De kunst van een striptease geven
15 juni 2023 
5 min. leestijd

De kunst van een striptease geven

Hoe geef je een striptease? Een striptease, ofwel het dansend ontdoen van je kleding op verleidende wijze voor je geliefde, is een speelse manier om je partner te verleiden en te verwennen. Maar het is niet alleen sexy en leuk voor je lief. Het is ook bevrijdend om een striptease te geven! Maar twijfel je hoe moet je strippen? Geen zorgen, wij geven je een overzicht met tips voor zowel de strip-experts en hoe te strippen voor beginners.

Spelen met grenzen en taboes 

Tijdens het geven van een striptease speel je met grenzen en taboes en houdt je de controle over wat er gebeurt. Je laat jezelf zien zoals jij gezien wilt worden. Heel kwetsbaar, lief, zacht, stoer of krachtig of bitcherig of hoe je je ook maar voelt op dat moment. Spelen met al die personen en kanten van jezelf, en zo is het heerlijk om een striptease te geven!

De maskers afleggen en ontdekken wie je nu echt bent zonder die normen en waarden en ideeën die je hebt overgenomen van andere mensen. En juist de combinatie met het letterlijk laagjes afpellen, striptease dus, is geweldig. Om je te laten inspireren kun je onze blogs ‘grenzen verleggen’ lezen.

Hoe geef je een striptease? 

Op de vraag ‘hoe moet je strippen’ zijn er vele antwoorden. Er zijn tal van manieren om een striptease te geven en ervan te genieten! De sleutel is om de manier te vinden die bij jou past, en je lief ook kan waarderen! Het is spelen met rollen en versies van jezelf. Misschien is er een bepaalde fantasie die je graag wilt uitspelen van jou of je lief? Zijn jullie into kink, of wil je iets nieuws uitproberen? Omdat kleding, muziek en beweging zo essentieel zijn kun je gemakkelijk spelen met fantasieen en rollenspel tijdens het strippen.

Kleding 

In een striptease pel je de laagjes kleding stuk voor stuk af. De juiste kleding is dus heel belangrijk! Als je beginnend bent in deze dans der verleiding, zorg er dan voor dat er niet teveel haakjes, knopen ed aan je kleding zitten. Ofwel; kleding die gemakkelijk uit te trekken is. Ook te strakke kleding waar je jezelf uit moet wurmen is geen goed idee.

Je kunt beginnen met de bovenlaag beginnen, bijvoorbeeld een jurkje, losse broek of overhemd en daaronder sexy lingerie. Het is ook leuk om iets aan te hebben waarvan diegene helemaal niet verwacht dat je sexy lingerie eronder draagt, bv je pak wanneer je uit werk komt. Dan komt de sexy onderlaag echt als een verrassing!

Met kleding kun je spelen met je verlangens, kinks en fantasieen. Denk aan sexy jarretels en korsetten. Of verleidelijke jurken & robes. Of lichaams accessoires zoals tepelsieraden. Ook de schoenen blijken grote liefhebbers en turn-ons te zijn in een striptease. Hoge hakken doen het vaak goed, maar mocht je hier totaal niet op kunnen lopen of bewegen, laat ze dan staan. Het belangrijkste in de striptease is dat jij je sexy voelt en comfortabel bent!


Zelfliefde, attitude & zelfvertrouwen 

Dat ene stukje van jezelf, die sexy vamp compleet de ruimte geven is enorm helend. Juist als je denkt dat er nu even helemaal geen plaats is voor frivoliteit of seks of sensualiteit. Striptease is een manier om deze persoon in jou te leren kennen en tot uitdrukking te brengen. Om te experimenteren met grenzen, zelfliefde, seksuele identiteit en vrijheid.

Niet alleen wil je je partner behagen en plezieren maar striptease is ook een exploratie voor jou zelf! Kies dus de ambiance die jij prettig vindt, nieuwsgierig naar bent en speel daarmee tijdens het geven van de striptease! Je lief vindt het toch al fantastisch dat diegene een prive show krijgt. En één van de leukste dingen die er zijn is om te zien dat je liefje plezier heeft, zich zelfverzekerd en sexy voelt en dat allemaal aan jou durft te laten zien. Dat is niet alleen opwindend maar ook ontroerend en liefdevol.

De Ambiance & Muziek voor een striptease

Naast de kleding is de setting natuurlijk ook doorslaggevend. Kies voor een sexy ambiance. Dit creëer je uiteraard naar eigen smaak en wensen. Maar een paar standaards zijn; zachte verlichting, zoals kaarslicht, een warme ruimte zodat je niet een en al kippenvel hebt bij het strippen en natuurlijk de muziek!

Kies je muziek van te voren uit en zorg ervoor dat je een playlist hebt waar geen reclame tussendoor komt. Je kunt kiezen voor elk soort muziek wat jij en je lief sexy zullen vinden. Maar het makkelijkste is om muziek uit te kiezen wat een langzame beat heeft. Langzame muziek helpt bij langzame en sensuele bewegingen. Dit is het makkelijkste om spanning om te bouwen tijdens de striptease.

De striptease 

Je hebt je outfit, de ruimte en de muziek klaar voor een fantastische striptease! Je kunt een stoel gebruiken om je lief straks op te plaatsen. Wanneer het zover is nodig je je lief uit om plaats te nemen op de stoel of andere zitplek. Je muziek draait al om in de sfeer te komen. Het is belangrijk dat je meteen de toon zet in het begin; jij bent dominant en actief, je partner mag toekijken. Misschien kun je zelfs een stapje verder gaan en zeggen dat je lief je niet mag aanraken en daarom al diens handen vastbinden…

Dan begint jouw act. Je draait je om en loopt weg van je lief, je kunt dit al bewegend op de muziek doen, je heupen draaien of verleidelijk achterom kijken. Op een afstandje begin je met dansen. Je hoeft geen super danser te zijn, je beweegt langzaam en verleidelijk op de muziek. Ondertussen raak je jezelf aan. Je handen glijden over je heupen, buik, gezicht, overal waar je wilt. Je kan je omdraaien en met je heupen draaien zodat je lief een mooi uitzicht op je billen heeft. Je kan elke dans incorporeren die je wilt, maar maak het sensueel, langzaam en sexy.

Dan ga je voorzichtig aan beginnen met het uitkleden, til je shirt of jurkje open laat het dan weer naar beneden glijden. Speel en tease een beetje.. Trek dan langzaam je kleding uit. Neem je tijd tussen elk kledingstuk zodat de striptease niet binnen 5 minuten voorbij is! Wanneer je een kledingstuk hebt uitgetrokken dans je, misschien loop je naar je lief toe en streel je diegene, of dans je op de schoot van je geliefde. Maar maak dan weer afstand tussen jullie, de spanning en het verlangen moet altijd worden behouden…

De belangrijkste regel in striptease

Houdt oogcontact, gooi af en toe een kledingstuk naar je lief, speel ook met je haar en maak je lief gek van verlangen! Al kan het soms ongemakkelijk voelen, het is belangrijk dat je niet heel de tijd in lachen uitbarst. Neem jezelf serieus, jij bent een fantastisch sexy wezen  en je geeft je partner een heerlijke cadeau. Er is uiteindelijk maar één echte regel als het aankomt op de striptease, heb er plezier in!


Over de schrijver
Wim De Roos
Door

Wim De Roos

op 03 Nov 2015

Mooi dat Mariëlle deze vrouw in zichzelf weer teruggevonden heeft. En ook heerlijk voor haar vriend Peter. Minstens twee mensen gelukkig.

Marielle Kleynjan
Door

Marielle Kleynjan

op 06 Nov 2015

Dank je wel, Wim! En door de cursussen Strip je Vrij! werden er nòg meer vrouwen en stellen gelukkig!

Reactie plaatsen