Je liefdesspier trainen
06 juli 2020 
5 min. leestijd

Je liefdesspier trainen

De bekkenbodemspieren zijn in onze visie liefdesspieren. Ze spelen namelijk een belangrijke rol voor een bevredigend seksleven. Je leert vagina-sensaties te onderscheiden en je wordt gevoelig voor G-spot orgasmen en ejaculaties.


Voor mannen zijn de bekkenbodemspieren een ‘controle’ instrument. Hij kan hiermee zijn zaadlozing leren beheersen. Ook helpt het hem zijn potentie te verhogen en impotentie op te lossen. Voor alle seksen geldt dat een goede conditie van de liefdesspieren leidt tot autonomer seksueel genot en een bevredigender liefdesleven!

Bekkenbodemspieren van de vagina

Bij de vagina vormen de PC-spieren een soort 8-vorm rond de vagina en anus. Ze ondersteunen de inwendige organen. Je kunt ze voelen door een vinger in je kutje te steken en de spieren aan te spannen. Je kunt ze ook zien bewegen. Kijk met een spiegel en zie hoe je de beweging van in- en ontspanning kunt volgen. Tijdens een orgasme trekken de spieren zich samen. De spiercontracties houden de spieren doorbloed en soepel en zijn daarom een krachtig seks-werk-instrument. Na de inspanning volg de ontspanning en naarmate je PC-spieren sterker zijn, is de ontspanning genotzaliger.

Autonome lustgevoelens

Andersom is het helder dat wij vrouwen veel orgasmes moeten hebben om onze PC-spieren in good shape te houden. Als je bijvoorbeeld weinig voelt bij penetratie, hoeft dat absoluut niet aan jouw seksuele onvermogen of remmingen te liggen. Ook niet aan je minnaar of vibrator. De kans is groot dat je bekkenbodemspieren te slap zijn. Net als alle andere spieren in je lijf moet je deze spieren onderhouden door ze te trainen. Dat is echt héél belangrijk! Zeker als je kinderen hebt gebaard.
Een gezonde doorbloeding zorgt voor een sappige Yoni. Nog belangrijker is dat je met deze spieren je seksuele lustgevoelens kunt regelen. Je krijgt een intense relatie met je kutje door met haar te communiceren met je knijp-bewegingen. Dat is de mooiste manier om je seksbehoefte positief te beïnvloeden.
Enthousiast geworden? Ga dan snel aan de slag en oefen je PC-spier op de wijze die bij jou past. We kunnen je het PC-oefenboekje: Bekkenbodem en Seksualiteit van harte aanbevelen.

Je kan het jezelf fijner maken door daarbij producten uit het Mail & Female assortiment te gebruiken zoals bijvoorbeeld de oefenset Ami of onze Tantra-of yoni eieren. Neem ook vooral een leuke dildo of vibrator om veel orgasmes te krijgen!

Bekkenbodemspieren van de penis & potentie

pc-spier van man-300x203Bij mannen lopen de bekkenbodemspieren vanaf het schaambeen tot de stuit; boven de bilnaad. Je kunt ze voelen op het perineum (het zeer gevoelige plekje tussen anus en balzak). Je kunt de PC-spieren bij een man ook goed zien want bij het aan- en ontspannen zal de pik meebewegen.
Het belang van een goede PC-spieren conditie is nog steeds een onderbelicht gebied in het mannelijk (seks)leven. Er wordt veel van een man verwacht. Hij moet altijd presteren; een erectie krijgen en ook nog een zaadlozing op het juiste moment.
Geen wonder dat mannen graag naar pillen of crèmes grijpen. Meestal hebben die geen effect en zijn ze duur en onnodig. Uitzondering daargelaten; de Penisvitaminen van Velv’Or is een preparaat dat zorg heeft voor de hele fysieke conditie met focus op de potentie. Lees ook over de andere boosters die je kunnen helpen om een dipje te overbruggen of je hormoonhuishouding te verbeteren.Maar veel erectieproblemen hebben een directe relatie met de conditie en de beheersing van je bekkenbodemspieren.

Los van het oplossen van erectie-problemen kan de man zijn seksueel genot enorm verhogen:

– Controleren: mogelijk maken van meerdere orgasmen, zonder zaadlozing
– Gevoeligheid: intenser en meer bevredigend orgasme
– Uitstellen: een zaadlozing krijgen als jij het wil

Oefening liefdesspier Penis

We geven je hier een hele eenvoudige techniek die je zo vaak als je wilt kunt uitvoeren: Span de spier een paar seconden aan en laat los. 

Deze oefening zo vaak mogelijk doen en bouw de duur van het aanspannen & loslaten geleidelijk op. Een product waarmee je ook je mentale bewustzijn stimuleert, is de Jnaja: de cockring met benefits. De druk die deze op het perineum uitoefent, is stimulerend voor je PC-spier. Grote kans dat je door deze druk  automatisch je PC-spier gaat aantrekken.

Oefeningen liefdesspier Vagina 

Tao & Seks

Hiermee leer je je bekkenbodemspieren te spannen en te ontspannen zonder dat je daarbij tegelijkertijd andere spieren aantrekt, zoals je been-, bil- of buikspieren. Misschien voel je niet meteen dat je je bekkenbodemspieren aanspant, een goed trucje is dan om tijdens het plassen je plas even te ‘stoppen’ (alleen als test want dit is eigenlijk niet heel goed voor je blaas!).  Je bekkenbodemspieren maken dat ‘stoppen’ mogelijk, nu weet je waar ze zijn en hoe je ze aanspant.

  • Span de spieren terwijl je inademt en ontspan ze terwijl je uitademt.
  • Heel belangrijk: let op je ademhaling; diep doorademen om de energie te laten stromen!
  • Trek de spieren 15 tot 20 keer aan, waarbij je de spanning een seconde vasthoudt en dan helemaal loslaat, ontspanning is even belangrijk als het aanspannen.
  • Bouw dit langzaam op tot twee maal 75 keer.
  • Ben je eenmaal aan de vorige oefening gewend, houdt de spierspanning dan langer vast.
  • Voer het aantal seconden dat je de spierspanning vast kunt houden geleidelijk op tot meer dan een minuut.
  • Oefen ook met het uitzetten van de spieren: spanning aanzetten. Je kunt dat doen door na het plassen even je anus ‘ open te zetten’.

Je kan het overal doen; want niemand ziet het. Doe de oefening in verschillende houdingen en maak er een dagelijkse gewoonte van, net zoals tandenpoetsen.

De nieuwste technologie geeft ons ook bekkenbodemtrainers die je stap voor stap helpen de juiste oefeningen te doen. Vaak zijn het genotsproducten ineen, omdat je ze kunt laten vibreren. En ook orgasmen zijn hele goede trainingen!

Check alle tools voor je oefeningen: Welke  Ben-Wa ballen, oefentools, zijn voor jou het beste?

Meer bekkenbodemspier/Liefdesspier oefeningen

Over de schrijver
Antoine
Door

Antoine

op 07 Mar 2017

Ik ben een man van 64 en geniet nog erg van sex, maar krijg en houd minder gemakkelijk een erectie. Hoe werd dat trainen van de liefdesspier nou precies ? En waar kan ik daar meer over lezen ?

Leo
Door

Leo

op 19 Apr 2020

Nog steeds geen reactie, vreemd

Reactie plaatsen