Erotische Massage

De kunst van aanraken en verleiden, van liefkozen en van prikkelen kan elke minnaar leren met wat liefde, geduld en natuurlijk onze praktische tips! Voor meer creativiteit in jullie seksleven is het geven en ontvangen van een erotische massage een effectieve, maar vooral ook heerlijke oefening.


Geniet en laat genieten!

Normaliter zijn jij en je partner actief tijdens seks en is er van beide kanten inspanning. De erotische massage echter is juist bedoeld om degene die gemasseerd wordt helemaal te laten ontspannen, zodat er volledige overgave kan ontstaan…

Een erotische massage is niet zozeer een gewone massage met `happy end’  of alleen maar het masseren van de geslachtsorganen.

Bij een erotische massage wordt energie opgewekt die, door massage en diepe ademhaling, door het lichaam wordt verspreid. Hiermee leer je je orgasme uitstellen, geniet je intenser van elkaar en kan een orgasme vele malen heftiger zijn. Uiteindelijk kan dan naar gelieve het full body orgasme ervaren worden, waarbij je het orgasme niet alleen voelt in je geslachtsorganen, maar het genot door heel je lijf zindert.

Een erotische massage begin je altijd met een ontspanningsmassage. Om alle stappen in het proces te leren kennen kan je het super praktische boek Erotische Massage van Kenneth Ray Stubbs aanschaffen. In dit boek vind je meer dan 100 illustraties die je bij de hand nemen.

Relatie benefits; erotische massage is een cadeau voor beiden

Het geven en ontvangen van massages in een relatie is een teken van respect en waardering. De belangrijkste ingrediënten zijn namelijk liefde en aandacht. Een bijzondere erotische massage is een Yoni of Lingam massage. Hier staan de geslachtsdelen centraal. Besteed ook zorg aan de voorbereiding. Een mooie massageolie is belangrijk evenals een warme, intieme sfeer waarin de erotiek goed tot haar recht komt.

Het is belangrijk dat jullie afspreken dat er geen seks verwacht wordt na het geven of ontvangen van een erotische massage.

Wanneer jullie wel seks willen kan dat natuurlijk! Door de erotische massage zijn jullie in de mood om samen de sensuele en ontspannende ervaring te delen. Maar dat hoeft dus niet perse seks te zijn. Het kan juist als heel fijn worden ervaren wanneer er helemaal niets van je verwacht wordt wanneer je gemasseerd wordt, dan kun je juist al je gevoelens de vrije loop laten zonder dat er een ‘eind’ of ‘doel’ in zicht is.

NB jullie hoeven ook niet perse liefdespartners te zijn. Je kan ook een erotische massage van een professional ontvangen.

Yoni massage

Bij de Yoni massage staat de vulva en vagina centraal. Het is voor een vrouw een heerlijke ervaring. We hebben het hier niet over vingeren maar over een massage waar het hele lichaam in betrokken wordt. Het doel van een Yoni massage is niet een orgasme maar een ervaring van genot & overgave.

Geef je partner alle tijd om alle lagen van ontspanning en genot door te gaan, waardoor ze zich voor jou kan openen. De controle loslaten en je lichaam totaal in de handen van degene die je masseert overgeven is een daad van vertrouwen en is dus niet altijd makkelijk voor degene die gemasseerd wordt.

Voor onze yoni workshop klik hier!

Lingam massage

Lingam = penis en betekent in het Sanskriet wand of light, en zo moet je zijn pik ook zien, voelen en masseren. Deze oosterse massage techniek is gericht op het verhogen van de seksuele energie van de man. Ook bij deze bijzondere erotische lingam massage gaat het niet om het klaarkomen. Spreek van te voren af of jullie dit al dan niet willen. Het is een volledige body massage met de pik in focus. Leer de technieken hier: workshop lingam massage.

 Set & Setting; neem een goede voorbereiding serieus!

Niet alleen de massage technieken zorgen voor een sensuele en zinnenprikkelende ervaring. Ook de omgeving heeft invloed op de sensoriële, zintuigelijke ervaring.

Zorg ervoor dat de Setting, de fysieke ruimte verzorgd, lekker warm en heerlijk geurend is. Frisse en zachte lakens zorgen voor een tactiel sensueel gevoel op de huid. Denk ook aan muziek, wil je er ontspannende of opwekkende muziek bij? Zet dan een lijst op, zodat je niet telkens een ander nummer aan hoeft te zetten.

En hoe zit jij erbij? Je kunt spelen met je voorkomen met bv een zijde kimono, sexy lingerie en sieraden. Zijn jullie into kinky? Voeg dan elementen; zoals een zweepje, choker of een blinddoek toe. Want ons visuele orgaan draagt enorm bij aan onze opwinding en genot. Het spelen en prikkelen met attributen, of juist het wegnemen van een zintuig (blinddoek) zal bijdragen aan het plezier en genot bij een erotische massage. Dus gebruik je fantasie en speel ermee!

Maar ook de Setde innerlijke componenten zijn even belangrijk. Zijn jullie beide ontspannen en open genoeg om te genieten van deze fysieke ervaring? Of moeten jullie eerst nog wat stoom afblazen van de dag, of contact maken met elkaar?
TIP Lees in onze blog ‘Tantra Tips voor Beginners’. over hoe je een klein ritueel kunt maken, om contact en verbinding te stimuleren.

Al deze componenten dragen bij aan het creëren van een sensuele sfeer waarin je elkaar kunt verwennen en ontdekken. Geniet van alles wat deze fantastische Tips & Tools jezelf en je relatie kunnen brengen. Want we kunnen het niet genoeg zeggen; vrijelijk te geven en te ontvangen is een groot cadeau voor beide. Dus Geniet en laat Genieten van zo'n verrukkelijke erotische massage!


Over de schrijver
Reactie plaatsen