BDSM, iets voor mij?
16 september 2020 
3 min. leestijd

BDSM, iets voor mij?

Is BDSM iets voor jou? Je bent verliefd of geil en wilt seks met de ander. Maar je wilt meer, je speelt samen een spel… Wat voor tekens geef je elkaar, wanneer en hoe is het duidelijk dat je allebei dat spel wilt spelen dat BSDM heet?

BDSM betekenis: wat is BDSM?

De letters BDSM staan voor een creatieve benadering van seksuele exploratie. Maar waar staat BDSM nou precies voor? Elke letter beschrijft een variant van een specifiek en creatief seksueel spel.

  • B staat voor bondage;
  • D staat voor discipline;
  • S staat voor sadisme (afkomstig van de schrijfsels van Marquis de Sade);
  • M staat voor masochisme.

Bondage

BDSM: een paar voorbeelden van bondage. Heeft je partner ooit tijdens de seks je handen boven je hoofd vastgehouden, je geplaagd, gelikt en misschien gekieteld tot je het wel uit kon schreeuwen van genot? Werd je vervolgens zonder zelf iets te doen (je kon je handen immers niet gebruiken, weet je nog?) tot een fantastisch hoogtepunt gebracht? Of was jij degene die je partner in bedwang hield? Voelde jij hoe zijn of haar opwinding toenam en werd je geil van de gedachte dat jij je partner tot dat punt bracht? Wel eens meegemaakt? Dan heb je al lichtelijk geëxperimenteer met een variant van het bondagespel, waar de ‘B’ in BDSM voor staat . Niet slecht hè? Klinkt het opwindend?

Discipline

Wat zou er gebeuren als we dit spel verder zouden uitbreiden met wat seksuele creativiteit. Je handen worden vastgehouden en jij en je partner zijn opgewonden. Stel dat nu verteld wordt dat je stil moet liggen, je mond moet houden en je niet mag bewegen. Al word je nog zo geplaagd en geliefkoosd, het enige wat je mag doen is stil liggen, want anders…. Misschien krijg je wel een paar tikken op je billen als je niet luistert en ongehoorzaam bent. Dat is discipline. Klinkt het goed tot zover?

Sadomasochisme

Dan gaan we nog een stapje verder. Handen boven je hoofd, seksueel opgewonden en nieuwsgierig naar wat je partner zal gaan doen. Een blinddoek wordt voorzichtig voor je ogen geschoven en je wordt verteld je te gedragen, stil te zijn en te gehoorzamen aan alles wat je partner je opdraagt. Belangrijk is ook dat je goed begrijpt dat je de volgende woorden moet gebruiken: ‘Ja Meester’, ‘Ja Meesteres’, ‘Ja Meneer’, ‘Ja Mevrouw’ of gewoon ‘Ja, ik begrijp het en gehoorzaam’.

Eén van jullie neemt controle en de ander onderwerpt zich. Jullie stemmen allebei toe en laten je meeslepen door het spel. Dat laatste ingrediënt van BDSM is Sadomasochisme.

Dominantie en submissie in BDSM

Dominantie en submissie zijn twee rollen die helpen in het spelen met macht en overgave. Daarbij is de dominante, ook wel dom of top genoemd, in controle. De submissive is onderdanige en geeft alle macht en controle uit handen. De dominante let in dit spel heel goed op de submissive: wat vindt deze fijn, hoe kun je deze op hun gemak stellen en net de grenzen overgaan zodat er genot en spanning ontstaat? Iemand zeggen wat diegene moet doen kan een heerlijke gevoel geven van macht, maar ook zorg over een ander. Als submissive is het een daad van overgave en daarin ook ontspanning omdat je op de dominante vertrouwt. Dit is een enorme daad van vertrouwen in de dominante. Daarom is vertrouwen en consent heel belangrijk.

Consent, spelregels en safe word

Zoals je begrijpt is BDSM een keuze. Het is voor een ieder de keuze om te kijken waar, wanneer en waarheen jullie gezamenlijke seksuele ontdekkingstocht zal leiden. Daarbij zijn er een paar belangrijke punten die je altijd in gedachte moet houden. BDSM is wederzijdse toestemming. Dit betekent dat beide partners (degene boven en degene onder) samen besluiten het spel te spelen en kunnen stoppen wanneer ze willen. Gebruik daarom een safe word. Kom samen op een woord dat beide van jullie kunnen zeggen wanneer je wilt dat het spel stopt, zoals ‘banaan’.

Veilig & vertrouwd

Seks met een vertrouwde partner is vaak beter, intiemer en vrijer. In de intimiteit tussen partners zijn nieuwe ontwikkelingen die je samen ontdekt leuker. Je kan er samen lang van nagenieten en samen nieuwe voorbereidingen verzinnen.

BDSM moet veilig zijn. Wees op de hoogte van eventuele gezondheidsproblemen van je partner, houd rekening met mogelijke angsten die zouden kunnen opspelen en ken de beperkingen van de attributen die je gebruikt.

Sexual Dynamics

BDSM gaat niet alleen over beleving van concrete fysieke ervaringen, het is veel meer dan dat. Als we kijken naar het psychologische aspect van Macht & Onderwerping, is er een heel terrein waarop je deze gevoelens kunt onderzoeken. Bijvoorbeeld het uitleven van een fantasie in een rollenspel; het kan gaan over psychische vernederingen of iemand verbieden tot een orgasme te komen… Het gaat er in alle gevallen om wat jij en de ander fijn vinden om te doen en te ervaren. Dat bespreek je van te voren met elkaar; daar begint het voorspel.

Benodigdheden BDSM

Je hoeft heus geen hele BDSM dungeon te hebben om een spannend BDSM spel te doen. Met simpele tools kun je al aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan blinddoeken, handboeien of touw. Ook zweepjes en paddles zijn hele leuke manier om het up te spicen! Shop hier de bondage starterskit of lees het boek Spanking for Lovers en de blog over spanking.

Veel plezier in jouw BDSM ontdekkingstocht!


Over de schrijver
Meester Tiemo
Door

Meester Tiemo

op 01 Oct 2017

Zolang het veilig is en jouw grenzen 100% worden gerespecteerd, is er niets tegen om eens met SM te experimenteren !

Reactie plaatsen