Een sensuele erotische massage in 8 simpele stappen
05 december 2022 
7 min. leestijd

Een sensuele erotische massage in 8 simpele stappen

De erotische massage is een kunst van aanraken en verleiden, van liefkozen en van prikkelen. Met liefde, geduld en natuurlijk met onze praktische tips voor erotische massage kan elke minnaar erotisch masseren leren! Voor meer creativiteit in jullie seksleven is het geven en ontvangen van een intieme massage een effectieve, maar vooral ook heerlijke handeling voor beiden. Wil jij leren wat de beste techniek is? Lees dan onze 8 tips voor erotische massage!

Erotisch masseren: geniet en laat genieten!

De erotische massage is bedoeld om degene die gemasseerd wordt helemaal te laten ontspannen, zodat er volledige overgave kan ontstaan… Dit in tegenstelling tot tijdens ‘gewone’ seks, wanneer jij en je partner actief zijn en er van beide kanten inspanning is.


Erotisch masseren is niet zozeer een gewone massage met ‘happy end’  of alleen maar het masseren van de geslachtsorganen.


Bij een sensueel erotisch masseren wordt energie opgewekt die, door massage en diepe ademhaling, door het lichaam wordt verspreid. Met deze massagetechnieken leer je je orgasme uitstellen, geniet je intenser van elkaar en kan een orgasme vele malen heftiger zijn. Uiteindelijk kun je een full body orgasme ervaren. Een full body voel je niet alleen in je geslachtsorganen, maar het genot zindert dan door heel je lijf... Je kunt genot dus veel dieper ervaren door een erotische massage!

Hoe geef je een erotische massage?

Wil jij met erotisch masseren aan de slag, maar weet je niet goed hoe, of vind je het misschien een beetje spannend? In slechts 8 eenvoudige stappen leggen we je uit hoe je de perfecte erotische massage geeft:

  1. Neem een goede voorbereiding serieus
  2. Draag fijne kleding
  3. Zorg voor een goede massageolie
  4. Neem een lekkere warme douche
  5. Begin rustig met masseren
  6. Neem de tijd
  7. Speel met alle zintuigen en gebruik attributen
  8. Yoni of lingam massage

Vergeet daarbij ook vooral niet: oefening baart kunst, dus geniet vooral van het plezier dat jullie er samen van hebben in en blijf lekker proberen.


1. Sensueel masseren: neem een goede voorbereiding serieus!

De eerste stap als je erotisch wilt masseren is de voorbereiding. Niet alleen de massagetechnieken zorgen voor een sensuele en zinnenprikkelende ervaring, maar ook de omgeving heeft invloed op de sensorische, zintuiglijke ervaring.

De fysieke ruimte

Maak om te beginnen de setting, de fysieke ruimte, verzorgd, lekker warm en heerlijk geurend. Frisse en zachte lakens zorgen voor een tactiel sensueel gevoel op de huid. Denk ook aan muziek: wil je er ontspannende of opwekkende muziek bij? Zet ook vooral een lijst op, zodat je niet telkens een ander nummer aan hoeft te zetten. Zorg er bovendien ook voor dat je telefoon op stil staat en jullie niet gestoord kunnen worden.

De innerlijke componenten

Maar ook de set, de innerlijke componenten, zijn even belangrijk. Zijn jullie beide ontspannen en open genoeg om te genieten van deze fysieke ervaring? Of moeten jullie eerst nog wat stoom afblazen van de dag, of contact maken met elkaar?

In onze blog Tantra tips voor beginners lees je hoe je een klein ritueel kunt maken om contact en verbinding te stimuleren. Dit is namelijk zeker niet alleen bij tantra relevant. Wanneer er geen emotionele verbinding is, zal de erotische massage ook minder genot opwekken.

2. Sensuele massage: het oog wil ook wat...

En hoe zit jij erbij? Je kunt spelen met je kleding, door bijvoorbeeld een zijden kimono en sensuele lingerie te dragen. Ook sieraden zijn mooie elementen, vooral wanneer je deze ook nog in je massage kunt gebruiken. Zijn jullie into kinky, voeg dan wat spannende items zoals een zweepje, choker, een blinddoek, et cetera toe. Ons visuele orgaan draagt enorm bij aan opwinding en genot, dus gebruik je fantasie en speel met alle beschikbare elementen.

3. Intiem masseren met massageolie

Naast de voorbereidingen van de ruimte en jezelf heb je natuurlijk een heerlijke massage olie bij de hand. Elke massage, dus ook een erotische, geef je met een olie. Dit maakt alles gladder en lekkerder.

Zorg ervoor dat je een massage olie uitkiest die lekker ruikt. Onze reuk is heel belangrijk bij onze opwinding, dus gebruik een geur die past bij het doel van de massage. Wil je allereerst ontspanning? Gebruik dan een geurige lavendel massageolie. Wil je opwekkend en activerend? Dan kun je citrus of ylang ylang geur gebruiken. Of maak gebruik van een massagekaars. De warme gesmolten was van de kaars, wordt een heerlijke massageolie. De geur van de kaars, door verbranding is natuurlijk ook extra lekker voor de omgeving.

Let wel: door olie kunnen condooms poreus worden. Ook kun je olie beter niet voor de vulva/vagina massage gebruiken. Daarmee verstoor je de pH-waarde van de vagina en bovendien laat olie zich niet makkelijk uit de vagina verwijderen. Voor een massage van de vulva en vagina maak je liever gebruik van een lekker glijmiddel.

sensueel masseren

4. Lichaam en geest

Het heerlijke avondje is gekomen! Jij bent goed voorbereid, de ruimte is warm, de muziek is opwekkend en je hebt je olie en glijmiddel bij de hand. Misschien heb je je partner ook al mentaal voorbereid en verteld dat jij diegene vanavond een heerlijke massage gaat geven... Zo kan je lief zich verheugen; voorpret is belangrijk en draagt veel bij aan de opwinding!

Nu is het tijd om het lichaam voor te bereiden. Misschien willen jullie samen een warme douche of een warm bad nemen? Daar kun je elkaar kussen en aanraken, en bouw je de intimiteit op. Dit kan een spannende start zijn om de erotische massage te initiëren.

5. De erotische massage technieken

Nu is het tijd voor de erotische massage. Verwarm de massageolie tussen je handen door ze stevig tegen elkaar te wrijven. Als je koude handen hebt, warm je eerst je handen op en daarna de massageolie. Je begint met de achterkant van het lichaam. Door met de rug te beginnen, kan de ontvanger wennen en zich veiliger voelen, dan wanneer je met de voeten of benen begint. Hierdoor kan diegene beter ontspannen en zich over geven.

Maak stevige en lange stroken over de spieren, waarbij je heel het oppervlak van je hand gebruikt. Voer de druk op van licht naar stevig en vraag of je lief de druk fijn vindt. Belangrijk bij de massage is dat je altijd contact houdt met het lichaam! Neem niet beide handen zomaar van het lichaam af. Blijf contact houden, dit zorgt voor vertrouwen en veiligheid. Om alle stappen in het proces te zien, kun je het super praktische boek Erotische Massage van Kenneth Ray Stubbs aanschaffen. In dit boek vind je meer dan 100 illustraties die je bij de hand nemen.

6. Neem de tijd voor je de geslachtsdelen aanraakt

Belangrijk is dat je relaxed de tijd neem voor een erotische massage. Wanneer je partner voelt dat er geen haast of doel is om te halen, kan deze zich beter ontspannen. En… uitstel van genot is heel geil! Pas nadat je het hele lichaam van voren en achteren hebt gemasseerd, kun je de geslachtsdelen aanraken. Je kunt wel -heel spannend- billen, dijen, borsten en liezen masseren om het genot op te wekken, maar raak steeds net niet de geslachtsdelen aan…

Masseer in plaats daarvan de - vaak verwaarloosde- delen van het lichaam, zoals voeten, polsen aan. Geef ook aandacht aan het hoofd en de oren, deze zijn belangrijk voor de doorstroming van het genot en de energie. Dit zal ervoor zorgen dat het hele lichaam meedoet.

7. Spelen met de zintuigen en attributen

Het spelen en prikkelen met attributen of juist het wegnemen van een zintuig (blinddoek) zal bijdragen aan het plezier en genot bij een erotische massage. Na de ontspanning bouw je de opwinding op. Wat kun je allemaal bedenken? Om de massage extra erotisch te maken kun je de handen van je lief vastbinden of licht-pittig de billen spanken. Of gebruik een vibrator of mooie dildo voor extra sensatie. Een object van glas, steen of metaal,  verwarm je eerst in je handen; zo'n object neemt snel lichaamswarmte op en voelt heerlijk glad.

8. Sensuele yoni of lingam massage

Vervolgens kun je doorgaan met een sensuele yoni of lingam massage. Bij een yoni massage staan de vulva en vagina centraal. Het is voor een vrouw of persoon met een vagina een bijzondere ervaring. Het doel van een yoni massage is niet een orgasme, maar een ervaring van genot & overgave.

Lingam staat voor penis en betekent in het Sanskriet wand of light. Zo moet je een pik ook zien en masseren. Deze oosterse massage techniek is gericht op het verhogen van de seksuele energie. Ook bij deze bijzondere erotische lingam massage gaat het niet om het klaarkomen. Spreek van tevoren af of jullie dit al dan niet willen.

Geef je partner in beide gevallen tijd om alle lagen van ontspanning en genot te ondergaan, hierdoor kan diegene zich voor jou overgeven en openen. De controle loslaten en je lichaam totaal aan de handen van degene die je masseert overgeven is een daad van vertrouwen. Overgave is niet voor iedereen die gemasseerd wordt zo gemakkelijk. Hou daar rekening mee en stel de persoon gerust.

Erotisch masseren: een cadeau voor beiden

Het geven en ontvangen van massages in een relatie is een teken van respect en waardering. De belangrijkste ingrediënten zijn namelijk liefde en aandacht.

Door de erotische massage zijn jullie in de mood om samen de sensuele en ontspannende ervaring te delen, en dat hoeft dus niet perse seks te zijn. Het kan juist als heel fijn worden ervaren wanneer er helemaal niets van je verwacht wordt en je gewoon mag genieten wanneer je gemasseerd wordt. Dan kun je namelijk juist al je gevoelens de vrije loop laten zonder dat er een ‘eind’ of ‘doel’ in zicht is.

NB: jullie hoeven ook niet perse liefdespartners te zijn. Je kan ook een erotische massage van een professional ontvangen.

Alle bovenstaande componenten dragen bij aan het creëren van een sensuele sfeer waarin je elkaar kunt verwennen en ontdekken. Geniet van alles wat deze inspirerende tips & tools voor jou en je relatie kan betekenen. En we kunnen het niet genoeg zeggen: vrijelijk te geven en te ontvangen is een groot cadeau voor beide! Vandaar ons motto: geniet & laat genieten van zo'n verrukkelijke erotische massage.

Over de schrijver
Reactie plaatsen