Gevoel voor Genot
06 januari 2020 
4 min. leestijd

Gevoel voor Genot

Ik wil me kut voelen!
In mijn vorige blog heb ik het gehad over het kijken naar je vulva. Praat met haar “Hallo lieve schat, how are U today?” Klinkt raar, maar is leuk! Het is je eerste glimlach van de dag en hoe kan je je dag beter beginnen dan met een lach! “de verticale glimlach” geeft een goed gevoel dat uitstraalt en de ‘horizontale’ mondhoeken omhoogtrekt 😊

Deze blog gaat over voelen. Voelen is ervaren en daarom geven we je ook handvatten & oefeningen waarmee je kunt leren voelen en jezelf van binnenuit kunt ervaren door te voelen. Je vagina is je lustcentrum. Om volledig te kunnen genieten van seks, en je vagina als bron van seksueel genot te ervaren, is bewustzijn van gevoel nodig. Maar er is meer; je vagina heeft een geheugen!

Masturbatie & zelfbeminning

Naast dat je vagina een lustcentrum is, slaat zij ook ervaringen uit het verleden op. Je vagina heeft dus een geheugen wat niet via mentale denkprocessen, je gedachten gaat, maar via je gevoel. Dit maakt dat veel zich afspeelt in je onderbewustzijn waar we niet altijd direct toegang tot hebben, of zelfs willen hebben. Zeker wanneer het aankomt op negatieve ervaringen of gevoelens als schaamte, schuld of verbod uit onze jeugd. Je weet verstandelijk niet meer wát er is gezegd maar je gevoel herinnert je er aan…! Maar we hebben goed nieuws; Je kan jezelf helen en leren negatieve gevoelens los te laten zodat je je kunt openen voor nieuwe ervaringen en de wereld van genot! Het enige wat je daarvoor nodig hebt is het leren kennen van gevoel. Dat klinkt als appeltje eitje maar het is een opgave en feitelijk een levenslang durende weg vol slingerwegen. Maar waarom zou je je niet willen openen…?

Controle over gevoel
We hebben de neiging om ons gevoel te verstoppen om zo de controle over onszelf en onze emoties te krijgen. Want “wie weet wat er naar bovenkomt” wanneer je de controle loslaat?’ En wie herkent niet het moment dat je tijdens de seks of na een orgasme, heel hard moet huilen, lachen, of allebei tegelijkertijd?
Maar wat zegt het gevoel eigenlijk? Luister er naar met compassie en weet dat je er ook een ander gevoel voor in de plaats kunt creëren… Door met het openen van je gevoel in je vagina, bewust contact te maken met haar, ontwaak je een potente kracht waardoor je hart en geest zich kunnen openen. Deze kracht kun je gebruiken om jezelf vrij te maken van negatieve gevoelens en alles wat je tegenhoudt om volledig te leven; om plaats te maken voor liefde, genot en vrijheid.

Heb moed om te voelen en voor genot te kiezen.
We worden in onze westerse cultuur niet begeleid of aangemoedigd om -seksueel- te genieten. Voelen wordt vooral als irrationeel gezien, als zwakte en zelfs als argument dat vrouwen niet professioneel zouden zijn in leidinggevende posities. Voelen wordt verward met emoties, terwijl het gaat over intuïtie.
Wij weten dat voelen juist een bron van kracht is die je kan helpen te kiezen voor wat jouw genot en mededogen geeft in het leven. Je gevoel, je intuïtie volgen is een daad van kracht. Je hebt hier behalve de moed, ook de kennis en de handvatten nodig om te leren hoe je dat doet.

Hoe kun je een volledig voelende mens worden en van top tot teen genot voelen in jouw goddelijke lichaam? Onze ambitie met deze blogs is jou te inspireren één te worden met je Vagina. Om je bewust te worden dat belemmeringen om je lichaam te voelen en te ervaren kunnen worden getransformeerd. Zodat je beetje bij beetje steeds meer bekend wordt met jouw intuïtie en meer gaat voelen, de weg hier naartoe is de Vagina!

Creëer jezelf elke dag opnieuw!
Het gevoel in je Vagina gaat over totaal zelf-bewust-zijn. De eigenaardigheden van je Vagina leren kennen is ook heel nuttig. Het kan je veel vertellen over je gemoedstoestand, gezondheid en cycli. De invloed van stress, hormonen, ongezond eten is vaak direct merkbaar in je Vagina. Door hierin inzicht te krijgen creëer je ruimte en begrip voor jezelf. Dat je vagina in contact staat met je spirit & soul, maar ook met heel je lichaam, kun je waarnemen. Zo staat ze direct in verband met je mond.

Probeer het maar: tuit je lippen en je voelt iets gebeuren in je vagina.. Doe hieronder de oefening en begin direct met het creëren van… jezelf!. Elke dag opnieuw…

PUSSY BREATHING OEFENING 
Ademhalen is de essentie van het leren kennen van het lichaam.

Je haalt de hele dag & nacht door adem. Ongeveer 8 tot 18x per minuut. Je denkt er niet bij na, het gaat onbewust. Als je bewust je ademhaling gaat voelen, ga je je lichaam ervaren.

Leer je gevoel kennen door bewust te ademhalen en stel jezelf gerust als dat nodig is. Met je ademhaling leer je jouw eigen lichaam kennen en er is niets om bang voor te zijn. Hou het gevoel even vast en laat het tot je doordringen, los-la-ten en ont-span-nen. Je kunt het leren!

  1. Ga ergens rustig zitten of liggen.
  2. Waar voel je je ademhaling in je borst of in je buik. Wat voel je? Zit er spanning in of voelt het ergens pijnlijk of ongemakkelijk?
  3. Nu maak je contact met je Vagina door je ademhaling daar naartoe te sturen. Train de diepte van je ademhaling om als het ware via je vagina in- en uit te ademen; in feite pers je lichtjes je vagina naar buiten bij het uitademen en trek je deze licht aan en omhoog tijdens het inademen.

Op deze manier breng je de doorbloeding op gang en na enige tijd oefenen zal deze ademhaling je doen tintelen van plezierige opwinding!

Elke dag is nieuw en anders! Het is ideaal om deze oefening ’s ochtends te doen voordat je uit bed gaat. Groet elke dag je Vagina en merk op hoe je je voelt. Zeg het hardop, geef er woorden aan. En, maak ruimte om los te laten en gevoelens te cultiveren die jou goed doen!

Dat geeft ruimte voor nieuwe ervaringen!

Een goed boek om hier mee aan de slag te gaan is ‘De Seksuele Geheimen van de Vrouw’ van Mantak Chia. Voortkomend uit de Taoistische traditie gaat dit boek dieper in op ademtechnieken en seksuele energiestromen in je lichaam. Maar ook hoe je gebruik kunt maken van de onuitputtelijke bron van seksuele energie. Hoe deze te vermeerderen en op te wekken om zo te gebruiken voor jouw gezondheid, doelen en genot in het leven!

Over de schrijver
Reactie plaatsen