Strip je vrij!

‘Heel lang geleden, in 1994 om precies te zijn, werd ik moeder. Daarmee werd ik ook ‘mevrouw’, dacht ik, en dat betekent dat je dan lief moest zijn en zorgzaam en begripvol en meelevend en serieus en verstandig.

Mijn sensuele vrouw

Van alle vrouwen die ik in me had moest er een verdwijnen: mijn sensuele vrouw. Zij werd verbannen. Ze was lastig, vonden de andere vrouwen. Ze dacht niet na en deed maar waar ze zin in had, dat kon nou echt niet meer. Er moest gezorgd en verzorgd worden en er moest netjes gedaan worden en volwassen. Er was geen plaats voor spelletjes en seks.

Er ging een behoorlijke tijd overheen voor ik in de gaten kreeg dat juist mijn seksuele energie mijn levensenergie was. Dat ik altijd zo moe was en het allemaal zo zwaar vond, dat was niet omdat ik nu moeder was en omdat het moederschap zo zwaar was, maar omdat ik niets meer deed aan seks. Nou ja, af en toe dan. Als het goed voelde. Als mijn lief een week lang van alles voor me had gedaan. Als hij dagenlang aandacht aan me besteed had en had geluisterd naar mijn verhalen over hoe zwaar elke dag wel niet was geweest. Dan, heel soms, wilde ik wel vrijen. Maar spetterde en sprankelde het dan? Nee, niet echt.

Tantra

Gelukkig belandde ik per ongeluk – ja echt haha – in een Tantra-weekend, een weekend waarin heel veel kwartjes vielen en waarin ik vooral voelde dat ik mezelf heel lang erg tekort had gedaan en mijn lief zeker. Een weekend waarin ik voelde dat ik kon stromen, kon bruisen. Waarin ik weer opnieuw kennismaakte met die seksgodin in mij. Ik ontdekte dat als ik mijzelf helemaal accepteer en helemaal de sensuele vrouw durf te zijn die ik ben, ik me dan voel als een godin. Ik word glorieus, sterk, groot, machtig, zo’n vrouw die als zij binnenkomt direct de aandacht trekt. Dat ligt niet aan mijn uitzonderlijke schoonheid, kuch, maar aan het helemaal neerzetten van wie ik ben.

File 07-08-15 16 46 32

Ik kan me enorm zelfverzekerd voelen.
Bewust van alle hobbels en bobbels in mijn lijf,
bewust van alle rimpels en grijze haren die weer zichtbaar worden,
maar ook bewust dat alles er mag zijn, dat dát mij zo bijzonder maakt,
zo uniek, zo sensueel, zo ontzettend lekker!

Strip je vrij!

In Strip je Vrij!, de training die ik met een collega maakte en die ik van 2004 tot 2015 gegeven heb, had het figuurlijk laagjes strippen de hoofdrol. Je maskers afleggen en ontdekken wie je nu echt bent zonder die normen en waarden en ideeën die je hebt overgenomen van andere mensen. En juist de combinatie met het letterlijk laagjes afpellen, striptease dus, is geweldig.
Je speelt dan met grenzen en taboes en houdt de controle over wat er gebeurt. Je laat jezelf zien zoals jij gezien wilt worden. Heel kwetsbaar, lief, zacht, stoer of krachtig of bitcherig of hoe je je ook maar voelt op dat moment. Spelen met al die vrouwen in je, heerlijk!

Neem die ruimte

Dat ene stukje van jezelf, die sexy vrouw, compleet de ruimte geven is enorm helend. Juist als je denkt dat er nu even helemaal geen plaats is voor frivoliteit of seks of sensualiteit. Striptease is een manier om deze vrouw in jou te leren kennen en tot uitdrukking te brengen. Haar grenzen, haar eigenliefde, haar seksuele identiteit en haar vrijheid. En voor mij is dat het uitgangspunt van heel mijn leven. Helemaal van mezelf houden en helemaal mezelf kunnen en durven zijn. In bed en in de rest van mijn leven.

Marielle Kleynjan

– freedom through sensuality –

www.moem.nl

Over de schrijver
Wim De Roos
Door

Wim De Roos

op 03 Nov 2015

Mooi dat Mariëlle deze vrouw in zichzelf weer teruggevonden heeft. En ook heerlijk voor haar vriend Peter. Minstens twee mensen gelukkig.

Marielle Kleynjan
Door

Marielle Kleynjan

op 06 Nov 2015

Dank je wel, Wim! En door de cursussen Strip je Vrij! werden er nòg meer vrouwen en stellen gelukkig!

Reactie plaatsen