Borstmassage want
11 juli 2022 
4 min. leestijd

Borstmassage want "Love your boobies!"

Ja! borstmassage moet, want wie houdt er niet van boobies? Tja, behalve facebook en consorten, moeten we toch helaas echt hand in eigen boezem steken… Zijn wij niet zelf de criticasters, ontkenners en zelfhaters van deze prachtige gift of nature? Vanaf nu niet meer; afgelopen ladies! We gaan van ze houden en onze borsten misschien zelfs nog mooier en fijner maken...

Sommige beweren namelijk dat je borsten door massage steviger en voller worden. Dat is niet ondenkbaar, want alles bloeit en groeit wat je liefde geeft en stimuleert :-). Je gaat niet alleen meer en meer van je boobies houden; ze worden dus ook mooier van een borstmassage!

Voordelen borstmassage

Een borstmassage kan je gemakkelijk doen, je hebt er maar 5 minuten voor nodig. Zo kan je het doen als je wakker wordt, onder de douche met een lekkere douchelotion, of met wat heerlijke olie daarna. Net zoals tandenpoetsen kun je een heerlijke borstmassage onderdeel maken van jouw ochtend- of avondritueel. De voordelen van je borsten masseren op een rijtje:

 • Stimuleert de bloedsomloop en afvoering van afvalstoffen
 • Gezonde lymfeklieren
 • Je leert je borsten kennen en zult abnormale knobbels en ontstekingen eerder ontdekken
 • Helpt tegen pijnlijke borsten en PMS
 • Voorkomt ontstekingen, verkleving en cystes
 • Stimuleert de hormoonaanmaak
 • Werkt stimulerend en erotiserend
 • Stevigere en blijere borsten
 • Meer waardering en liefde voor je borsten!

Waarom zou je de borsten masseren?

Met een borsten massage geef je ook aandacht aan het hart, zelfliefde en ontspanning. In veel tradities, zoals het Taoïsme, worden de borsten als de extensie van het hart gezien. Dit is ook letterlijk zo. Wanneer we met onze borsten vooruit en onze schouders naar achter de wereld tegemoet treden, doen we automatisch hetzelfde met ons hart. Wanneer we aandacht geven aan onze borsten, straalt dit door naar ons hart. Je borsten masseren is dus ook een momentje voor jezelf.

Een borstmassage is als honing voor het hart

Fysiek zijn de borsten een verzamelpunt van zenuwuiteinden en energiepunten. Deze zijn verbonden met het gehele lichaam en welzijn. Veel lymfeklieren verzamelen zich in de borsten en het is belangrijk om deze te masseren, liefde te geven en te ontspannen, zoals alle anderen delen van je lichaam. Dus zowel fysiek als energetisch is de borstmassage een boost voor je hele zijn!

Borstmassage en je hormoonbalans

De borsten masseren bevordert de afgifte van oestrogenen. Van oestrogenen wordt ook gezegd dat ze de zachte en vrouwelijke processen bevorderen. Zo stimuleert het de ontwikkeling van borsten en heupen in vrouwen, houdt de botten sterk,  stimuleert weefselvernieuwing en houdt de huid zacht en stevig.

De borsten zijn dus een belangrijk onderdeel van ons hele lichaam en helpen om ons sterk en gezond te houden. Ben je benieuwd hoe je dat nou precies doet, zo’n borst massage? Hieronder gaan we direct aan de slag met wat simpele massagetechnieken voor de borsten.

Hoe doe je een massage van de borsten?

Met de borstmassage kun je alle kanten uit, van dagelijkse routine tot erotische borstmassage. Het belangrijkste is dat het niet nog ‘een moetje’ wordt, maar je er ook van kunt genieten als een moment van aandacht voor jezelf. Combineer het met diepe ademhalingen en in het nu zijn.

Jezelf de massage geven

Hieronder geven we je vier massagetechnieken die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Voer ze uit in de onderstaande volgorde voor een complete borst massage!

 • Techniek #1: vanuit je oksel maak je strijkende bewegingen naar de bovenkant van je borst toe dit stimuleert de doorbloeding en afvoer van giftstoffen.
 • Techniek #2: maak kommetjes van je handen en plaats deze om je borsten. Strijk dan in tegengestelde richting over je borsten. Je kunt ook afwisselen en met één hand je borst vasthouden en met de andere over de borst heen strijken.
 • Techniek #3: Masseer rondom de tepel door met twee of drie vingers cirkelvormige bewegingen te maken.
 • Techniek #4: Plaats je handpalm over je tepel en maak cirkelvormige beweging met je hele hand. Voer vervolgens druk uit op en rondom je tepel.
 • Techniek #5: Neem beide borsten in je handen en schud ze tegen je borstbeen aan. Hou ze nog even goed vast en stuur ze wat extra liefde!

Zie het lieve filmpje van Froukje en doe het maar.


Erotische borstmassage

Je borsten staan ook direct in contact met je vagina. Wanneer je borsten worden gestimuleerd wordt dus hetzelfde deel van je hersenen actief als bij vaginale stimulatie. Een massage van de borsten stimuleert de aanmaak van hormonen en de bloedsomloop, dit heeft een positief effect op je libido.

Daardoor is het dus ook een erogene zone die zeker niet vergeten mag worden! Je kunt de erotische borstmassage bij jezelf doen, maar je kunt ook de borst van je lief masseren. Lees in deze blog over erotische massage hoe je van een gewone massage, een erotische massage maakt. Daarnaast is aandacht en voorspel sowieso sexy. Genoeg redenen om de borstmassage toe te voegen aan je seksrepertoire; solo of met een partner!

Van gewone naar erotische borstmassage

Hier alvast een paar simpele zaken waar je rekening mee kunt houden om van de gewone massage een sensuele, erotische borstmassage te maken:

 1. Zorg voor een prettige ruimte. Een omgeving die rustig is (telefoon uit!) en lekker ruikt stimuleert de overgave.
 2. Denk aan verlichting. Zo is mooi romantisch (kaars)licht een fijne stemmingmaker.
 3. Massageolie is een absolute must. Neem een goede lekker ruikende olie die ook nog eens zeer verzorgend is. Wij zweren bij de zinnenprikkelende massageolie van Mail & Female.
 4. Aankleding zoals muziek. Veel mensen hebben ook een speciale verbinding met soorten muziek. Kies je ‘playlist’ die hoort bij het moment. Wat ook altijd heel goed werkt is sexy kleding.

Het belangrijkste bij een erotische borstmassage is dat het ontspannend en sensueel is. Hierdoor wordt het geen droog borstonderzoek, maar een heerlijke massage met rustige lange stroken, veel olie en andere mooie massageproducten en nóg meer genot!

Vrije borsten zijn blije borsten

Naast een borst massage worden je boobies ook heel blij van beweging en vrijheid. Uit allerlei onderzoeken blijkt keer op keer dat strakke beugel BH’s funest zijn voor je borsten, doordat ze de bloedsomloop en lymfeklieren afknellen. De borsten willen bouncen, shaken en dansen.

Maar als je grote borsten hebt, is het niet altijd comfortabel en kan het zelfs pijn doen om geen ondersteuning te hebben. Probeer het dan af te wisselen en geef je borsten eens een dagdeel vrij. Of kies voor een zachte BH zonder beugel. En natuurlijk helpt het om dagelijks de borsten te masseren en zo de bloedsomloop weer op gang te helpen.

Dus dan blijft er nog maar één ding over en dat is: GENIET en geef je over aan een heerlijke borstmassage.


Flora in The Garden | Boobs Kandelaar


Over de schrijver
Reactie plaatsen