De magie van het yoni ei
21 juni 2022 
7 min. leestijd

De magie van het yoni ei

Het yoni ei doet wonderen voor de vagina en seksualiteit. Het is een ei-vormig edelsteen of kristal wat je in de vagina inbrengt. Zo heb je bijvoorbeeld eieren van rozenkwarts, maar ook jade eieren. Yoni betekent ‘heilige tempel’ in het Sanskriet en staat symbool voor de vagina, vulva en baarmoeder.

Het yoni ei, ofwel vagina ei, vindt zijn wortels in Taoïstische tradities, die seksuele energie als levensenergie beschouwen. Daarom zijn oefeningen met yoni eieren zijn een fantastische manier om meer levensenergie te cultiveren. Maar daarnaast helpen yoni ei oefeningen ook incontinentie te voorkomen door het trainen van de pc-spieren van de vagina.

Zowel de wijze oosterse denkers en de seksperts van vandaag zeggen hetzelfde: je creëert seksuele vreugde, gezonde pc-spieren en meer zelfvertrouwen in het alledaagse leven met het yoni ei.

Positieve effecten van het yoni ei

Oefeningen doen met een yoni ei heeft veel positieve effecten:

 • Meer bewustzijn van je vagina, seksualiteit en energie
 • Elastische en sterke pc-spieren
 • Het leren aan- en ontspannen van de pc-spieren
 • Meer controle over je lichaam en seksualiteit
 • Werkt tegen urineverlies en verslapping van de pc-spieren
 • Meer gevoel in de vagina
 • Intensere orgasmes en meer genot door vergrote gevoeligheid
 • Betere doorbloeding van het bekkenbodem-gebied
 • Spirituele effecten van de specifieke steen, bijvoorbeeld middels een jade ei of yoni ei rozenkwarts
 • Seksuele energie gaat meer stromen, waardoor je meer energie krijgt in je alledaagse leven.

Hoe gebruik je een yoni ei?

Met het yoni ei oefeningen neem je een stap tot voelen, bewustwording en uiteindelijk ook het ontdekken van het yoni mysterie. En wel door het yoni ei in je vagina te brengen en er vervolgens pc-spier oefeningen mee te doen. Dit doe je om de vagina pc-spieren te versterken en de connectie met jezelf en je yoni te verrijken! Waar wacht je nog op? In een aantal stappen leggen we uit hoe je begint met yoni ei oefeningen, wat je kunt doen om je oefeningen te verrijken en dan… Ja… Je reis samen met je yoni begint hier.

 1. Kies je product
 2. Creëer tijd & ruimte voor jezelf
 3. Yoni ei oefeningen doen
 4. Afbouwen
 5. Ontspanningjade ei

1. Kies je yoni ei

Als allereerste is het belangrijk om een yoni ei te kiezen dat bij jou past. Hierbij houd je voornamelijk rekening met de grootte en het type edelsteen waarvan het ei gemaakt is.

Soorten steen

Elk steen heeft een unieke eigenschap, daarop gebaseerd kies je jouw yoni ei. Een basic gids:

 • bergkristal is reinigend
 • rozenkwarts is liefde
 • jade is zuivering en kracht
 • jaspis is aardend

Jade ei

Een jade ei is zuiverend en krachtig. In Taoïstische tradities wordt een ei van jade het meeste gebruikt bij yoni ei oefeningen vanwege haar reinigende en harmoniserende eigenschappen.

Yoni ei rozenkwarts

Ben je op zoek naar een zacht en puur yoni ei? Rozenkwarts heeft de eigenschap om zachtheid, liefde en puurheid uit te stralen.

Hoe je weet voor welk type steen je moet gaan? Kies je steentje op intuïtie! Wij hebben een ruim aanbod eitjes in onze webshop. Lees je na je keuze even in over het soort steen, dat helpt met verbinden met het ei. Neem het steentje in je hand, voel het even en maak contact met je steen voordat je begint.

De grootte van je ei

Voor beginners is een middelgroot of groot yoni ei het beste. Een kleinere vergt namelijk meer werk, want het is moeilijker in te houden. Dat geldt ook voor de grootte van het kraaltje – hoe zwaarder, hoe groter de uitdaging. Waar je nog meer op moet letten bij een yoni ei lees je in deze blog.

Tip: een yoni ei heeft een geboord gat verticaal of horizontaal door het ei. Snoer een touwtje door het gaatje en maak een stevig knoop. Maak er eventueel wat moois van en hangt een kraaltje of klein steentje aan het andere eind van het touwtje.

2. Creëer tijd & ruimte voor jezelf

Voordat je aan de slag gaat met oefeningen met een yoni ei, zorg je ervoor dat je op een rustige fijne plek bent waar je niet gestoord wordt. Dus, zet je telefoon op stil, en tref de voorbereidingen zodat jij kunt ontspannen. Daardoor zullen je oefeningen niet alleen succesvoller, maar ook plezieriger zijn.

Het helpt ook wanneer je niet ‘droog’ gaat oefenen. Je kunt jezelf opwinden door jezelf masseren en je clitoris stimuleren. Ook kun je een lekkere olie of fijn glijmiddel gebruiken bij je yoni ei oefeningen.

3. Begin met de yoni oefeningen

Als je helemaal ontspannen bent, kun je beginnen met je yoni ei oefeningen. Hieronder leggen we drie mooie oefeningen voor je uit die fijn zijn voor zowel beginners als gevorderden.

Oefening #1

Liggend op je rug, verwarm je het yoni ei tussen je handen. Dan breng je het eitje heel langzaam in je vagina. Haal diep adem en duw het langzaam naar binnen bij iedere inademing. Neem hier de tijd voor en als het ei binnen is, neem je een moment om naar je vagina te ademen en te voelen wat het binnenin met je doet. Daarna beweeg je je bekken omhoog en omlaag, zodat het eitje omhoog en omlaag beweegt. Terwijl je blijft doorademen voel je hoe het eitje naar beneden en omhoog gaat bij het ritme van je bewegingen.

Oefening #2

Hou het touwtje vast en probeer je vagina ei naar binnen te trekken met je pc-spieren, alsof je het naar binnen zuigt! Ontspan en duw het eitje weer even naar buiten door licht te persen. Doe dit alles op je ademhaling. Je trekt het eitje naar binnen op je uit-ademhaling en laat los en ontspant je bekkenbodem en vaginaspieren bij de inademing. Herhaal dit een aantal keren totdat je helemaal in het ritme bent van je oefening en ademhaling. Door het touwtje even strak te trekken, helpt het je te voelen waar het yoni ei is.

Oefening #3

Staand yoni ei oefeningen doen kan ook, maar is iets meer voor gevorderden. Voel het ei in je vagina en blijven ademen. Sta met je benen in heupwijdte breed; je knieën zacht en licht gebogen. Hoe wijder je benen, hoe harder je vagina spieren moeten werken.

Beweeg langzaam met je heupen naar voren en achteren, terwijl je goed, diep doorademt. Ook kan je je heupen in cirkels bewegen. Wees niet bang creatief te zijn. Experimenteer door met je benen wijder of dichter bij elkaar te houden en je heupen te laten dansen.

6. Afbouwen met je oefeningen

Ga zo lang of zo kort door als wat goed voor je voelt, maar voor de eerste keer niet langer dan 10 minuten. Als je er klaar voor bent, neem een moment, en trekt langzaam het yoni ei naar buiten op je uitademing terwijl je je pc spieren ontspant. Zodra het eitje eruit is, ga je rustig liggen en ontspan je je hele bekken en vagina.

7. Ontspanning na yoni ei oefeningen

Het doel van de yoni ei oefeningen is elastische spieren. Je wilt een sterke vagina zonder spanning, dus altijd flexen met relaxen balanceren. Daarom moet je het eitje ook nooit te lang inhouden, dan staat er constant spanning op je pc-spieren. Als je begint met met 10 minuten per keer, kun je het opbouwen tot maximaal 30 minuten. Ontspanning is dus even belangrijk in deze oefening als het aanspannen van de spieren in je vagina. Neem de tijd, je hebt het verdiend! En dan… Genieten van het gevoel!

Observeer wat het met je doet. Voel je je anders dan voor de oefening? Is het bijvoorbeeld warm of pulserend? Geniet van het verbonden zijn met je yoni. In ons dagelijks leven zijn de meesten van ons totaal niet verbonden met onze yoni, terwijl het de bron van je kracht is en daarbij een heel goed kompas om keuzes te maken en je intuïtie te volgen. Daarom kunnen deze oefeningen je helpen meer in contact te zijn met je yoni en bewust te zijn van de kracht die ze heeft, door letterlijk je spieren te trainen en haar sterker te maken met het magische yoni ei.

Yoni massage en vagina de-armouring

De vagina en het bekkenbodemgebied kunnen spanning en trauma opslaan. Pijn bij het vrijen of juist helemaal niets voelen kunnen het gevolg zijn. Mocht je dit ervaren, dan raden we je natuurlijk altijd aan om hulp te zoeken bij een expert. Maar daarnaast kun je door het werken met een yoni ei zorgen dat de energie weer gaat stromen.

Net zoals een stijve nekspier kun je fysiek spanning opslaan in je pc-spieren en daardoor knopen en ongevoeligheid ervaren in je vagina. Door massage, zoals een yoni massage, kun je dit met veel liefde, geduld en zelfs genot verlichten en verhelpen. Lees hier alles over de yoni massage.

Yoni ei oefeningen zijn een fantastische manier om op een positieve manier te werken aan je seksualiteit. Doordat je het ei heen en weer beweegt met je pc-spieren krijgt je vagina een inwendige massage en kunnen blokkades, pijn, schaamte en trauma losgelaten worden. Blijf altijd goed ademen en ontspan tussen de oefeningen door. Het is normaal dat er sensaties loskomen, geef ze vrije doorgang.

Het Taoïsme leert ons dat ons hele lichaam verbonden is door meridianen en drukpunten, dus we werken niet alleen aan onze vagina, pc-spieren en seksualiteit, maar ook onze organen en algehele welzijn.

Hoe verzorg je je yoni ei?

Voor de hygiëne is het belangrijk elke keer voor en na je oefeningen het product goed schoon te maken met zeep, af te spoelen en even in heet water te zetten. Maar kook je yoni ei nooit! Daardoor ontstaat het risico dat het ei breekt of barsten krijgt. Let ook altijd goed op of de steen nog gaaf is en nergens putjes of barsten heeft die je vagina kunnen bezeren.

Je hoeft het ook niet uren met azijn o.i.d. te weken, goed wassen is genoeg. Gebruik daarvoor eventueel een toy reiniger. Ook gebruik je elke keer een nieuw touwtje. Dat kan een touwtje van zijde, katoen of geurloze tandflos zijn.

Wanneer moet je het yoni ei niet gebruiken?

Het eitje gebruik je niet als je menstrueert. Dan is er namelijk risico van infectie en/of extra ongemakken omdat de vagina en cervix extra gevoelig zijn. Ook wanneer je last hebt van candida of vaginale ongemakken is het beter om je vagina rust te geven. Tijdens de zwangerschap wordt het tevens afgeraden om met een yoni ei oefeningen te doen.

Trouble shooting: als het te intens voelt of te hard voelt, of te veel moeite vergt, stop! Haal het eitje eruit, relax en probeer het een aantal dagen later weer. Het is volkomen normaal om van alles te voelen. Het is bewegen en voelen van een deel van jezelf op een heel nieuw manier, dus wees geduldig en lief voor jezelf. Het is beter om korter en vaker te oefenen, zo vermijd je ongemakken. Onthoud: het gaat om voelen en verbinden met jezelf en het is geen sporttraining, ontspannen is even belangrijks als aanspannen.

Ten slotte; wat ons betreft is het yoni ei een fantastische manier om jouw seksualiteit en vagina beter te leren kennen, je pc-spieren te versterken en seksuele genot te vergroten. Ontdek het voor jezelf. We wensen je veel plezier op jouw ontdekkingsreis met het yoni ei.

Over de schrijver
Seks Shop
Door

Seks Shop

op 17 Aug 2020

Dat klinkt als een heleboel werk als je wilt dat je spieren in conditie blijven.

Reactie plaatsen