arrow_drop_up arrow_drop_down
Erotische Massage
17 januari 2021 

Erotische Massage

De kunst van aanraken en verleiden, van liefkozen en van prikkelen kan elke minnaar leren met wat liefde, geduld en natuurlijk onze praktische tips! Voor meer creativiteit in jullie seksleven is het geven en ontvangen van een erotische massage een effectieve, maar vooral ook heerlijke oefening.

Geniet en laat genieten!

Normaliter zijn jij en je partner actief tijdens seks en is er van beide kanten inspanning. De erotische massage echter is juist bedoeld om degene die gemasseerd wordt helemaal te laten ontspannen, zodat er volledige overgave kan ontstaan…

Een erotische massage is niet zozeer een gewone massage met `happy end’  of alleen maar het masseren van de geslachtsorganen.

Bij een erotische massage wordt energie opgewekt die, door massage en diepe ademhaling, door het lichaam wordt verspreid. Hiermee leer je je orgasme uitstellen, geniet je intenser van elkaar en kan een orgasme vele malen heftiger zijn. Uiteindelijk kan dan naar gelieve het full body orgasme ervaren worden, waarbij je het orgasme niet alleen voelt in je geslachtsorganen, maar het genot door heel je lijf zindert.

Een erotische massage begin je altijd met een ontspanningsmassage. Om alle stappen in het proces te leren kennen kan je het super praktische boek Erotische Massage van Kenneth Ray Stubbs aanschaffen. In dit boek vind je meer dan 100 illustraties die je bij de hand nemen.

Relatie benefits; erotische massage is een cadeau voor beiden

Het geven en ontvangen van massages in een relatie is een teken van respect en waardering. De belangrijkste ingrediënten zijn namelijk liefde en aandacht. Een bijzondere erotische massage is een Yoni of Lingam massage. Hier staan de geslachtsdelen centraal. Besteed ook zorg aan de voorbereiding. Een mooie massageolie is belangrijk evenals een warme, intieme sfeer waarin de erotiek goed tot haar recht komt.

Het is belangrijk dat jullie afspreken dat er geen seks verwacht wordt na het geven of ontvangen van een erotische massage.

Wanneer jullie wel seks willen kan dat natuurlijk! Door de erotische massage zijn jullie in de mood om samen de sensuele en ontspannende ervaring te delen. Maar dat hoeft dus niet perse seks te zijn. Het kan juist als heel fijn worden ervaren wanneer er helemaal niets van je verwacht wordt wanneer je gemasseerd wordt, dan kun je juist al je gevoelens de vrije loop laten zonder dat er een ‘eind’ of ‘doel’ in zicht is.

NB jullie hoeven ook niet perse liefdespartners te zijn. Je kan ook een erotische massage van een professional ontvangen. Lees daarover ook de blog van sekscoach Cora Emens.

Yoni massage

Bij de Yoni massage staat de vulva en vagina centraal. Het is voor een vrouw een heerlijke ervaring. We hebben het hier niet over vingeren maar over een massage waar het hele lichaam in betrokken wordt. Het doel van een Yoni massage is niet een orgasme maar een ervaring van genot & overgave.

Geef je partner alle tijd om alle lagen van ontspanning en genot door te gaan, waardoor ze zich voor jou kan openen. De controle loslaten en je lichaam totaal in de handen van degene die je masseert overgeven is een daad van vertrouwen en is dus niet altijd makkelijk voor degene die gemasseerd wordt.

De Adem kan een geweldige tool zijn om uit je hoofd te komen en meer in je lijf te voelen. Wanneer je gemasseerd wordt stuur je je adem naar de strelende handen over je lichaam, zo laat je de controle los over je gedachten en komt de focus meer te liggen op de sensaties die je voelt.

Meer informatie vind je onder het hoofdstuk Yoni Massage.

Lingam massage

Lingam = penis en betekent in het Sanskriet wand of light, en zo moet je zijn pik ook zien, voelen en masseren. Deze oosterse massage techniek is gericht op het verhogen van de seksuele energie van de man. Ook bij deze bijzondere erotische lingam massage gaat het niet om het klaarkomen. Spreek van te voren af of jullie dit al dan niet willen. Het is een volledige body massage met de pik in focus. Meer over de technieken hierover vind je onder het hoofdstuk Lingam Massage.

Alle zintuigen

Het creëren van de juiste sfeer is een essentieel onderdeel van erotisch massage.

 • Zorg voor een fris en schoon bed en maak de ruimte sfeervol met bloemen en brandende kaarsen. Er zijn ook massage kaarsen waarvan de gesmolten was als massage olie gebruikt kan worden.
 • Druppel wat etherische oliën op strategische plekjes. Of verdamp enkele heerlijk geurende druppels in een bakje water. Een kamer, gehuld in zacht licht, zachte muziek en heerlijke geuren, is de ideale omgeving voor een erotische massage.
 • Gebruik een goede massageolie, en lekker veel! De afrodiserende Mail & Female massage-oliën zijn verrijkt met zuivere etherische oliën van biologische teelt en werken effectief op alle zintuigen. Van een olie met chemische bestanddelen mag je geen effect verwachten, deze ruiken in het beste geval alleen lekker maar zijn niet zinnenprikkelend.
 • Zorg ervoor dat de olie op temperatuur is. Laat de olie even opwarmen tussen je handen of in een schaaltje op de verwarming.
 • Glijmiddel op siliconen-basis is ook fantastisch voor total body massages. Deze bodyglides blijven superglad -want worden niet opgenomen door de huid-; neutraal; geur-en smaakloos. Je kunt deze desgewenst met je eigen etherische olie mengen.

Warning!

Gebruik niet zomaar elke olie om de vagina (binnenkant van de Yoni) te masseren! Dat brengt de natuurlijke PH waarde van de vagina uit balans en kan allerlei ongemakken veroorzaken zoals candida. Er zijn bepaalde oliën waar de vagina beter tegen kan, zoals druivenpit of kokos-olie. Helemaal zeker ben je wanneer je een glijmiddel gebruikt wat speciaal is ontwikkeld om de PH waarde niet aan te tasten, zoals Pink glijmiddel.

De vulva (de buitenkant van de Yoni) kan wel tegen wat olie. Maar let ook op voor eventuele actie na de massage, want condooms werken minder goed wanneer ze in contact komen met olie..

Shh…

Probeer tijdens de massage zo min mogelijk te praten. In stilte kun je je volledig overgeven aan het lichamelijke contact en de erotische spanning. Vooraf kan je wel een paar dingen met elkaar bespreken, over wat je lekker vindt of juist liever niet hebt. Je grenzen en je wensen.

Maar vertrouw er tijdens de massage op dat je in stilte intuïtief je weg vindt naar die speciale, erotische triggers van je partner.
Je mag als gemasseerde natuurlijk wel met geluidjes aangeven dat het heel lekker gaat…

Opbouw van de massage

 • Bouw de massage langzaam op. Begin altijd met de voeten. Geef alle lichaamsdelen evenveel aandacht; dus nooit alleen maar één voet; beide voeten! In de voeten zitten alle drukpunten voor erotische stimulans. Let op de reactie van de ontvanger om te zien of deze geniet. Let er ook op dat de ontvanger volkomen ontspannen ligt en de ademhaling rustig en gelijkmatig gaat.
 • Voer de spanning wat op en gebruik naast je handen je hele lichaam bij de massage. Buik, ruggengraat, en natuurlijk borsten en geslachtsdelen zijn uiterst gevoelig, maak er gebruik van. Streel de lippen van je lief en betrek je eigen lichaam en mond (tong) meer en meer in de massage. Ook borsten en billen kunnen met een beetje fantasie goed ingezet worden als massage-instrument.
 • Prikkel je partner door af en toe plagerig het kruis of de billen aan te raken. In deze ontspannen sfeer kan je desgewenst ook heel goed toenadering zoeken tot het kontgaatje, mocht dat een taboe area voor jullie zijn:)
  Bij mannen is met name het perineum -dat plekje tussen anus en ballen- supergevoelig. Plaag met kusjes, likjes en laat de ontvanger helemaal opgaan in het erotische spel.
 • Misschien helpt het om een blinddoek te gebruiken waardoor iemand beter op het gevoel kan focussen. Met een streelzweepje of paddle geef je ter afwisseling wat meer pit aan de strelingen. Een streelpluim of een mooie –natuurstenen- dildo zijn heel creatief te betrekken bij een erotische massage. Het is immers niet de bedoeling dat je partner rozig wordt en hij of zij relaxt vertrekt naar dromenland.
 • Glibber en glij genotvol over je partner heen maar stel de daadwerkelijke seks zo lang mogelijk uit. Immers, hoe groter de erotische spanning, hoe geiler het eindresultaat! En dat is wat jullie wellicht uiteindelijk willen..

Voor diepe massage en bevrediging is er ook de Smart Wand large van LELO

Veel plezier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen