht aanraken. Ook kan een aanraking van een hand of arm leuk zijn. Kijk dan goed hoe iemand hierop reageert en hou het licht!

Wees jezelf bij deze flirt tips

Als je wilt leren flirten geldt altijd: wees jezelf. Gebruik jouw unieke manier om deze flirttechnieken toe te passen en meer plezier en gezondheid in je relaties en dagelijks leven te brengen!

Flirten houdt daarnaast ook in dat er aandacht is voor de mensen om je heen en het nu. Zo vaak zijn we met onze gedachten in het verleden of juist in de toekomst, bij alle dingen die we nog moeten doen, onze doelen en dromen dat we vergeten in het hier en nu te zijn. Als we niet in het heden leven zijn we blind voor de mooie dingen en mensen die we elke dag tegenkomen.

Flirten is een vorm van erkenning en positieve communicatie tussen twee personen. Kortom, flirten helpt je om wakker te worden en de mooie dingen om ons heen te waarderen. In ieder geval helpen deze flirt tips je op weg.

Over de schrijver
Niek de Bruin
Door

Niek de Bruin

op 14 May 2019

Dit is zo helemaal waar. Flirten is heerlijk, niet leeftijd gebonden en je voelt er een saamhorigheid door die ongekend is. Ik ben nu 81 jaar en flirt nog graag. Je blijft geest blijft er jong door, je wordt er blij, vrolijk en gelukkig van. Het hoeft niet tot seks te leiden en heeft ook niets met seks te maken -in het begin dan-. Het kan leiden tot seks en als je getrouwd bent, kan het ook leiden tot lijden.

Reactie plaatsen