Prostaat Massage: alles wat je moet weten
12 mei 2023 
8 min. leestijd

Prostaat Massage: alles wat je moet weten

Een prostaatmassage geeft een groot seksueel genot, wat voor ons natuurlijk geen onbelangrijke bijkomstigheid is naast het gezonde effect. Het dient de bevordering van een gezonde doorbloeding voor de conditie van de prostaat. De prostaat, ook wel bekend als de 'mannelijke G-spot' a.k.a. P-spot kan worden gestimuleerd voor intensere orgasmes en seksuele bevrediging. Zo heb je vast ook wel van het begrip prostaat melken gehoord, waarmee hetzelfde als massage wordt bedoeld. Vanwege het bijzonder fysieke en emotionele ervaring is de prostaatmassage een hot & sexy uitbreiding van het seksuele genot.

Van een prostaat massage 'klaarkomen' is een intense en langduriger ervaren dan een ‘traditioneel’ orgasme via pik stimulatie. Bij het klaarkomen komt hier geen ejaculatie maar bereik je een climax die het lichaam volledig in beroering brengt. Het resultaat is een alom gevoel van bevrediging. Heel anders dus dan een piekervaring die een ejaculatie geeft. Omdat het ook een oefening in geduld, overgave en vertrouwen betreft, is het ook een mentaal proces. Ook het feit dat het helpt om gezondheidsklachten te voorkomen en seksuele prestatie te verbeteren, maakt dit fenomeen woest aantrekkelijk.

 Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de techniek en ervaring van dit 'prostaat melken'. Maar hoe begin je, wat heb je nodig en hoe stap je over de eventueel hoge drempel die je kunt hebben...?

Wij willen dit seksuele genot voor jou graag lekker en zo veilig mogelijk maken door je hier alles te vertellen over de prostaat massage. 

Wat is een prostaatmassage en waar zit de prostaat?

Prostaatmassage is een techniek waarbij de prostaatklier wordt gestimuleerd. Waar vind je de prostaat? De prostaat is een klier ter grootte van een walnoot, die zich in het lichaam bevindt. Je kunt deze plek alleen via de anus bereiken. Op de tekening zie je dat het plekje zich boven de  wortel van de penis, tussen de blaas en de penis, zo’n 5-10 cm onder de blaas zit.


De prostaat heeft een belangrijke functie; deze zorgt ervoor dat prostaatvocht wordt geproduceerd die het sperma vergezellen bij een zaadlozing. Hierdoor blijft het sperma langer leven. Het is goed om het prostaatvocht regelmatig af te drijven, dat voorkomt dat bacteriën zich daar kunnen nestelen. Ook wordt er wel beweerd dat het prostaat melken, prostaatkanker kan voorkomen. Heel belangrijk orgaan dus en goed om te weten dat het ook een seksueel gevoelig en genotsvolle plek is voor stimulans en massage!

De voordelen van prostaatmassage: 

 1. Verbeterde prostaatgezondheid: Prostaatmassage kan helpen bij het voorkomen van prostaatproblemen zoals prostaatontsteking en prostaatkanker. Door de prostaat te masseren, kunnen gifstoffen worden afgevoerd en wordt de bloedtoevoer verbeterd. Hierdoor wordt de algemene conditie en gezondheid van de prostaat bevorderd.
 2. Intensere orgasmes: De prostaat bevat veel zenuwuiteinden die gevoelig zijn voor stimulatie. Door de prostaat te masseren, kunnen intense orgasmes worden ervaren.
 3. Verbeterd seksueel genot: Prostaatmassage kan helpen bij het vergroten van seksueel genot en het bevorderen van een gezonde seksuele functie. Het kan helpen bij het voorkomen van erectieproblemen omdat het de PC-spieren versterkt en ook seksueel genot en de intensiteit van orgasmes vergroten. 
 4. Vermindering van stress en spanning: Prostaatmassage kan helpen bij het verminderen van stress en spanning in het lichaam. Het kan je helpen om je te ontspannen en je over te geven aan genot. Dat bevorderd kennis van de lichamelijke krachten en het gevoel van zelfliefde en vertrouwen.

Hoe geef je een prostaat massage:

Voordat je aan deze bijzondere massage begint zijn er wat voorbereidingen die je kunt treffen om het zo soepel en zorgeloos te laten verlopen. 

 1. Glijmiddel - allereerst heb je glijmiddel nodig bij het masseren van de prostaat. De kringspier ofwel sluitspier, is niet te vergelijken met de vagina opening. Zorgt dat alles dus lekker glad is om het proces gemakkelijker en comfortabeler te maken. Lees op onze blog over anale seks meer over de werking van de kont(spieren). 
 2. Hygiëne - als jullie het spannend vinden om vies te worden kan de ontvanger een inwendige douche of klysma nemen van te voren. Ook raden we aan om latex handschoentjes te nemen, die zorgen ook voor gladheid zodat de anus van binnen niet wordt beschadigd. 
 3. Knip je nagels! Je gaat straks best wat druk uitvoeren bij de prostaat massage en de darmwand is gevoelig. Was je handen, knip en vijl je nagels daarom van te voren. 

De prostaat massage 

Nu je alles hebt voorbereid is het tijd voor de massage zelf. Ontspanning is een must, helemaal bij de ontvanger. De kringspier moet namelijk kunnen ontspannen zodat je inwendig toegang krijgt tot de anus, om de prostaat te kunnen masseren. Daarom is de ontvanger altijd de baas, goede communicatie, aandachtigheid en geduld van de gever zijn hierin no 1. 

 1. Maak het erotisch - Als je dit voor het eerst doet zijn jullie nieuwsgierig en de opwinding kan jullie allebei zenuwachtig maken. Verhoog de geilheid door penis, de ballen en het perineum (het punt tussen de ballen en de anus) met lekker veel glijmiddel te stimuleren. Ga pas naar de anus wanneer je partner opgewonden is. 
 2. Ga naar binnen - Forceer nooit, masseer zachtjes het kontgaatje en daaromheen totdat je partner ontspant en je voelt dat je gemakkelijk naar binnen kunt gaan. Denk vooral ook aan lekker veel glijmiddel. Blijf dan even stil met je vinger zodat de ontvanger kan wennen aan het gevoel. Vraag of je verder zal gaan, en zo ga je langzaam aan steeds wat dieper. Neem de tijd. 
 3. Prostaat melken & Kom hier -  Wanneer je middelvinger 5-10 cm diep naar binnen is, buig je je vinger richting de navel. Als het goed is voel je nu een knikker ter grootte van een walnoot, dit is de prostaat. Nu kun je druk gaan uitoefenen en met de ‘kom hier’ vinger ronddraaiende bewegingen maken en al spelend er druk op uitoefenen. 
 4. Communiceer - Vraag aan je partner wat deze lekker vindt, ieder persoon is anders en zo ook wat mensen lekker vinden. Vooral in seks is zogenaamde consent key! Samen kun je ontdekken wat werkt en wat jullie beiden fijn vinden.
 5. Double trouble - Tegelijkertijd kun je met je andere hand de penis stimuleren en je lief tot een heerlijke penis orgasme laten komen. Tips voor de penis massage vind je in deze blog. Vergeet daarbij niet dat een prostaatmassage over de prostaat gaat en niet over de lul! Sommige mensen kunnen ook van prostaat-stimulatie klaarkomen, maar dat vergt wel oefening. Vooral het gevoel van de handelingen zijn hier belangrijk, niet perse het doel van klaarkomen. Experimenteer en ontdek!

  Externe Prostaat Massage

Een prostaatmassage kun je ook via het perineum benaderen. Het perineum is het gebied tussen balzak en anus. Het is een erotisch gevoelig punt dat door de massage de doorbloeding naar de prostaat verbetert. Doe deze stimulans door zachtjes te drukken en wrijven met vingers. Een vibrator werkt ook heerlijk voor dit doel!

Hoe gebruik je een prostaat stimulator 

Wat vaak beter is in plaats van een vinger, is een speciaal voor dit doel ontworpen prostaat speeltje. Zo'n toy kun je goed samen gebruiken maar ook prima solo. Gebruik ook hier een goed glijmiddel, die past bij het soort speeltje wat je gebruikt. Een prostaatmassage kun je ook via het perineum benaderen. Het perineum is het gebied tussen balzak en anus. Het is een erotisch gevoelig punt dat door de massage de doorbloeding naar de prostaat verbetert. Doe deze stimulans door zachtjes te drukken en wrijven met vingers. Een vibrator werkt ook heerlijk voor dit doel!

Butt-plug

Als je de P-Spot bij jezelf wilt stimuleren, kun je bijvoorbeeld heel goed met een butt plug in, met je kont over het speeltje heen-en-weer-glijden. Een butt-plug  met een zuignap is hier een heel geschikte toy voor. Een plug die goed werkt voor dit solo gebruik is de Rude Boy. Zorg er bij een butt plug altijd voor dat een goede ‘stopper’ aan het uiteinde zit. Dit om te voorkomen dat het geheel naar binnen floept. Sommige toys zijn daarom ongeschikt voor veilige penetratie. Wij letten bij de toys die wij aanbieden onder andere daarop. Zo zorg je dat je veilig geniet en niets in je anus ‘kwijtraakt’.  

Prostaat stimulators 


Er zijn ook speciaal ontworpen prostaat speeltjes met vibrator, dit trilt heerlijk door het hele anale gebied. Voor een massage is zo'n anaal vibrator minder geschikt, omdat de prostaat druk en beweging nodig heeft om geactiveerd te worden.

Een effectieve toy is de Bootie Ring van de Fun Factory. 

Je stimuleert de prostaat door een speeltje heen-en weer te bewegen. 

Een goede methode hiervoor is door zittend een schommelende heen-en-weer-beweging te maken. 

Het merk Aneros heeft de prostaat stimulator in alle finesses ontwikkeld. Deze tools hebben ook een onderdeel die het perineum masseert. 

Je kunt beweging handmatig doen, of de beweging met je PC-spieren stimuleren.  


De heilzame werking van de Prostaatmassage 

Een prostaat massage helpt de prostaat gezond te houden. De prostaat is een enorm belangrijke deel van het lichaam van penis-eigenaren. Deze klier helpt bij het ‘schoonspoelen’ van schadelijke stoffen en bacteriën door de resterende spermavloeistof die vrijkomt. Daarom wordt het ook wel prostaat melken genoemd. Ten eerste kan prostaat melken helpen om de gezondheid van de prostaat te verbeteren. Reguliere prostaatmassage kan helpen de doorbloeding te verbeteren en ontstekingen te voorkomen. Het kan ook helpen om de symptomen van een vergrote prostaat (BPH) te verminderen. Er zijn aanwijzingen dat het prostaatkanker kan voorkomen, maar hier is geen wetenschappelijk bewijs voor, en wordt her voor zover wij weten ook geen onderzoek naar gedaan.

Omdat je leert je te ontspannen, kan prostaatmassage helpen bij het verlichten van pijn, spanning en stress in het bekkengebied. Maar vooral is het genotzalig voor de ontvanger! Een prostaat climax is een fantastische fysieke totaal-ervaring, vergelijkbaar met een g-spot orgasme bij de vagina. Het is voor je seksleven een belangrijke toevoeging en ervaring waar veel aspecten samenkomen: fysiek, psychisch en emotioneel. Een ervaring en een praktijk dat voor veel mensen een geweldige positieve invloed op hun leven heeft betekend. 

Ook niet onbelangrijk is het feit van de algehele betere conditie van de prostaat en PC-spieren. De verbeterde conditie is goed voor hardere erecties en een betere beheersing van ejaculatie. 
Wil je meer leren over het genot van de penis? Check onze workshop 'Aftrekken & Lingam Massage'. 

Voorzorgsmaatregelen voor Prostaatmassage

Hoewel prostaatmassage over het algemeen veilig is, zijn er wel voorzorgsmaatregelen waarmee je rekening moet houden. Ten eerste zijn de voorbereidingen van belang, vooral met betrekking tot de veiligheid om beschadigingen te voorkomen. 

Ten tweede: wanneer je  een voorgeschiedenis hebt van prostaatproblemen, zoals prostaatkanker of BPH, doe je er goed aan om een medische professional te raadplegen. Als het niet goed voelt of wanneer je pijn ervaart tijdens de massage, stop er dan mee en raadpleeg je huisarts om de conditie van je prostaat te laten checken.

Conclusie

Prostaatmassage, prostaat melken: het is gezond en het is lekker! De beste combinatie die er is! Neem onze voorbereidingen en tips mee, dan gaat het sowieso goed. 

Wist je dat de P-Spot bij vrouwen en vagina-eigenaren de G-Spot is?

Lees hier alles over het stimuleren van de G-Spot. 


vulva masage



Over de schrijver
Reactie plaatsen