9 Geweldige Tantra tips voor beginners
16 december 2020 
6 min. leestijd

9 Geweldige Tantra tips voor beginners

Een intens, spiritueel, rauw, intelligent, diep overstijgend orgastisch liefdesspel in verbinding en genot wat je in de zevende hemel en voorbij afvuurt… Wie wil dat nou niet?


Door seks kunnen we deze hoogtes en dieptes opzoeken en ervaren. Eén van die manieren is door Tantra technieken, en wie zegt dat het moeilijk hoeft te zijn? Laten we beginnen met wat eenvoudige oefeningen zodat we vandaag de dag kunnen spelen met deze rijke en oude tradities om onze verlangens en lusten te vieren!

Tantra ziet seksualiteit als een cadeau en brandstof voor het leven

In plaats van seksualiteit als iets ongepast en schaamtevol te zien wordt het juist als een enorme bron van kracht beschouwd. De negatieve emoties die we hebben van eeuwenlange onderdrukking van seksualiteit, met name bij vrouwen, in onze maatschappij en op persoonlijke niveau, uit onze jeugd of familie trauma's leren we met tantra om te vormen tot iets positiefs. Door jezelf als seksueel wezen te accepteren en dit te vieren!

Tantra als bewustzijnsverbreding 

Tantra gaat niet alleen over seks, het is een prachtig gereedschap om relaties, seks, intuïtie en spiritualiteit beter te verdiepen. Als je bekend bent met yoga en/of meditatie herken je al de focus en het stil worden, dat de kleinste bewegingen en ademhaling al zoveel met je sensaties kunnen doen en je ervaring.

Stel je de focus voor die je met meditatie oproept. Wat zou deze focus kunnen doen voor je liefdesspel? Stel je voor hoe bewust en intens elke aanraking, streling, sensatie in je lichaam en het contact met je partner kan zijn.

Hierdoor wordt het liefdesspel een geheel andere intense ervaring en een manier om dieper contact te leggen.

Tantra gaat niet om seks of de weg naar het orgasme, maar om de geheel orgastische rijke ervaring die je deelt met je partner of jezelf.

Tantra Beginners Handleiding in 9 stappen:

Open houding
Je hoeft echt niet meteen een tantra expert te zijn en spirituele hoogtes te bereiken. Waar het om gaat bij tantra is dat je een open houding hebt en bereid bent om iets nieuws uit te proberen! Laat juist alle verwachtingen en ideeën die je hebt opgedaan los om echt in het moment te zijn en geniet ervan dat je samen met je partner iets nieuws gaat ontdekken!

Plan een wekelijkse sessie
Het klinkt misschien niet zo romantisch maar plan een vaste avond per week (of maand) in wanneer je samen een tantra sessie gaat doen en trek er minimaal 3 uur voor uit. Hoe vaak willen we wel niet allemaal dingen doen en door drukke agenda's, of dingen die belangrijker lijken komen we er niet aan toe en gebeurd het uiteindelijk niet!

Inplannen is dus heel fijn, zo maak je tijd voor wat je belangrijk vindt. Hierdoor weet je niet alleen zeker dat het er echt van komt, maar kun je ook naar de avond toeleven en je verheugen op de spannende en speelse avond die in het verschiet ligt! Zo kun je je partner een leuk berichtje sturen om zo samen al in de Tantrische sferen te komen.

Sfeer creëren –  Set the mood
Het heerlijk avondje is gekomen! Nu is het tijd om een warme sfeer te creëren in de ruimte waar jullie zijn. Zorg dat de ruimte op temperatuur is, lekker warm zodat je het niet koud krijgt zonder kleren aan. Steek kaarsen aan en een lekkere wierook, leg eventueel zijde dekens, en kussens neer om lekker zacht op te liggen. Leuke attributen zoals een streelpluim zijn natuurlijk ook welkom! Muziek is ook erg doorslaggevend voor de sfeer. Het kan de sfeer erg bevorderen maar ook beïnvloeden dus als je voor muziek kiest zorg er dan voor dat je de juiste muziek hebt. Heb ook een speellijst van minimaal 3 uur zodat je niet tussendoor andere muziek op hoeft te zetten. Het is ook leuk om je partner te verassen, wanneer diegene thuiskomt en je hebt al een fijne sfeer gecreëerd. Zo laat je je partner speciaal voelen!

Bereid je lichaam voor
Neem een warme douche of laat een bad vol lopen met etherische oliën en opwekkende kruiden, zodat jullie helemaal relaxed worden. Geef je lichaam en hoofd de tijd om lekker te ontspannen voordat je aan het liefdesspel begint. Na het bad zijn jullie fris en relaxed. Dan kun je later elkaar heerlijk masseren met een heerlijk geurende massage olie die de lusten opwekt, zoals rozemarijn en kruidnagel.

Shake it off!
Na helemaal rozig uit het water te zijn gekomen is het tijd om je lichaam wakker te maken met wat energetische ge-shake! Schud je hele lichaam door elkaar en wiebel alle kanten op om al je spieren en gedachten los te gooien! Tegenover elkaar staan en elkaar aankijken is ook erg bevorderlijk voor de lachspieren! Wees niet bang om geluid te maken want je stembanden en keel vibreert graag mee.

Samen Mediteren
Ga tegenover elkaar zitten in een comfortabele positie op kussens op de grond of op bed. Zit recht tegenover elkaar met je ogen dicht en mediteer. Richt je op je ademhaling, hoe de adem van je neus door je lichaam gaat en je buik vult en adem dan rustig uit. Verleng en verdiep je adem zodat je inademingen en uitademingen steeds langer en rustiger worden. Misschien kunnen jullie zelfs samen een ritme vinden van ademhaling. Door deze oefening kun je beter de subtielere sensaties waarnemen van je lichaam, elkaars energie en ademhaling. Hierdoor ben je meer aanwezig en wordt je liefdesspel dieper, intenser en kun je nog beter voelen en van elkaar genieten.

Kijk elkaar in de ogen
Open je ogen en kijk je geliefde aan. Zeg niets, kijk elkaar alleen maar aan, voor minstens 5 minuten! In het begin zal het raar lijken, of misschien in de lach schieten, dit maakt helemaal niet uit. Ervaar het en blijf elkaar aankijken.

Vertel elkaar wat je mooi vindt aan de ander
Vertel nu wat je zo mooi vindt aan je geliefde. Waar je van houdt aan je partner en wat je aantrekt. Dit kan uiterlijk zijn, mooie sterke handen of een ontwapende lach. Maar ook een karaktertrekje of gewoonte. Doe dit om de beurt en probeer geen reactie te geven wanneer je ontvangt, luister alleen maar naar degene die tegenover je zit, hoor het en zeg enkel; ‘Dankjewel’.

Deel je verlangens met elkaar
Vertel je partner nu wat je verlangens zijn. Wat je leuk zou vinden om te doen, waar je zin in hebt, wat je fijn vindt en nieuwsgierig naar bent. Dit hoeft niet perse te gaan over seks, maar gaat voornamelijk over wat er in je hart leeft en wat je diepste verlangens zijn op dit moment in je leven en in je relatie. Het gaat er namelijk om dat er openheid en connectie ontstaat, zodat jullie energie gaat stromen en verbinding is. Dan volgt vanzelf de seksuele energie! Misschien komen jullie verlangens wel heel erg overeen of verast je partner je met iets voorheen onbekends!

Vanuit deze openheid die jullie hebben gecreëerd vertrek je naar het liefdesspel

Deel nu wat je seksuele verlangens zijn, wat je lekker vindt, wilt ontdekken of nieuwsgierig naar bent. Je kunt ook samen nieuwe en verschillende technieken uitproberen, zoals Open je Chakras met OrgasmeJe kunt het niet fout doen, het is een erotisch speelveld! Het belangrijkste daarin is een open houdingen en het loslaten van verwachtingen zodat je je kan onderdompelen in het plezier van deze seksuele ontdekkingstocht!

Geef niet op na de eerste keer proberen! Probeer het gewoon nog een aantal keer, want… Oefening baart kunst!


Over de schrijver
Annelies Semeins
Door

Annelies Semeins

op 16 Aug 2018

Heerlijk tantra....maar met wie?

hanni jagtman
Door

hanni jagtman

op 18 Dec 2020

Hi Annelies, bekijk ook onze blog 'masturbatie en eigenliefde' wat tantra kun je ook heel goed met jezelf ervaren!

Mars
Door

Mars

op 31 Aug 2018

Hallo, wij zijn een stel (53-48jr.) waarvan hij al langer in tantra geïnteresseerd en zij ook (iets minder wellicht). We hebben weleens een parensessie meegedaan maar daar is het bij gebleven. Wel vaak op zoek geweest naar hoe, wat, waar, etc... maar schrikken ook best van de forse prijzen en ook vaak zijn de trainingen gedurende een week wat voor ons moeilijk te realiseren is (werk en kids). We zoeken een manier om langzaamaan bekend te worden het met Tantra en dan kan als stel of separaat. Graag willen we info en/of advies van ervaringsdeskundigen.

hanni jagtman
Door

hanni jagtman

op 18 Dec 2020

Wat fijn dat jullie samen nieuwe dingen willen uitproberen! Ik zou jullie aanraden om één van de boeken aan te schaffen zodat jullie op je eigen tempo en in je eigen tijd deze technieken kunnen uitproberen. Het belangrijkste is dat je het gaat doen! Vanuit daar weten jullie waarschijnlijk wat jullie meer willen ontdekken en kunnen jullie je verder verdiepen!

Irfje
Door

Irfje

op 19 Nov 2018

Hi, welke tantra boeken kan jij mij aanbevelen om over dit bijzondere activiteit kennis op te doen en het te kunnen toepassen?

hanni jagtman
Door

hanni jagtman

op 18 Dec 2020

Zie onze leestips onderaan de blog!

Reactie plaatsen