Spanken voor beginners: alle technieken op een rijtje
04 november 2022 
3 min. leestijd

Spanken voor beginners: alle technieken op een rijtje

Wat is de aantrekkingskracht van een lekker pak billenkoek, ofwel spanken? Waarom kan het opwindend zijn om pijn te voelen? Hoe kan je optimaal genieten van de kinky verlangens van jezelf en je partner? En bovenal: met welke technieken maken we de realiteit van spanking tot een voelbaar succes?!

Wat is spanking?

Spanking of spanken is het erotisch slaan van meestal de billen. De billen zijn hier uitermate geschikt voor, omdat ze van nature meer vet bevatten en dus wel tegen een stootje kunnen! Ook zitten ze dicht bij de geslachtsdelen, waardoor het effect van de slag heerlijk doortrilt…

Spanking grenst aan de macht en overgave van BDSM. Degene die slaat is in deze zin de dominante, heeft de macht en geeft genot aan degene die in de onderdanige rol is. De dominante let heel goed op de verlangens en alle signalen van de onderdanige. Vertrouwen en veiligheid zijn hier in key. Zo kan de onderdanige zich totaal overgeven aan de sensaties van pijn en genot, een heerlijk gevoel!

Spanken kan tijdens een vrijpartij worden gedaan. Denk maar aan een goede tik op de bil tijdens de seks. Maar je kunt het ook op zichzelf staand doen. Is spanking iets wat je wilt uitproberen, bijvoorbeeld door het te ondergaan óf door het te doen? Lees hieronder hoe… 🙂

Hoe begin je met spanken?

Hoe je je partner lekker spankt (of hoe je zelf lekker geslagen wordt) is een kunst en dat gaan we in deze blog leren. In een handomdraai heb je je partners billen roze geslagen (of omgekeerd) op een veilige en plezierige manier, zodat jullie beide optimaal kunnen genieten!

Communicatie & consent

Voordat je erop los slaat in al je geile enthousiasme is het belangrijk dat je je verlangens communiceert met je partner en dan ook consent krijgt. Deel dat je graag wilt spanken of gespankt wilt worden en kijk of je lief hiervoor openstaat. Dit kun je ook op een opwindende manier doen, bijvoorbeeld door te zeggen: ‘Ik word heel geil van de gedachte om je te spanken terwijl je in me bent, is dat iets wat jij ook leuk zou vinden?’ Of simpelweg: ‘Ik wil je een tik op je billen geven, wil je dat?’. Spreek eventueel een stopwoord af. Als één van jullie deze zegt weet je dat je moet stoppen. Zo kunnen jullie experimenteren en daarna opbouwen naar een echt pak billenkoek over de knie..!

Spanking met props

Als je gaat spanken, hoef je niet alleen je handen te gebruiken. Er zijn namelijk ook allerlei leuke spanking props die je kunt gebruiken, zoals paddles en zweepjes.

Bij een paddle is het oppervlakte glad en stabiel, waardoor je veel controle hebt over het slaan. Sommige paddles geven mee, en zijn daardoor minder hard. Andere zijn harder, waardoor het gevoel intenser is op de bips. Leer is een heerlijk gevoel op de huid.

Met een suède zweep of een flogger met verschillende strengen kun je zacht over de billen gaan en ook strenge tikken geven door een goede slag van de pols. Zwepen zijn moeilijker te hanteren dan paddles, dus oefen eerst! Ook dreigen en teasen met een zweep over het lichaam is een fantastische manier om genot en verlangen te creëren tijdens jullie liefdesspel.

De beste spanking tips

Bij spanken is het belangrijk dat je de huid gevoelig maakt voor sensaties. Dit doe je door een langzame en sensuele opbouw. Lees hieronder onze spanking tips!

  1. Leg je (bed)partner over je knie, of buig degene over een tafel of aanrecht. Vraag of je lief lekker ligt, gebruik eventueel een kussen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je praktisch goed bij de billen kunt, maar het geeft ook een gevoel van submissie en overgave voor degene die gespankt wordt.
  2. Begin zachtjes met het aaien en strelen van de billen met een een vlakke hand. Zo bouw je de spanning op en kan je lief zich ontspannen...
  3. Wanneer diegene gewend is aan jouw aanraking sla je de bil met een vlakke hand. Zorg ervoor dat je het meest vlezige gedeelte van de bil raakt. Van onder de bil naar boven is de beste plek. Let erop dat je nooit direct op het bot spankt, dit kan pijn doen. Vermijd ook de onderrug en sla niet steeds op dezelfde plek.
  4. Wissel af met een streling. Aai met je vlakke hand de plek waar je net hebt geslagen.
  5. Maak nu met je hand een kommetje en sla weer. Dit geeft een ander gevoel en geluid!
  6. Verander van tempo, soms sla je twee keer zacht, streel je en dan spank je één keer harder. Dit is ook hét moment om met verschillende props te experimenteren.
  7. Geef ook aandacht aan andere lichaamsdelen, streel de dijen of rug en breng dynamiek aan in je aanraking. Er is nu extra bloed naar de billen gekomen, waardoor deze extra gevoelig zijn. Kus, streel, lik en wissel af met een goede tik! Let goed op je partner, en vraag af en toe of deze het lekker vindt. Je kunt altijd vragen: ‘Wil je harder of zachter?’
  8. Wanneer de sessie voorbij is streel je de billen. Eventueel masseer je ze in met een massage olie of verkoelende gel.

Spanken: pijn & genot


Hebben jullie de smaak te pakken gekregen en willen jullie naast spanking meer experimenteren met macht en overgave? Lees dan ook onze blog over BDSM-spellen voor meer spicy tips. En voor nu: veel plezier met spanken!


Over de schrijver
Reactie plaatsen