Flirten doe je zo! Top 5 voordelen van Flirten ;)
07 juli 2015 
5 min. leestijd

Flirten doe je zo! Top 5 voordelen van Flirten ;)

Het was een hete zomerse namiddag toen ik de Albert Heijn binnen liep. De koele lucht verfriste mijn blote benen die onder mijn zomerse jurkje tevoorschijn kwamen. Bij de groenten afdeling zag ik hem, donkere haren, gebruinde en gespierde armen. Toen keek hij op, recht in mijn ogen.

Ik keek weg en ging druk verder met komkommers uitkiezen terwijl ik nog een keer speels naar hem omhoog keek. Ik haalde mijn hand door mijn haar en liep verder, zonder om te kijken. Twijfelend stond ik bij de wijn toen hij het gangpad in kwam lopen, recht op mij af. Mijn hart bonsde in mijn keel en ik voelde een rollercoaster onderbuik sensatie.  Ik keek naar hem en lachte, waarop hij me aansprak met verhit hoofd en een zwaar latin accent: ‘Wat doe jij op zo’n mooie dag hier?’. Verrast door zijn zware George Clooney stem antwoordde ik rustig: ‘Tsja, ik moet toch eten he’. We lachte naar elkaar en ik voelde de warmte van zijn zinderende lijf. Ik keek in zijn mandje en vroeg; ‘Wat eet jij vanavond eigenlijk?’ Hij haalde zijn schouders op en wees naar de courgette in zijn mandje. Waarop ik antwoordde: ‘Eet je met mij mee…?’

over ons, meisje typmachien

Koketteren, sjansen, lonken, hofmakerij, oftewel flirten. Nederland staat niet bekend als een flirt land en we vinden het vaak moeilijk, eng of ongemakkelijk wanneer we er aan denken iemand een knipoog te geven, gewoon omdat het leuk is zonder bijbedoeling! Toch heeft flirten veel voordelen, denk eens terug aan een onverwachtse flirt met iemand. Hoe levend en speels voelde je je toen? Vol positieve kriebels en sensaties? Flirten is ook een groot onderdeel van verleiden. Je zou kunnen zeggen dat de flirt de voorbode is van verleiden. Maar flirten en verleiden verschillen wel degelijk van elkaar! Waar je met verleiden een duidelijk doel voor ogen hebt, zijn er bij flirten geen directie intenties of bijbedoelingen. Iedereen kan dus flirten zonder direct iemand te willen versieren! Het vrijblijvende karakter van flirten is dus essentieel, het is luchtig, speels en zonder verwachtingen.

De top 5 voordelen van Flirten:

1. Eer je speelsheid!
We nemen collectief het leven erg serieus. We hebben verwachtingen en verplichtingen en een drukke agenda en to-do lijstjes die we opvolgen. Natuurlijk is deze discipline op zichzelf iets moois om na te streven en geven ons werk en relaties ons ook veel voldoening.

Dit betekent echter niet dat we onze kinderlijke en avontuurlijke kant moeten verwaarlozen, wat al gauw gebeurt in de stressvolle hectiek van het dagelijks leven. Hierdoor krijgen veel mensen zorgelijke uitdrukkingen, denkend aan alle dingen die nog gedaan moeten worden. Door kleine handelingen zoals met iemand flirten, plagen, een grapje maken, een handgeschreven briefje in iemands jaszak stoppen, maak je ruimte voor jouw speelse kant. Hierdoor stimuleer je creativiteit en spontaniteit en hoe meer je het doet hoe makkelijker het wordt! Flirten is gewoon hartstikke leuk! Let maar eens op; je dag wordt een stuk spannender en speelser wanneer je glimlacht naar een onbekende of complimentjes uitwisselt!

2. Train je Assertiviteit!
Meer flirten in het dagelijks leven maakt dat je assertiever wordt. Door te flirten neem je initiatief, je ziet iemand die je bevalt en laat dat merken! In plaats van af te wachten totdat iemand jou benaderd, kun je door middel van oogcontact of een andere flirt-techniek zelf de touwtjes in handen nemen. Dit houdt in dat je risico’s neemt en niet laat lijden door de angst voor afwijzingen. Doordat je makkelijker contact maakt met mensen wordt de afstand tussen ‘jou’ en ‘de ander’ kleiner en is het gemakkelijker mensen aan te spreken en aan te kaarten wat jij belangrijk vindt op een proactieve manier. Zij het in je gezin, op werk of wanneer iemand voordringt in de winkel!

3. Het is zo Gezond!
In de eerste seconden dat je een persoon ontmoet reageert je lichaam. Wanneer je aangetrokken bent tot iemand geven je hersenen dopamine af, waardoor je je gelukkig voelt en levend. Flirten helpt om je een natuurlijke dopamine, serotonine en adrenaline boost te geven. Denk eens terug aan een legendarisch flirt en de kriebelende golf die door je lijf stroomde… Elke keer wanneer je oogcontact hebt, of glimlacht worden deze geluksstoffen afgegeven. Dit kan niet anders dan gezond zijn en geeft je een stralend en sexy voorkomen.

4. Leef in het moment!
Flirten houdt dan ook in dat er aandacht is voor de mensen om je heen en het NU. Zo vaak zijn we met onze gedachten in het verleden of juist in de toekomst, bij alle dingen die we nog moeten doen, onze doelen en dromen dat we vergeten in het hier en nu te zijn. Als we niet in het heden leven zijn we blind voor de mooie dingen en mensen die we elke dag tegenkomen.

Flirten helpt je om wakker te worden en de mooie dingen om ons heen te waarderen. Flirten is een vorm van erkenning en positieve communicatie tussen twee personen.

5. Ego Boost!
Wij mensen zijn geboren flirters, denk eens aan een baby die lacht en giert en straalt naar de mensen om zich heen. We zijn prachtige stralende wezens en flirten kan ons daar aan herinneren! Wanneer iemand sexy naar je glimlacht, zij het je partner of een onbekende, voel je je begeert en sexy. Dit is ontzettend goed voor je zelfvertrouwen en geeft je meer moed om te zijn wie je bent, een sterk, sexy en uniek mens! Werk met wat jou eigen maakt, je humor, mooie lippen, klunzigheid, spontaniteit, gekke motoriek, stille blik en wees er trots op. Je unieke seksualiteit is iets prachtigs, maak er gebruik van en je zult de positieve reacties om je heen merken en drievoudig terug krijgen!

Hoe doe je dat, flirten?

Oogcontact
Deze techniek is al eeuwenoud, het verleidelijk kijken naar iemand totdat de persoon van verlangen het opmerkt om vervolgens de ogen neer te slaan en het spelletje te herhalen zodat er een soort ‘tikkertje’ ontstaat. Een ouderwetse knipoog kan ook een leuke manier zijn om iemand te laten merken dat je hem/haar/hen wel ziet zitten!

Lachen
Wanneer je de aandacht van iemand hebt door oogcontact, glimlach er dan eens bij. Geen oor tot oor lach met alle tanden bloot maar een langzame en mysterieuze glimlach, waarbij de ogen mee glimlachen. Deze glimlach wordt als het meest sensueel ervaren.

Lichaamstaal
Je lichaam weet vaak al veel meer dan jij zelf. Let maar eens op wanneer je merkt dat je aangetrokken bent tot iemand waar je lichaam naartoe is gedraaid en hoe je voeten staan. Vaak wijst je lichaam al naar degene die je leuk vindt en ben je onbewust al op diegene gericht! Een open houding, dus geen gekruiste armen wordt vaak als uitnodigend ervaren.

Praten
Een luchtige opmerking, over het weer of koffiekeuze kan een hele spannende draai krijgen wanneer je het op de juiste manier zegt. Ook complimenten doen het altijd erg goed. Bovenal gaat het om de toon en de timing. Iets langzamer en lager praten dan je normaal gewend bent werkt goed. Hierdoor moeten mensen dichterbij komen om je te kunnen verstaan en wordt de sfeer intiemer..

Aanraking
Een voorzichtige en lichte aanraking kan veel teweeg brengen bij iemand, maar let op dat je goed aanvoelt of dit gewenst is! Bij sommige mensen werkt dit averechts en schrikken van plotselinge aanraking. Vooral wanneer je al iets bekender bent met iemand kun je dit toepassen. Wanneer je samen aan een tafeltje zit kun je jouw been tussen die van je tafelgenoot plaatsen zodat jullie benen elkaar licht aanraken. Ook kan een aanraking van een hand of arm leuk zijn. Kijk dan goed hoe iemand hierop reageert en hou het licht!

Bovenal, wees jezelf en gebruik jouw unieke manier om deze flirt-technieken toe te passen en meer plezier en gezondheid in je relaties en dagelijks leven te brengen!

Lees ook The Erotic Mind en Fanny Hill 

Over de schrijver
Niek de Bruin
Door

Niek de Bruin

op 14 May 2019

Dit is zo helemaal waar. Flirten is heerlijk, niet leeftijd gebonden en je voelt er een saamhorigheid door die ongekend is. Ik ben nu 81 jaar en flirt nog graag. Je blijft geest blijft er jong door, je wordt er blij, vrolijk en gelukkig van. Het hoeft niet tot seks te leiden en heeft ook niets met seks te maken -in het begin dan-. Het kan leiden tot seks en als je getrouwd bent, kan het ook leiden tot lijden.

Reactie plaatsen