De G-spot bestaat
16 februari 2022 
15 min. leestijd

De G-spot bestaat


Bestaat de G-spot? Hierover zijn sommige wetenschappers nog altijd in discussie. Sinds we meer kennis hebben over de clitoris, wordt de G-spot ook wel de 'achterkant' van de clitoris genoemd. Andere wetenschappers duiden het als de ‘vrouwelijke’ of ‘vaginale’ prostaat. Wij houden het vooralsnog graag bij de ervaring van steeds meer vrouwen met deze bijzondere plek, die ons ook kan laten spuiten.
We noemen sinds kort de G-plek ook wel de G-zone. Dat is wat 'veiliger' omdat we nog altijd niet precies weten wat de G-plek nu precies is. Het lijkt vooralsnog niet een 'plekje' te zijn, maar eerder een 'zone'; een gebiedje in de vagina waar veel plezier te beleven valt.

Dus ja: de G-spot bestaat! En je kan naar haar op zoek:)

De G-spot is de zone, vernoemd naar de  Duitse gynaecoloog Ernst Grafenberg, die de magische plek aan de binnen-buikzijde van de vagina ontdekte. Het plekje bevindt zich zo’n 2,5 tot 4 cm vlak na de ingang van de vagina. Dr. Grafenberg is met zijn ‘ontdekking' van zo'n 100 jaar geleden, sindsdien de trotse naamgever:).

Waar vind je de G-Zone? 

De G-zone is een sponsachtig stukje weefsel dat zich vult met vochten naarmate je opwinding stijgt. Daarom kan je bij veel opwinding & genot zelfs spuiten! Je vindt de G-zone het makkelijkst door een gekromde vinger naar binnen te brengen. Als je je gebogen vingertop naar je buikwand toe beweegt voel je vervolgens een iets ruwer stukje huid. Bij sommige mensen ligt de G-zone net voorbij de vaginale opening, bij andere juist dieper in de vagina.

Al verschilt de grootte, diepte, en ligging van de G-zone per persoon, één ding is zeker:

Je voelt de G-spot pas wanneer je opgewonden bent. Hoe geiler je bent, hoe beter deze voelbaar is!

Het kan dus zijn dat je ‘niets voelt’ wanneer je nog niet opgewonden bent. Naarmate je geiler wordt stroomt er bloed naar je geslacht en zwelt de G-zone op. Dan kun je de G-zone ook duidelijk zien liggen als je met een speculum je vagina zijwaarts opentrekt. We hebben een aantal perfecte boeken die je helemaal inwijden in het fenomeen G-zone orgasme en ook de vrouwelijke ejaculatie of squirten.

Vaginale ejaculatie, squirten of spuiten: het is de realiteit van de g-spot

In het oude Egypte werd het G-zone ejaculaat als heilig gezien en het sap als potent levenselixer. Om maar aan te geven dat we het hier niet over een moderne hype hebben!

Dat vrouwen kunnen ejaculeren weten we misschien allemaal wel, alleen hoe dat kan is nog onbekend. En onbekend maakt onbemind. Zeker in de wereld van de wetenschap. Stel je hebt wel eens meegemaakt dat je bij grote opwinding en tijdens een orgasme alles totaal nat, bijna doorweekt is? Dat kan een gênante situatie zijn als je de oorsprong - laat staan het plezier- van dat fenomeen niet kent.

Het vocht is afkomstig uit de G-zone en al gaat het via de plasbuis, het is geen urine. Het ruik ook niet naar urine. Dit vocht is vergelijkbaar met de productie van zaadvocht. Dat vocht ontstaat in de prostaat. Maar hebben vrouwen en vagina-bezitters een prostaat?
Een studie en onderzoek van Dr. Milan Zaviacic van Comenius University in Slowakije wijst uit dat vrouwen een prostaat hebben. De vrouwelijke prostaat heeft volgens hem twee belangrijke functies:

De productie van hormonen (Neuroendocrine). De prostaat speelt een belangrijke rol in het vrouwelijke hormoonsysteem met de productie van serotonine en oestrogeen. 

Daarnaast speelt vaginale ejaculatie ook een rol in de bevruchting. De glucose in deze vaginale ejaculatie en de glucose in sperma creëren een vruchtbare omgeving voor sperma.

G-spot versus clitoris

Het stimuleren van de G-zone voelt anders dan het direct stimuleren van de clitoris. Clitorale stimulatie geeft een elektrisch-achtige, snel opbouwende, enigszins oppervlakkige spanning, dat zich naar binnen richt. Stimulering van de G-zone geeft een wat gedempte, zich langzaam uitbreidende en diepere opwinding, dat zich naar buiten richt. Je gooit het er als het ware uit. Gevolg van deze tragere opwinding is dat de piek vaak minder duidelijk aanwezig is. Veel vrouwen hebben dan ook niet door dat ze ‘vaginaal’ orgastisch zijn.

De intensiteit van het orgasme wordt o.a. beïnvloed door de bekkenzenuw, één van de sterkste zenuwen in ons lichaam. Deze zenuw verbindt de G-zone met de zenuwknopen van de ruggengraat en de bovenbuik. Essentieel voor een G-zone orgasme en gevoel in je vagina zijn de PC-spieren. Hoe beter jij je eigen vagina kent, van binnen en van buiten, des te meer ga je voelen.

Wat heeft Freud ermee te maken?

Hoewel men op wetenschappelijk niveau weer aan het discussiëren is over het bestaan van de G-zone, weten veel vrouwen het zeker; ze bestaat! Eén van de vrouwen die al jarenlang opkomen voor het bestaan van de G-spot & de vrouwelijke ejaculatie is Deborah Sundahl. Zij is een Amerikaanse uit de progressieve San Francisco stroming, waar mensen vanaf de jaren ‘70 actief opkomen voor een positieve benadering van seksualiteit, porno en gelijkwaardigheid van alle gender en seksualiteit vormen.

Sundahl is een goeroe als het gaat om het G-spot orgasme, waarin zij zich ook keert tegen een stroming binnen het feminisme met de opvatting dat 'het vaginaal orgasme niet bestaat'. Die opvatting is weer een reactie op Freud, die beweerde dat een vrouw pas "volwassen is" als zij "vaginaal kan klaarkomen". In de opvatting van Freud is het clitoraal orgasme "onvolledig".

Je kunt je wel iets voorstellen bij de feministische hausse tegen de visie van Freud, want hoeveel vrouwen hebben het vaginaal orgasme uit ervaring leren kennen? Maar ontkennen is nog erger want dat helpt ons niet verder. Dus wij zijn blij en trots op vrouwen als Deborah Sundahl die ons leert hoé je je vagina orgastisch kunt maken.


De toegangspoort tot diepere liefde en intimiteit

Het wakker maken van je G-zone vereist een beleving en seks techniek die verder gaat dan de westerse "erop & eraf". Deborah Sundahl heeft haar kennis opgedaan bij de oosterse liefdes filosofieën; het Taoïsme en de Tantra leer. Zij noemt de G-spot 'de toegangspoort tot diepere liefde en intimiteit’ omdat de orgastische sensatie er één is van lichaams-doordrenkende en ziel-bevredigende gevoelens van liefde. Met deze kennis voor bevrediging binnen bereik, staan we aan het begin van een opwindende nieuwe fase in de evolutie van de vrouwelijke en vaginale seksualiteit.

Niet droog oefenen!

Het is belangrijk dat de hele erogene zone goed doorbloed is, c.q. je moet lekker opgewonden zijn om je G-zone te kunnen voelen. In opgewonden stand vult het sponsje zich namelijk met vochten zodat de zone zich goed laat ontdekken én stimuleren. Begin in ieder geval met glijmiddel om alles lekker glad te maken, dan wordt het vanzelf ook nat. Een erotische massage met speciale aandacht voor de Yoni is een perfecte voorbereiding. Je partner kan je ook beffen in combi met G-spot massage!

G-spot vibrators zijn speciaal ontworpen om heel effectief deze bijzondere plek te stimuleren. Met de G-kii stimuleer je bijvoorbeeld de clitoris. de vulva en de vagina. Als alles sappig is beweeg je de vibrator in-en-uit je vagina om op die manier de G-zone te activeren.

Veel penissen zijn met hun eikel ook perfect geschapen voor G-zone stimulering. Bij penetratie kun je zelf gemakkelijk de juiste stimulans sturen. Ga bijvoorbeeld bovenop zitten tijdens het neuken of laat je achterlangs penetreren. Beide standjes zijn goed voor de G-spot.

Belangrijkste is je mentale staat: heb vertrouwen in je lijf! Geef je over aan de gevoelens van genot, want seks zit óók en vooral tussen je oren!

We gaan de G-spot ontdekken en misschien wel squirten...

Je gaat op reis en je neemt mee:

 1. Set the mood…

De G-zone vindt het heerlijk als je haar en jezelf in de watten legt! Dit is geen ‘clitoriaal quickie’. Zorg dat de ruimte rust en warmte uitstraalt; zet een muziekje op en steek een kaarsje aan. Leg al je spulletjes klaar. Leg de zachte handdoek op het bed, zodat je daar op kunt zitten en maak een mooi liefdesnestje voor jezelf.

 1. Relax Ritueel

Nu je ruimte helemaal in orde is, is het tijd dat je jezelf onder handen neemt. Bereid je lichaam voor op genot door haar lekker te verwennen. Neem een douche of een bad en smeer jezelf in met olie of bodylotion zodat je langzaam ontspant. Al is de G-zone een wezenlijk bestaand onderdeel van de vagina, om haar aan te wakkeren moeten we ook onze ‘state of mind’ lekker maken. Ik heb het dan vooral over ontspannen. Je lichaam, je hoofd, je vagina. Zodat je je kan overgeven aan de sensaties die de G-zone teweegbrengt.

 1. Wind jezelf op 

Je mind is relaxed en je mood is opgewonden c.q. je hebt er zin in, je bent geil. Stimulans van de clitoris is essentieel. Je klit zal door haar te stimuleren met je vingers of een vibrator in erectie komen. Ze vult zich met bloed. Doe dit op de manier die lekker is voor jou, door je klit, borsten en de rest van je vulva te strelen. Gebruik een lekker glijmiddel. Het is van essentieel belang dat je niet droog oefent, zorg ervoor dat alles glad en nat is, voordat je de G-zone gaat stimuleren met je vingers of dildo.

 1. Love at first sight 

Beweeg nu naar de G-zone. Zoek een fijne positie en zorg ervoor dat je comfortabel bent. Ga op je knieën of hurken zitten, of onderuitgezakt op bed/bank met je benen gespreid omhoog, in de lucht. Plaats het spiegeltje zo dat je goed zicht hebt op je vulva en vagina. Spreid met je vingers je vulva-lippen uit elkaar en duw je PC- spieren naar buiten. Nu kun je uit je vaginamond een stukje weefsel zien. Dit weefsel voelt iets ribbelig, en dit is jouw G-zone. De kop van de G-zone begint bij je urinebuis en eindigt binnen in je vagina. De grootte van de G-zone verschilt per persoon, en groeit naarmate je opwinding stijgt.

 1. Get comfortable 

De tweede positie: onderuitgezakt met een kussen als steun in je rug en nek. Duw je bekken dan omhoog met enigszins bolle rug, zodat je er makkelijker met je hand of dildo bij kunt.

 1. De ontmoeting

Onthoud; dit is je eerste ontmoeting! Nu je haar hebt gevonden gaan we kennismaken. De G-zone heeft toewijding, geduld en gevoel nodig. Beweeg één of twee vingers 2 cm diep - een vingerkootje groot- in je vagina,. Een G-spot dildo  met een speciale hoek voor de G-plek stimulatie, is ook een prima tool hiervoor.

Probeer dan de volgende bewegingen uit:

 • Beweeg "aaiend" heel subtiel 1 of 2 vingers in-en-uit, terwijl je druk uitoefent wanneer je langs de G-zone glijdt.
 • De beroemde ‘kom hier’ beweging is de meest befaamde G-zone move en ideaal om ejaculatie op te wekken. Met gekromde vingers maak je de ‘kom hier’ beweging naar je buik toe. Doe dit met twee vingers tegelijk zodat je stevig druk kan uitoefenen op de G-zone. Je kunt de vingers bewegen maar je kunt ook je vingers gekromd houden en je pols in-en uit je vagina bewegen.
 • Deze beweging kun je heel goed met een G-spot dildo doen. Het kan namelijk vermoeiend worden voor je hand om deze ‘bocht’ te maken en druk uit te oefenen. Dan is een G-spot dildo ideaal; je voorkomt dan krampachtige handelingen met je hand.

Varieer met deze bewegingen en ontdek wat goed voelt. Adem mee terwijl je deze sensaties losmaakt, naar je borsten, gezicht, hart, zodat je de energie over heel je lichaam verspreid en tot een full-body orgasm kunt komen..


Spuiten! 

Als je nu het gevoel krijgt dat je moet plassen als je druk uitoefent op de G-zone is dit een heel goed teken... Dit betekent namelijk dat je G-zone opzwelt met vocht, dit is het sap wat vrijkomt bij squirten. Je kunt ook ejaculeren zonder een orgasme te hebben, het is dan eerder een golf van gevoel dan een piekorgasme. Op het gevoel van te moeten plassen, zal je de reactie van 'vasthouden' hebben. Je moet echter loslaten.  Letterlijk moet je het sap kunnen loslaten om te ejaculeren, dit gebeurt door volledige overgave, terwijl je mindful blijft voelenIn plaats van inhouden ontspan je je PC-spieren en duw je deze lichtjes naar buiten. Let op je ademhaling, deze is diep en komt uit je buik. Blijf nu je G-zone stimuleren, voer de druk op, hou vol en laat je gaan!

Hersenspinsels... Wat nou als?

Ik spuit en ik vind het niks?

Ejaculeren is in onze cultuur mannelijk. Het 'hoort niet' bij een vrouw, het is ook 'niet netjes'. Het geeft maar rommel. Hiermee zijn we opgegroeid en we schamen ons als het ons overkomt. Het idee dat het onhygiënisch is en we bang zijn om te 'plassen', weerhoud veel vrouwen ervan om van dit orgasme te genieten. Accepteren dat seks altijd een beetje vies hoort te zijn helpt je om ervan te genieten. Echt ‘dirty’ worden, de grenzen opzoeken en jezelf laten gaan is ook wat je nodig hebt om een G-zone orgasme te kunnen ervaren. Bij Mail & Female kun je desgewenst ook squirtlakens kopen:)

Ben je te gefocust op squirten?

Soms horen we dat mensen gefrustreerd raken wanneer zij of hun partner niet meteen squirten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. De G-zone is een orgastisch gebied wat ontdekt kan worden en het hier om genot. Als je te doelgericht bezig bent op je G-zone of het squirten, ben je te gespannen en geef je te weinig ruimte aan je genot. Wanneer je merkt dat je te gefocust bent, ga dan terug naar je lichaam; naar je gevoel. Richt je aandacht op je ademhaling en zorg dat deze rustig en diep vanuit je onderlijf komt. Geniet van je lichaam en de sensaties die door je heen gaan. Maak van genot je hoogste prioriteit en ontdek met een nieuwsgierige houding naar hoe je lichaam voelt.

Ik voel niets...!?

Het kan zijn dat je niet direct iets voelt van je inspanningen. Elk lichaam is anders, in gevoeligheid, welke plekken gevoelig zijn en wat wel en niet lekker is voor jou. Maar één ding is zeker; alle vagina's hebben een G-zone! Hier een aantal redenen waarom je haar niet direct voelt:

 • Veel mensen zoeken naar een plek die meteen sensaties geeft, zoals de clitoris. De G-zone geeft hele andere sensaties en moet ook anders gestimuleerd worden, langer, dieper en met meer druk. Terwijl de clitoris veelal het beste gestimuleerd wordt met lichte aanraking en vibraties.
 • Ongevoeligheid van de G-zone. Waarom deze niet gevoelig zou zijn heeft vele redenen. De gevoeligheid kan verschillen per persoon. Het is geen uitgemaakte zaak. Je kunt de gevoeligheid opwekken door haar aan te raken en te masseren. Je zult ervaren dat je haar langzaam wakker maakt en steeds meer gaat voelen. Er zijn ook G-spot gels die de gevoeligheid stimuleren.
 • Wederom; elk lichaam is anders. Dus ook de G-zone verschilt in vorm en grootte. Ze kan klein of groot zijn; je vindt haar meteen bij de ingang van je vagina, en ze voelt als een walnoot of ze ligt dieper in de vagina en is ze ovaal en uitgestrekt.
 • "Je voelt het pas als je het weet". De belangrijkste reden waarom zoveel vrouwen en vagina-bezitters de G-zone niet kunnen vinden is dat we van het bestaan niet weten, of omdat we te vaak horen dat het niet bestaat en dat de vagina ongevoelig is. Hoe kun je iets vinden wat niet bestaat? In de wetenschap is er nu wel serieuze aandacht voor het bestaan van de G-zone en dat is hoopgevend!

Des te belangrijker dat wij zelf het heft in handen nemen en ons eigen lichaam leren kennen. Zodat we de autonomie over ons eigen lichaam herwinnen, en op onze intuïtie en onderbuikgevoel kunnen vertrouwen. En natuurlijk stralend, spuitend, heerlijke bevrediging kunnen ervaren. Dat gunnen we iedereen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen