Vingeren & Yoni Massage
07 april 2022 
9 min. leestijd

Vingeren & Yoni Massage

Yoni is Sanskriet voor 'Heilige Tempel' oftewel vulva, vagina, baarmoeder: de hele shebang! Een Yoni Massage wordt niet alleen als erotische ervaren maar ook emotioneel en spiritueel zinderend..

In onze Workshop ‘Vingeren & Yoni Massage’ gaan we uitgebreid in op alle genotspunten. Hoe ze te beroeren en welke ingrediënten essentieel zijn om iemand lekker en snel te vingeren en in extase te brengen. Daarnaast onderzoeken we de Yoni Massage, een ontspannende, orgastische massage van de vulva en vagina. De Yoni Massage wordt vaak als magisch beschreven. Wat maakt een Yoni Massage zo bijzonder?

Naast de juiste technieken is er natuurlijk meer voor nodig om deze magie op te wekken. Wanneer een vrouw, of persoon met een vagina, zich volledig kan ontspannen en veilig voelt kan diegene zich openen. Dit ‘openen’ is heel subtiel en zorgt ervoor dat ze meer kan gaan voelen. Dit voelen is essentieel en zorgt ervoor dat alle aanrakingen intenser worden ervaren. De zintuigen worden aangewakkerd, alle aanrakingen en sensaties lichten haar neurosysteem op. Meerdere gebieden in het brein lichten op. Waardoor er genotzalig vuurwerk kan ontstaan!

Piek & Vallei Orgasmen

Het doel van de Yoni Massage is niet perse een orgasme, het is geen vingeren. Als we al van een doel spreken is het veeleer genot, waarbij een orgasme een leuke bijkomstigheid is. Hierin maken we een onderscheid tussen piek orgasmes en vallei orgasmes. 

Een piek orgasme kun je ervaren wanneer je redelijk vlug naar een orgasme toewerkt. De seksuele energie bouwt zich op en in één rechte lijn richt je deze naar een orgasme. Het orgasme is vaak een hevige en korte ontlading, daarom wordt het een ‘piek orgasme’ genoemd. Na de hoge piek kom je gauw weer naar beneden in je seksuele energie. Dit is vaak het ‘doel’ met vingeren.  

Golven van Genot 

Er zijn ook andere soorten orgasmes. Meerdere orgasmes na elkaar en ook orgasmes die heel lang doorgaan komen meestal voort uit vallei orgasmes, als beschreven in het Taosime. De weg naar een orgasme is minder gericht op het orgasme zelf maar vooral op de golven van genot, die toenemen en ook weer afnemen. Hierdoor wordt de uiteindelijke climax intenser en ook de weg daar naartoe zit vol golven van genot. 

Het oude Taoisme verteld ons dat seksuele energie de enige energie is die we zelf kunnen opwekken en zo ook vermeerderen! Zo kunnen we deze energie gebruiken om naar de rest van ons lichaam te sturen en te helen, naar onze organen, ons brein, ons emotionele lichaam. Seksuele energie wordt daarom ook wel levensenergie genoemd. In plaats van dat het een energie is die we kwijt moeten raken met een orgasme, is het energie die we in ons lichaam kunnen circuleren en gebruiken om gezondere en gelukkigere wezens te zijn! Een Yoni Massage is een fantastische manier om deze energie op te wekken en toegang te krijgen tot deze bron van genotzalige levensenergie.

Het doel van een Yoni Massage is dan ook een genotvolle ervaring van overgave. Om seksuele energie op te wekken en door het hele lichaam te laten stromen. Juist doordat er geen snel ‘piek orgasme’ wordt nagestreefd, maar het genot door het hele lichaam circuleert, wordt de sensatie van genot steeds groter, dieper en extatischer.

Helend & Bevrijdend

Vanuit overgave en veiligheid kan iemand die een Yoni Massage krijgt meer gevoeltoelaten. Soms zorgt dit ervoor dat er allerlei emoties en sensaties loskomen, van huilen tot schaterlachen. Vaak zijn dit vastzittende gebieden, emoties of spanningen, die loskomen door de seksuele energie die in beweging komt. Een Yoni Massage kan daarom ook als helend ervaren worden. Dit klinkt misschien beladen, maar gestagneerde energie weer laten stromen is een heerlijk gevoel van bevrijding, overgave en flow. Al helemaal omdat de kracht die alles laat stromen genot is.  

Veiligheid en ontspanning betekenen voor iedere persoon iets anders. Vraag je partner daarom hoe je ervoor kan zorgen dat zij dit ervaart, wat ze nodig heeft en opper suggesties. Deze vragen die je normaliter niet zo snel zou stellen kunnen hele nieuwe en spannende gebieden openen in jullie (seks)leven.

Yoni Massage Geven

Een intentie zetten is een mooi begin van een Yoni Massage. Wat wil jij als gever je lief laten ervaren? Waar heeft zij zelf behoefte aan? Je kunt beginnen met deze intentie uit te spreken en vragen wat je je partner kunt geven. Bespreek van te voren wat de Wensen & Grenzen zijn in de massage. Wat heeft jouw partner heel graag, en wat is een grens? Wel, of geen penetratie, is de anus een grens?

Zeer belangrijk is dat ‘er niks wordt verwacht van degene die de massage ontvangt’. Dit is een kado wat je je partner geeft, zonder directe tegenprestatie. Zo haal je alle druk weg zodat de ontvanger zich volledig kan ontspannen. Er ontstaat daardoor totale overgave en daarmee ruimte voor extase en nieuwe ervaringen!

De Yoni massage begint meestal met een liefdevolle ontspanningsmassage van het hele lichaam. Lees bij Erotische Massage welke technieken je daarvoor kunt gebruiken. Vrouwen hebben over het algemeen langer de tijd nodig om seksueel op te warmen dan mannen, ga dus niet te snel en geef haar alle tijd om alle lagen van ontspanning en genot door te gaan. Begin met het lichaam, duik niet meteen op de Yoni!

Gebruik altijd een heerlijke rijke massage olie. Voor de Yoni gebruik je een glijmiddel, want olie is niet goed voor de flora en fauna van de vagijn!

Techniek uit de Workshop Vingeren & Yoni Massage

In de workshop ‘Vingeren & Yoni Massage’ delen we 15 technieken met je. Waarmee je kunt experimenteren en variëren om zo jullie eigen favorieten te vinden. De volgende techniek is een hele goede om de Yoni Massage mee te beginnen, en te herhalen tijdens de massage om het genot over heel het lichaam te voelen. Vaak worden de sensaties namelijk alleen in het bekkengebied gevoeld. Met de Yoni Massage willen we het overal voelen…


Strijken

Als ze eenmaal ontspannen is beweeg je naar de Yoni toe. Met overvloedig glijmiddel strijk je in opwaartse beweging (van beneden naar boven) zacht langs haar lippen, over haar venusheuvel, heupen en buik. Wanneer je ene hand van haar vulva strijkt, begin je dezelfde beweging te maken met je andere hand. Ondertussen wisselen de handen zich af van vulva, naar heupen, buik, borsten en weer vulva. Zo maak je de connectie tussen haar Yoni en de rest van haar lichaam, zodat de energie kan beginnen te stromen.

Hou altijd contact met min. één hand op het lichaam. Zo hou je constante aanraking en voorkom je schrikmomenten. Onthoud dat je altijd langzamer moet gaan dan je denkt. Geef haar alle tijd om te ontspannen en te genieten van de sensaties die je teweeg brengt. 

Lovely Talk 

Yoni betekent niet voor niets ‘Heilige Tempel’. Oprechte waardering en complimenten laten je partner nog meer ontspannen. Ze moeten natuurlijk wel gemeend zijn. Wat vind je mooi aan je partner, wat bewonder je? 

Het allerbelangrijkste..

Dat is natuurlijk dat je het gaat doen. Wil je meer technieken ontdekken, verdieping en tips? Dit is een voorproefje uit onze workshop Vingeren & Yoni Massage.

Koop hier je glijmiddel!Over de schrijver
Reactie plaatsen