De Yoni Matrix
13 december 2020 
6 min. leestijd

De Yoni Matrix

De Yoni Matrix

De Yoni Matrix


De Yoni Matrix

“Je voelt het pas als je het weet”

“Kun je verslaafd worden aan een vibrator? Bestaat de G-spot nou of niet? Hoe proeft een gezonde vagina? Waarom zijn bekkenbodemspieren belangrijk? Wat heeft het schoonheidsideaal te maken met mijn seks? En kunnen vaginas ejaculeren?!”

Als eerste vrouwvriendelijke seksshop van Europa doen we bij Mail & Female al 30+ jaar onderzoek door te luisteren naar de ervaringen, vragen en wensen van onze klanten. Wat zoeken mensen wanneer ze een seksshop inlopen, wat willen ze ontdekken, wat houdt hen tegen en waar verlangen ze naar?

Met al deze kennis hebben we het bordspel De Yoni Matrix ontworpen. Om alles te weten te komen over de Yoni – Sanskriet voor Vulva, Vagina, Baarmoeder, Eierstokken. Vol van plezier, informatie en kennis gebaseerd op echte ervaringen en wensen!

 

Dit spel opent het gesprek over wat ons het meest bezighoudt: liefde en seks! Kun je een betere inspiratiebron daarvoor bedenken dan de sekswinkel?! Niet zomaar een sekswinkel, maar ónze winkel. We zouden er natuurlijk een dik boek over zouden kunnen schrijven, maar we kozen voor een spel. Een spel is leuker, het past ook beter bij Mail & Female. Groot voordeel van dit spel is dat het onderwerp je handvatten geeft om het bespreekbaar te maken. Want ja, hoe noem je het allemaal… Nu doe je het spelenderwijs!

De Yoni Matrix nodigt je uit om je eigen ervaringen, ideeën en kennis te checken en waar nuttig aan te vullen en uit te breiden. Kennis van en over je Yoni is essentieel om je lichaam & geest te kunnen begrijpen en ervan te genieten!

Met ons De Yoni Matrix willen we een bron van inspiratie zijn voor je seks- en liefdesleven met de belangrijkste persoon in je leven; jezelf! We hebben veel geleerd van alle ervaringen van onze klanten. We leerden van deskundige ‘sexperts’, die ons in hands-on workshops bij ons kenniscentrum de Love Academy veel belangrijks hebben bijgebracht over ónze seksualiteit. Over de G-spot en Squirten, over orgasmen die het universum openen, over bekkenbodemspieren en gevoel, over tantra, taoïsme, bdsm, erotische fantasieën en nog veel meer…  Hoe we kunnen leren onszelf te helen. Hoe we complete mensen kunnen worden die met een open blik vol zelfvertrouwen in de wereld staan. Dat is de betekenis van liefde en seks voor Mail & Female.

De Yoni Matrix heeft twee rondes. 

In de eerste ronde is de kennisronde, dit is de ronde waarmee je begint en waarin denken en doen centraal staan. Je gaat aan de hand van vragen achterhalen wat je al weet en waar eventuele lacunes in je kennis zitten door multiple choice vragen te beantwoorden.    

In de tweede ronde ga je dieper in op deze thema’s, ga je in gesprek en deel je je kennis en ervaringen met je medespelers. Door stellingen ga je met elkaar in discussie over verschillende onderwerpen. Bij de themakaarten krijg je de kans om vragen te stellen en  te leren van ervaringen van je medespelers.

 

Bovenal is dit spel een uitnodiging om verliefd te worden op je Yoni. Dit spel is een opmaat naar meer weten en vooral meer vóélen en geweldige seks met je Yoni beleven. Neem de tijd, je Yoni leren kennen is een proces. Ook voor mij, nog steeds. Tijdens het maken van dit spel bijvoorbeeld ontdekte ik dat veel kennis die ik de afgelopen dertig jaar heb opgedaan als puzzelstukjes in elkaar vielen… 

Veel plezier met het spel en alles wat zich daarna aandient! 

Veel liefs, 

Hanni Jagtman 

Oprichter/eigenaar Mail & Female

De uitvoering:

Tweezijdig speelbord voor 2 – 6 spelers
167 Kenniskaarten; 23 opdrachtkaarten; 37 stellingen en 31 themakaarten
4 x 75 kleurige briljantjes
2 dobbelstenen, 6 vulva-pionnen
Boek met antwoorden en achtergrond over de inhoud, verdeeld in 5 Yoni hoofdstukken: Vulva, Clitoris, G-spot, Vagina, Baarmoeder en (toetje) Orgasme. 56 pagina’s.

Design en illustraties door Gerdien van Halteren

Keramieken vulva pionnen door House of Daan –

Hier koop je je Yoni Matrix!

 

Review

Toen ik de doos van de yoni matrix openmaakte, was ik meteen enthousiast. Er is zoveel aandacht besteedt aan de details van het spel. De handgemaakte vulva pionnetjes, de diamandjes en de illustraties, I love it all! 

Het spel is gemaakt om met je vriendinnen te spelen, maar ik heb het ook met mijn vriend gespeeld en samen hebben we de grootste lol gehad. Het is educatief, maar ook grappig en grensverleggend. Ik raad het al mijn vriendinnen aan, ook om het met hun partners te spelen. Als vriendinnen leer je elkaar nog beter kennen en vertrouwen, maar hetzelfde geldt voor de relatie met je partner. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen is het interessant en noodzakelijk dat ze de vulva en vagina beter leren kennen en begrijpen. 

Als journaliste schrijf ik regelmatig over seksualiteit en is mijn kennis erg breed. Ik was blij verrast om door het spel nieuwe dingen te leren. Er zaten vragen tussen waar ik echt nog nooit over had gehoord. Het leuke is dat wanneer je het antwoord opzoekt in het bijkomende boekje, je ook meer informatie over het betreffende onderwerp kunt lezen. 

– Jamy Joy Sens

 


Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down