De Ballen Masseren, Likken en Zuigen. De Gids om de ballen te verwennen <3
24 oktober 2023 
3 min. leestijd

De Ballen Masseren, Likken en Zuigen. De Gids om de ballen te verwennen <3

De ballen kunnen helaas een verwaarloosd onderdeel van het mannelijk geslacht zijn. Zonde! Want er kan groot genot beleefd worden aan ballen-massage en likken of zuigen… 

Wij merken dat de mensen die geen penis hebben, een beetje bang kunnen zijn voor ballen, omdat ze denken dat deze zeer kwetsbaar zijn. Daarom laten ze ballen liever met rust. Het resultaat; de ballen hangen er eenzaam bij. Maar je kunt de ballen en balzak vergelijken met jouw vulvalippen. Het is ook fijn wanneer  je vulvalippen worden gemasseerd, of gelikt tijdens het liefdesspel. Dat wil je liever ook niet missen! Zo is het ook bij de penis en de ballen, deze zijn vergelijkbaar met de vulva want het zijn dezelfde anatomische onderdelen, alleen dan net even in een andere uitvoering.

De Ballen Masseren

 1. Rustâg! De ballen zijn een gevoelig onderdeel van het geslacht. Herinneringen aan een trap, of voetbal op de ballen zijn niet fijn en kunnen nog altijd een rol van angst spelen bij de bezitter. Benader ballen daarom kalm en met liefde. Dus grijp ze niet opeens zomaar vast, maar begin met zachte aanraking. Vraag eventueel; ‘Vind je het lekker als ik je ballen streel?
 2. Olie of Glijmiddel maakt alles lekkerder, omdat je geen stugge bewegingen over de huid met de sensitieve bal daarin wilt maken.  Daarom gebruik je een lekkere massageolie of glijmiddel. In principe kan elke soort massageolie, maar wij raden je siliconen glijmiddel aan. Dit omdat deze lekker lang glad blijft en ook soepel en zacht door lichaamshaar glijdt. En als je daarna nog vagina seks wilt hebben is olie een no-go. Olie verstoort de ph-waarde van de vagina en condooms worden poreus van olie. 
 3. De ballen smeren. Ga het hele zaakje lekker in masseren met het glijmiddel; de druk is zacht, maar niet te zacht. Het moet namelijk niet kietelen en bovendien het kan ook best wel wat hebben! Masseer met het platte gedeelte van je hand, de palmen en maak vloeiende bewegingen over de penis en de ballen. 
 4. De naad van de ballen. Deze loopt van het perineum tussen de twee ballen door en mondt uit bij de penis. Masseer deze naad met twee platte duimen. 
 5. Niet jongleren! De ballen blijven ieder aan hun eigen kant, niet draaien dus! Dit kan pijnlijk zijn en dat is niet wat we willen. 
 6. Pak de balzak vast tussen je duim en wijsvinger met de bal ertussen en masseer de bal door met de palm van je hand over de bal te draaien. Alsof je ‘m oppoetst. 
 7. Aan de ballen trekken. Met beleid geef je kleine trekjes aan de ballen naar beneden. Je houdt niet de bal zelf vast, maar de balzak. 

via GIPHY

De Ballen Likken

 1. Als een ijsje lik je de ballen: dus met een brede zachte tong. Niet met een puntige harde tong, dan heb je geen oppervlakte en het is bovendien niet lekker. (Net zoals bij beffen.) 
 2. Pijpen. Tijdens het pijpen is het heerlijk als je de ballen erbij betrekt door ze vast te houden en te masseren, maar ook door de ballen te likken. Lees hier onze 6 pijp-tips
 3. Lik overal. Bouw het spelen lekker op door eerst de liezen te likken; de penis en dan over de naad over de ballen. 

via GIPHY

Ballen zuigen 

 1. Teabagging wordt het ook wel genoemd wanneer je de ballen geheel in je mond neemt. Dit hoeft niet met beide ballen; begin met één. 
 2. Vraag het want dit is een stapje verder dan ballen masseren en likken. Als je er aan twijfelt of je lief dit prettig vindt, vraag het dan. Doe dit op een speelse manier en hoé vraagt?: Lees onze blog; ’Praten over seks doe je zo’ 
 3. Pas op je tanden! Maak je mond zacht en krul je lippen om je tanden zodat je de ballen niet schaaft.
 4. Zachtjes zuigen. Nu je de bal in je mond hebt kun je zachtjes zuigen en sabbelen.
 5. Sharing is caring. Hoe leuk is het wanneer je lief hoort dat jij het ook naar je zin hebt! Laat het horen, want dat stimuleert je partner om zich nog meer over te geven en het genot toe te laten. 
 6. Multi-tasking. Terwijl je aan het teabaggen bent, kun je met je handen de penis masseren en aftrekken of het perineum stimuleren. 


Wedden dat je lief zindert van genot? De ballen krijgen nu alle aandacht en genot die ze verdienen. Benieuwd wat je nog meer kan doen? Check onze workshop ‘Aftrekken & Lingam Massage’ om je partner een onvergetelijke ervaring te geven, zonder lamme arm voor jou :) Zin in een leuk & lekker spulletjes: check!
BIJOUX INDISCRETS | SLOW SEX | ORALE SEKS STRIPSOver de schrijver
Reactie plaatsen