Page content

article content

De Yoni Matrix

De Yoni Matrix

De Yoni Matrix

De Yoni Matrix

“Je voelt het pas als je het weet”

Met dit bordspel leer je alles over de yoni en daaromheen. We hebben de Yoni Matrix gemaakt in aanloop naar ons 30-jarig jubileum. 30 Jaar waarin we zoveel ervaringsdeskundigheid hebben opgedaan. Tel daarbij de vele, vele vrouwen die we in de winkel spreken en die hun ervaringen met ons willen delen. En vervolgens de wetenschap die met onderzoek ook niet helemaal stil heeft gezeten. Dat laatste is voor ons ook heel fijn, omdat wat we voelen nu ook uit onderzoek kan worden verklaard. Daarom durven we ons gevoel ook beter te uiten.
We zouden er natuurlijk een dik boek over zouden kunnen schrijven, maar we kozen voor een spel. Een spel is leuker, het past ook beter bij Mail & Female. Groot voordeel van dit spel is dat het onderwerp je handvatten geeft om het bespreekbaar te maken.  Want ja, hoe noem je het allemaal… Nu doe je het spelenderwijs!

Individueel en collectief

Je krijgt door het spelen een compleet zicht op het onderwerp en haar context. De context is wat we in het spel noemen het Collectief.  Omdat de manier waarop we onze yoni/seksualiteit beleven veel te maken heeft met hoe we zijn opgegroeid en onze cultuur, besteden we daar evenredig veel aandacht aan.
Maar het belangrijke is ons gevoel; ons Lichaam: hoé het werkt en hoe je haar aan de slag krijgt. Geest: als je niet weet hoe het werkt, of als je denkt dat je geen gevoel hebt, kan je brein geen genot = gevoel produceren.

Dat klinkt allemaal ingewikkelder dan het is, want dankzij de Yoni Matrix ontdek je spelenderwijs hoe dat in elkaar steekt en krijg je inzicht in de systemen.

Het spel bestaat uit twee onderdelen: 

  • De matrix zijde bestaat uit vragen en opdrachten die gaan over het individu en het collectief. De vragen en opdrachten hebben betrekking op: Lichaam & Geest. Deze kant speel je met dobbelstenen en pionnen, en het gaat om het verzamelen van zoveel mogelijk briljantjes.
  • Aan de 2e kant van het bord praat je aan de hand van stellingen en thema’s over wat je in deel 1 hebt geleerd, verrijkt met jullie eigen ervaringen en opvatting.

Voorbeelden van vragen:

14. C/F– 9 Welke twee antwoorden zijn waar:
a. Je clitoris heeft meer zenuwuiteinden dan de vagina
b. De vagina speelt geen rol in het orgasme
c. Het vaginale orgasme is een mythe
e. De vagina heeft een aantal zeer orgastische plekjes

17. C/G- 12 Seks is vooral iets wat zich tussen de oren afspeelt. Welke rol speelt ons brein?
a. Het brein kan nieuwe verbindingen maken waardoor je nieuwe sensaties gaat ervaren
b. Het brein is vaak hinderlijk omdat je het niet kunt uitzetten
c. Hormonaal gebeurt er wel van alles in het brein, maar verder is het tamelijk passief

6. I/F- 6 Welk orgasme activeert de meeste zenuwen in je hersenen en is daardoor het meest intens?
a. Clitoraal orgasme
b. G-spotorgasme
c. Baarmoederorgasme

12. C/G- 9 Hoeveel geld zijn we in een heel leven gemiddeld kwijt aan onze menstruatie?
a. 7.000 euro
b. 15.000 euro
c. 25.000 euro

1. C/F- 1 Waarom zat jij al in de buik van je grootmoeder?
a. Omdat je toen al als eitje in de baarmoeder van je moeder zat
b. Onze genen zijn identiek aan die van onze overgrootmoeder
c. Er bestaat geen directe lijn

138. C/G- 1 Een orgasme voltrekt zich volgens een patroon van hoogtepunt naar ontlading.
a. Waar, het zijn onderzochte feiten die voor iedereen gelden
b. Niet waar, dat is per situatie verschillend, het is onvoorspelbaar
c. Dat verschilt per individu

29. C/G- 21 De menstruatiecyclus staat in veel culturen symbool voor:
a. De voortplantingscyclus, van vruchtbaarheid naar onvruchtbaarheid
b. De levenscyclus, van geboorte naar dood
c. De cyclus van kind naar volwassene naar bejaarde

Voorbeelden van opdrachten:

2. Borstmassage (hormooncyclus)

Je borsten staan in direct contact met je hart en je yoni. In deze oefening gaan we dit contact met ons hart en onze yoni versterken.

10. Vraag het je yoni!
Als je iets wordt gevraagd en je weet niet wat voor jouw welzijn het beste is, vraag het je yoni! Zij weet echt wat goed voor je is.

Voorbeelden van stellingen:

• Ten onrechte hechten we meer waarde aan wetenschappelijke onderzoeken dan aan onze intuïtie

• Vrouwen moeten over seks praten om een taal te ontwikkelen en zo seksualiteit eigen te maken

Voorbeelden van thema’s:

Yonimassage – bijv.: ‘Ik wil graag een yonimassage, maar durf dit niet te organiseren voor mezelf.’ Of: ‘Ik voel niets in mijn vagina, zou een yonimassage me kunnen helpen?’

Seks en spiritualiteit – bijv.: ‘Hoe kan ik spirituele seks hebben?’ Of: ‘Ik vind spiritualiteit en seks maar moeilijk samengaan, de combinatie blokkeert mijn geilheid, terwijl ik beide op zich heel belangrijk vind.’

De Yoni Matrix

De Yoni Matrix

De uitvoering:

Tweezijdig speelbord voor 2 – 6 speelsters.
167 Kenniskaarten; 23 opdrachtkaarten; 37 stellingen en 31 themakaarten
4 x 75 kleurige briljantjes
2 dobbelstenen, 6 vulva-pionnen
Boek met antwoorden en achtergrond over de inhoud, verdeeld in 5 Yoni hoofdstukken: Vulva, Clitoris, G-spot, Vagina, Baarmoeder en (toetje) Orgasme. 56 pagina’s.

Hier koop je je Yoni Matrix!

Veel speelplezier!

Comment Section

0 reacties op “De Yoni Matrix

Plaats een reactie


*


hanni jagtman
“Verbeter de wereld, begin bij jezelf”. Hanni Jagtman is oprichtster van Mail & Female in 1988. Al vanaf heel klein meisje was ze zich bewust van de dubbele boodschap over liefde en seks. Haar Katholieke school stond middenin een sfeervolle hoerenbuurt en terwijl de nonnen de Heilige maagd Maria ten voorbeeld stelden was de werkelijkheid heel anders. “Thuis waren begrippen over liefde en seks ook een bron van verwarring, vooral voor de meisjes…! Natuurlijk heb ik ook altijd gedacht dat ik alleen stond in een wereld die ik niet begreep. Totdat ik Ellen ontmoette met wie ik mijn zorgen, onbegrip, passies en verdriet kon delen. Als politiek activiste koos ik voor een beroep als opbouwwerkster om vervolgens op een mooie dag te ontdekken dat vrouwen aan de andere kant van de oceaan op een positieve manier actief opkwamen voor haar seksualiteit. Dat was een ontdekking van formaat en binnen een jaar had ik samen met Ellen Mail & Female in de wereld gezet. Als wereldverbeteraar kon ik door en voor Mail & Female eindelijk aan mijn eigen wereld beginnen. Met als liefdevolle basis mijn solidaire man en ons kind, aan de mooiste opdracht: ‘de wereld verbeteren’. De Love Academy is er voor iedereen zodat je weet dat je nooit alleen staat in je onzekere zoektocht rond de thema’s Love & Sex…”