De Yoni Matrix
13 december 2020 
4 min. leestijd

De Yoni Matrix

De Yoni Matrix

De Yoni Matrix


“Je voelt het pas als je het weet”

“Kun je verslaafd worden aan een vibrator? Bestaat de G-spot nou of niet? Hoe smaakt een gezonde vagina? Waarom zijn bekkenbodemspieren belangrijk? Wat heeft het schoonheidsideaal te maken met mijn seks? En kunnen vagina's ejaculeren?!”

Als 1e vrouwvriendelijke seksshop van Europa onderzoeken en luisteren we bij Mail & Female al 30+ jaar naar ervaringen, vragen en wensen van onze klanten. Welke verlangens hebben mensen, wat missen ze en vooral welke vragen en twijfels hebben ze over hun seksualiteit.

Heel praktisch en voorzien van de wetenschap die tot nu beschikbaar is, hebben we onze kennis rondom seksualiteit & vrouwen in dit bordspel De Yoni Matrix gestopt. Een prachtig spel over de yoni in de context van spiritualiteit, maatschappij en cultuur om meer te begrijpen, te weten en te voelen van de betekenis van de Yoni.

Dit spel opent het gesprek over wat ons het meest bezighoudt: liefde en seks! Praten is het allerbeste om jezelf te leren begrijpen. Praten en spelen past goed bij Mail & Female. Met dit spel
krijg je handvatten om bespreekbaar te maken, wat best ingewikkeld is om woorden voor te vinden. Want ja, hoe noem je het allemaal… Nu doe je het spelenderwijs!

De Yoni Matrix wil een bron van inspiratie zijn voor je seks- en liefdesleven met de belangrijkste persoon in je leven; jezelf! We hebben veel geleerd van alle ervaringen van onze klanten. We leerden van deskundige ‘sexperts’, die ons in hands-on workshops bij ons kenniscentrum de Love Academy veel belangrijks hebben bijgebracht over ónze seksualiteit. Over de G-spot en Squirten, over orgasmen die het universum openen, over bekkenbodemspieren en gevoel, over tantra, taoïsme, bdsm, erotische fantasieën en nog veel meer…  Hoe we kunnen leren onszelf te helen. Hoe we complete mensen kunnen worden die met een open blik vol zelfvertrouwen in de wereld staan. Dat is de betekenis van liefde en seks voor Mail & Female en de intentie van de Yoni Matrix.

De Yoni Matrix heeft twee rondes. 

De eerste ronde is de kennisronde. Aan de hand van multiple choice vragen achterhalen wat je al weet en waar eventuele lacunes in je kennis zitten.

In de tweede ronde ga aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek over verschillende onderwerpen. De themakaarten geven de ruimte om vragen te stellen en te leren van ervaringen van je medespelers.

 Bovenal is dit spel een uitnodiging om je seksualiteit te omarmen en door meer kennis, meer te vóélen. Jezelf en je Yoni serieus nemen is een proces. Ook voor mij, nog steeds. Tijdens het maken van dit spel bijvoorbeeld ontdekte ik dat veel kennis die ik de afgelopen dertig jaar heb opgedaan als puzzelstukjes in elkaar vielen...

Veel plezier met het spel en alles wat zich daarna aandient!  Hier koop je je Yoni Matrix!

Veel liefs, 

Hanni Jagtman 
Oprichter/eigenaar Mail & Female

De uitvoering:
Tweezijdig speelbord voor 2 – 6 spelers
167 Kenniskaarten; 23 opdrachtkaarten; 37 stellingen en 31 themakaarten
4 x 75 kleurige briljantjes
2 dobbelstenen, 6 vulva-pionnen
Boek in 5 Yoni hoofdstukken: Vulva, Clitoris, G-spot, Vagina, Baarmoeder en (toetje) Orgasme. 56 pagina’s.
Tekst & concept: Hanni Jagtman
Tekst & redactie: Froukje van der Velde
Design en illustraties door Gerdien van Halteren
Keramieken vulva pionnen door House of Daan

Hier koop je je Yoni Matrix!

* De Yoni Matrix is gemaakt voor mensen die als vrouw zijn opgegroeid, andere mensen met een vagina missen mogelijk de maatschappelijk & culturele context. De Yoni Matrix is een leerzaam en blijmakend spel voor iedereen!

Review

Toen ik de doos van de yoni matrix openmaakte, was ik meteen enthousiast. Er is zoveel aandacht besteedt aan de details van het spel. De handgemaakte vulva pionnetjes, de diamandjes en de illustraties, I love it all! 

Het spel is gemaakt om met je vriendinnen te spelen, maar ik heb het ook met mijn vriend gespeeld en samen hebben we de grootste lol gehad. Het is educatief, maar ook grappig en grensverleggend. Ik raad het al mijn vriendinnen aan, ook om het met hun partners te spelen. Als vriendinnen leer je elkaar nog beter kennen en vertrouwen, maar hetzelfde geldt voor de relatie met je partner. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen is het interessant en noodzakelijk dat ze de vulva en vagina beter leren kennen en begrijpen. 

Als journaliste schrijf ik regelmatig over seksualiteit en is mijn kennis erg breed. Ik was blij verrast om door het spel nieuwe dingen te leren. Er zaten vragen tussen waar ik echt nog nooit over had gehoord. Het leuke is dat wanneer je het antwoord opzoekt in het bijkomende boekje, je ook meer informatie over het betreffende onderwerp kunt lezen. 

Jamy Joy Sens


Over de schrijver
Reactie plaatsen