Yoni massage: erotisch, emotioneel en zinderend
14 juli 2022 
8 min. leestijd

Yoni massage: erotisch, emotioneel en zinderend

Een yoni massage wordt niet alleen als erotisch ervaren, maar ook emotioneel en spiritueel zinderend. Yoni is Sanskriet voor 'Heilige Tempel'. Hieronder wordt de vulva, vagina, baarmoeder, kortom de hele shebang bedoeld. Je kunt een hemels genot opwekken met een yoni massage...!

Yoni massage: het verschil met vingeren

In onze workshop ‘Vingeren & Yoni Massage’ gaan we uitgebreid in op alle genotspunten. Hoe deze te beroeren en welke ingrediënten essentieel zijn om iemand lekker en snel te vingeren en in extase te brengen. Het doel van vingeren is om iemand snel genot te laten ervaren, als een vuurwerkpijl die wordt afgevuurd, rechtstreeks naar het ontladende orgasme.

Het masseren van de yoni is daarentegen een ontspannende, orgastische vulva en vagina massage, waardoor er extase ontstaat. Daarom gaan we niet direct op het doel van een orgasme af, zoals bij vingeren. Een yoni massage wordt vaak als magisch beschreven. De sensaties van genot stromen door deze handelingen in golvende bewegingen door het hele lichaam.

Wat maakt een yoni massage zo bijzonder?

Voor het masseren van de vulva en vagina kun je je laten inspireren door taoïstische technieken. Maar naast de juiste technieken is er natuurlijk meer voor nodig om deze magie op te wekken.

Wanneer een vrouw, of persoon met een vagina, zich veilig voelt en volledig ontspant kan diegene zich openen. Dit ‘openen’ is heel subtiel en zorgt ervoor dat ze meer kan gaan voelen. Hierdoor worden alle aanrakingen intenser, de zintuigen worden aangewakkerd en dieper ervaren. Gevoeligheid is dus essentieel bij een vaginale massage, van zowel gever als ontvanger. Positieve effecten van een yoni massage:

 • Meer genot en vrijheid in je (seks)leven
 • Verhoogt het seksueel bewustzijn
 • Stimuleert je libido
 • Je wordt gevoeliger en orgastische
 • Helpt om emotionele blokkades te verminderen
 • Liefde en waardering voor jezelf en elkaar

Door genot en orgasme ontstaat er een cocktail van geluk hormonen, wat niet alleen goed is voor je emotionele staat, maar ook je fysieke lichaam en brein!

Taoïsme: piek- & vallei orgasmen door yoni te masseren

Het doel van de yoni massage is dus niet per se een orgasme, het is geen vingeren. Als we al van een doel spreken is het veeleer genot, waarbij een orgasme een leuke bijkomstigheid is. Hierin maken we een onderscheid tussen piek orgasmes en vallei orgasmes.

Een piek orgasme kun je ervaren wanneer je redelijk vlug naar een orgasme toewerkt. De seksuele energie bouwt zich op en in één rechte lijn richt je deze naar een orgasme. Het orgasme is vaak een hevige en korte ontlading, daarom wordt het een ‘piek orgasme’ genoemd. Na de hoge piek kom je gauw weer naar beneden in je seksuele energie. Dit is vaak het ‘doel’ met vingeren.

Masseer de vulva en ervaar golven van genot

Er zijn ook andere soorten orgasmes. Meerdere orgasmes na elkaar en ook orgasmes die heel lang doorgaan komen meestal voort uit vallei orgasmes, als beschreven in het Taoïsme. De weg naar een orgasme is minder gericht op het orgasme zelf, maar vooral op de golven van genot, die toenemen en afnemen... Hierdoor wordt de uiteindelijke climax intenser. Lees hier meer over 'het vrouwelijk orgasme'.

Het oude Taoïsme vertelt ons dat seksuele energie de enige energie is die we zelf kunnen opwekken en vermeerderen. We  kunnen deze energie gebruiken om door ons lichaam te sturen om onze organen, ons brein, ons emotionele lichaam waar nodig te helen. Daarom wordt seksuele energie ook wel levensenergie genoemd. De energie die we met onze seksuele lusten opwekken met het doel naar een orgasme, kun je dus op een heel andere manier gebruiken, namelijk met het doel gezonder en gelukkiger te worden.

Masseren van de yoni en seksuele energie

Een yoni massage is een fantastische manier om de seksuele energie op te wekken en toegang te krijgen tot deze bron van levensenergie.

Het doel van een yoni massage is dan ook een genotvolle ervaring van overgave. Om seksuele energie op te wekken en door het hele lichaam te laten stromen. Juist doordat er geen snel ‘piek orgasme’ wordt nagestreefd, maar het genot door het hele lichaam circuleert, wordt de sensatie van genot steeds groter, dieper en extatischer.

Helend & bevrijdend

Vanuit overgave en veiligheid kan iemand die een yoni massage krijgt meer gevoel toelaten. Soms zorgt dit ervoor dat er allerlei emoties en sensaties loskomen, van huilen tot schaterlachen. Vaak zijn dit vastzittende gebieden, emoties of spanningen, die loskomen door de energie die in beweging komt. Een yoni massage kan daarom ook als helend ervaren worden. Dit klinkt misschien beladen, maar gestagneerde energie weer laten stromen is een heerlijk gevoel van bevrijding, overgave en flow. Al helemaal omdat de kracht die alles laat stromen genot is.

Veiligheid en ontspanning betekenen voor iedere persoon iets anders. Vraag je partner daarom hoe je ervoor kan zorgen dat zij dit ervaart, wat ze nodig heeft en opper suggesties. Deze vragen die je normaliter niet zo snel zou stellen kunnen hele nieuwe en spannende gebieden openen in jullie (seks)leven die veel verder rijken dan een vaginale massage.

Hoe geef je een yoni massage?

Een goede yoni massage bestaat in elk geval uit de volgende vier elementen:

 1. Voorbereidingen
 2. Intentie
 3. Ontspanningsmassage
 4. Lovely talk

Voorbereidingen voorafgaand aan de vulva massage

Voordat je aan de yoni massage begint, tref je je voorbereidingen! Maak de ruimte waarin je de vagina en vulva massage wilt geven warm, verzorgd en schoon. Dus zorg voor een sensuele sfeer en een goede temperatuur, want ze moet straks geen kou lijden. Dan kan ze namelijk niet ontspannen.

Zorg voor een handdoek en een heerlijke rijke massage olie. Voor de yoni gebruik je een glijmiddel, omdat olie moeilijker door de vagina wordt afgebroken bestaat daar de kans op infecties.

Het belangrijkste instrument voor de yoni massage ben jij! Dus wees toegewijd, ontspannen en vooral  jezelf. Je kunt wel spelen met lingerie, kleding, attributen zoals maskers of sieraden. Belangrijk is ook dat je nagels kort en je handen verzorgd zijn. Wanneer je handen niet de juiste zachtheid hebben, kun je prima latex handschoentjes gebruiken. Dat kan ook bijdragen om de sfeer extra sensueel te maken. Latex handschoentjes worden superglad met een siliconen glijmiddel. Met een glijmiddel van siliconen kun je ook een volledige bodymassage geven. Zie op de collectie hygiëne voor handige producten.

Intentie van de massage

Een intentie zetten is een mooi begin van een yoni massage. Wat wil jij als gever je lief laten ervaren? Waar heeft zij zelf behoefte aan? Je kunt beginnen met deze intentie uit te spreken en vragen wat je je partner kunt geven. Bespreek van te voren wat de wensen & grenzen zijn in de massage. Wat heeft jouw partner heel graag, en wat is een grens? Wil z e bijvoorbeeld wel of geen penetratie en is de anus een grens?

Zeer belangrijk is dat ‘er niks wordt terug verwacht van degene die de massage ontvangt’. De massage is een cadeau die je je partner geeft, zonder tegenprestatie te verwachten. Dit haalt een mogelijke druk af, bij de ontvanger zodat deze zich volledig kan ontspannen en zich op haarzelf kan richten. Op deze manier zal een yoni massage een ervaring van totale overgave met ruimte voor extase worden. En wedden dat je lief je op een ander moment ook van zo'n ervaring wil laten genieten? Dat kan ook een yoni massage maar ook een heerlijke lingam massage zijn!

Ontspanningsmassage

De yoni massage begint meestal met een liefdevolle ontspanningsmassage van het hele lichaam. Hier lees je welke erotische massagetechnieken je daarvoor kunt gebruiken. Vrouwen hebben over het algemeen langer de tijd nodig om seksueel op te warmen dan mannen, ga dus niet te snel en geef haar alle tijd om alle lagen van ontspanning en genot door te gaan.

Begin met het lichaam, duik niet meteen op de Yoni! Je wilt dat de seksuele energie door het hele lichaam stroomt, daarom is het belangrijk dat je het hele lichaam aanraakt. Als je dit hebt gedaan, ben je klaar voor de Yoni Massage.

Lovely talk

Yoni betekent niet voor niets ‘Heilige Tempel’. Oprechte waardering en complimenten laten je partner nog meer ontspannen. Ze moeten natuurlijk wel gemeend zijn. Wat vind je mooi aan je partner, wat bewonder je? Liefde, voor één nacht of een leven, is een essentieel onderdeel van een yoni massage. Laat het daarom evenals het glijmiddel, rijkelijk stromen.

yoni massage geven

3 technieken uit de workshop 'Vingeren & Yoni Massage'

In de workshop ‘Vingeren & Yoni Massage’ delen we 15 technieken met je, waarmee je kunt experimenteren en variëren om zo je eigen favorieten te vinden. We lichten hier drie belangrijke en mooie technieken voor je uit:

 1. Vulva strijken
 2. Rock around the clit
 3. De tempel betreden

De eerste techniek is een hele goede om de vulva massage mee te beginnen, en te herhalen tijdens het masseren om het genot over heel het lichaam te voelen. Vaak worden de sensaties namelijk alleen in het bekkengebied gevoeld. Met de yoni massage willen we het overal voelen…

Techniek 1: strijken

Als ze eenmaal ontspannen is beweeg je naar de yoni toe. Met overvloedig glijmiddel strijk je in opwaartse beweging (van beneden naar boven) zacht langs haar lippen, over haar venusheuvel, heupen en buik. Wanneer je ene hand van haar vulva strijkt, begin je dezelfde beweging te maken met je andere hand. Ondertussen wisselen de handen zich af van vulva, naar heupen, buik, borsten en weer vulva. Zo maak je de connectie tussen haar yoni en de rest van haar lichaam, zodat de energie kan beginnen te stromen.

Hou altijd contact met minimaal één hand op het lichaam. Zo hou je constante aanraking en voorkom je schrikmomenten. Onthoud dat je altijd langzamer moet gaan dan je denkt. Geef haar alle tijd om te ontspannen en te genieten van de sensaties die je teweeg brengt.

Techniek 2: rock around the clit

Voordat je er ook maar denkt om een vagina massage te geven, zorg je ervoor dat ze opgewonden en ontspannen is. Je begint dus met een vulva massage. Omdat in de liezen spanning kan worden opgeslagen, geef je daar extra aandacht aan.

De buiten-clitoris is het gevoeligste gedeelte van de vulva. De clitoris heeft 1000-den zenuwuiteinden en is daardoor super gevoelig. Dus je mag aan dit fantastische genotsorgaan veel aandacht besteden :-)

Masseer de clitoris, draai rondjes met je vinger of strijk op en neer. Let op; sommige mensen vinden het directe stimulatie van de clitoris te heftig, begin daarom altijd met rondjes en strijken rond de clitoris en bouw het dan op.

TIP: Vergeet tijdens de yoni massage niet in de tussentijd de rest van haar lichaam & geest: streel haar, geef haar een kus, zeg lieve woordjes...

Techniek 3: vaginale massage - de Heilige Tempel betreden...

Pas als je zeker weet dat ze opgewonden is en zin heeft ga je naar de vaginale massage. Hoe weet je dit zeker? Door het te vragen. Ga niet zomaar naar binnen met je vingers, maar vraag haar toestemming; 'Mag ik bij je naar binnen gaan?' of 'Vind je het fijn als ik nu bij je naar binnen ga, of zal ik nog aan de buitenkant blijven?'. Zo weet je zeker dat je niet te snel gaat.

Een steady en slow ritme is sensueel en ontspannend. Daarom neem je bij een vagina massage je tijd bij elke beweging die je uitvoert. Ga langzaam bij haar naar binnen na toestemming. Laat je vinger naar binnen glijden of vraag haar haar bekkenbodemspieren te ontspannen, en aan te spannen, waardoor je vinger meebeweegt naar binnen.

Niet alleen jouw handen verspreiden de seksuele energie door heel haar lijf, dit kan ze ook doen met haar ademhaling. Vraag haar daarom diep te ademen en het genot overal te voelen.

Eenmaal binnen masseer je de vaginawand en kun je ook haar G-spot stimuleren. Blijf voortdurend contact houden; zorg dat er altijd een hand op haar lichaam blijft en let op haar lichaamstaal. Vanuit daar volg je je gevoel en wissel je af met verschillende technieken.

Het einde van de massage

De yoni massage kan op verschillende manieren eindigen. Je kunt een fantastische spuitend orgastisch einde hebben. En je kunt zachte golven van genot over haar lichaam verspreiden, door haar lichaam nogmaals te masseren, waarvan ze kan nazinderen. Het belangrijkste is dat alles welkom is en je haar na het masseren van haar yoni knuffelt en liefhebt.

Het allerbelangrijkste…? Dat is natuurlijk dat je het gaat doen! Wil je meer technieken ontdekken, verdieping en tips? Dit is een voorproefje uit onze workshop, kom en wees welkom bij de volgende! Of word expert vanuit je eigen huis met onze Online Video Workshop 'Vingeren & Yoni Massage'.

vulva masage


Over de schrijver
Tessa
Door

Tessa

op 18 Sep 2022

Kun je een yonimassage ook in je eentje doen als je geen partner hebt?

hanni jagtman
Reactie plaatsen