Onbekend maakt onbemind
02 augustus 2020 
4 min. leestijd

Onbekend maakt onbemind

Luister… Je vagina spreekt.

Er is niets of niemand die jou beter kent. Ze vertelt de waarheid! Ze vertelt je hoe je je voelt en ze geeft je raad, wijze raad, want oprechte raad. Ze windt er geen doekjes om. Dus luister!

Ah, je bedoelt ‘onderbuikgevoelens’? Precies! In je buik, waar je gevoel huist; je intuïtie en je emoties. Jouw emoties die een essentiële rol spelen in wat je denkt en wat je doet. Daarom is het belangrijk dat je een goede verstandhouding hebt met die onderbuik zodat je in staat bent de juiste beslissingen te nemen. De buik die alles weet en die jou helpt om los te laten, ja of nee te zeggen om zo zekerder, vrijer en blijer in het leven te staan.

Maar wat weten we helemaal van onze vagina?
Begin met de basis en noem het beestje bij zijn naam. Alles wat we niet weten over het vrouwelijk geslacht begint al bij de benaming, dus voor de duidelijkheid; Vulva is wat je ziet en voelt buiten je lichaam: het knopje van de clitoris en je binnenste- en buitenste lustlippen, je Venushaar- en heuvel.
Je vagina begint na de vagina mond, die je kunt zien als je de lippen spreidt.

30 jaar Mail & Female
De 30 eigenwijze jaren van Mail & Female waren een ontdekkingsreis naar het vrouwzijn, seks en genot. Tegelijkertijd was het een reis van emancipatie, een strijd voor keuzevrijheid, het breken van taboes, en controverse. Wat zijn we over de Vagina te weten gekomen in de afgelopen 30 jaren? Hoe vult iedere vrouw het plaatje van haar seksualiteit in? Hoeveel vrouwen hebben we gesproken over evenzoveel vagina’s!? Een half miljoen ofzo?
Vooropgesteld dat elke vrouw én elke vagina anders is, zijn er wel opvallende gelijkenissen. Een aantal jaren geleden spraken we veel vrouwen die niet wisten dat de clitoris het orgaan van onze opwinding en orgasme is. De laatste jaren valt juist op dat vrouwen een vibrator voor de buitenkant; de clitoris willen omdat ze “in haar vagina geen gevoel heeft”.
Een belangrijke verschuiving wat we enerzijds aan de bekendheid van de clitoris te danken hebben en anderzijds aan de mysteriën en onbekendheid met onze vagina.

Clitoris in 3D

Clitoris in 3D

Wat we weten
Sinds een jaar of 10 publiceren wetenschappers over de werkelijke vorm en omvang van onze clitoris, die zich uitstrekt in de vagina. Bij Mail & Female wisten we dat toen al wel een tijdje, daarvoor hadden wij onze ervaringen met de duo-vibrator Tarzan ?.  Sommige wetenschappers laten weten dat wij geen gevoel in onze vagina hebben, noemen het slechts een gevoelloos geboortekanaal. Ook daarover zijn de ervaringen bij Mail & Female heel anders. Wij ervaren onze Vagina als een bron van gevoel en genot. Bovendien huist hier ons ‘onderbuikgevoel’, onze intuïtie.

We hebben de afgelopen 30 jaar zoveel kennis vergaard; over de clitoris, G-spot, vaginale orgasmen en/of baarmoederorgasmen. We hebben zoveel geleerd van onze sister seksgodinnen over Tantra, Tao, ademhaling, bekkenbodemspieren en meer en meer over seks, liefde en genot. Bij Mail & Female kwam het in de loop van de jaren allemaal voorbij. Vrouwen leren van vrouwen en onze kennis en ervaringen delen we.  Er is nog niet veel onderzoek gedaan naar de vrouwelijke seksualiteit, het is ook complex en de uitkomsten zijn meestal politiek gekleurd; bijvoorbeeld ‘voor of tegen de G-spot’. We willen de wetenschap natuurlijk aanmoedigen om meer en vooral ook meer ‘holistisch’ onderzoek te doen.

Wat we ervaren
Wij hebben ondervonden dat bewustzijn van gevoel in onze vagina essentieel is om een compleet mens te worden. Dat klinkt net zo dramatisch als het is. Ons hele wezen is een keten. Je identiteit bestaat uit hoofd, hart en vagina, dit vormt de samenhang van je persoonlijkheid. Het is juist het gevoel, je intuïtie in je vagina die daarin zo cruciaal is. Als je die schakel er tussenuit haalt, omdat je er geen gevoel zou hebben, ontken je, naar wat wij ervaren, je levensenergie; je valt in stukjes uiteen. Dat is ook wat vrouwen herkennen als we ze daarover spreken. Dus weg met deze notie en laten we de vagina induiken!

Wat te doen
Je hebt haar zolang als je op de wereld bent, je neemt haar over mee naartoe waar je gaat en is geen onbeschreven blad. Je vagina deelt je levenservaring.
Maar ken je haar en heb je haar wel goed bekeken?
Ahum, weinig vrouwen zijn direct verrukt van wat ze zien. Dat is jammer en waarom? Onbekend maakt onbemind. Dus:

Leer haar van binnen & buiten kennen!

Vagina Vibes

Vagina Vibes

Zorg voor een hele mooie, fijne (hand)spiegel. Zo eentje waar je blij van wordt als je het in je hand hebt. Kijk naar je vulva en groet haar. Doe dit elke dag, groet haar tot je elk plooitje en haartje van haar kent. Dit is dus jouw vulva! Heb haar lief!
Open de lippen en treedt binnen in het Mysterie: jouw Vagina. Dit is Fantasy Island waar alles is wat jij bent. Geloof me, er is alle reden om in haar mysterie door te dringen om daar jezelf te ontmoeten.
Lastig? Het is even wennen. Ik ken mensen die zichzelf niet eens durven aan te kijken in de spiegel. We weten natuurlijk niet waar we bang voor zijn, we zijn het gewoon! We zijn net zolang bang totdat we de angst hebben overwonnen. Het gaat nooit vanzelf, daar moet je voor in actie komen. Stukje voor stukje jezelf in de spiegel leren kennen en beetje bij beetje van haar gaan houden…
Het begint met kijken en als je haar hebt geaccepteerd en haar schoonheid herkent, leer je langzaam maar zeker naar haar te luisteren en een serieus gesprek met je vagina wordt dan meer dan vanzelfsprekend… Ze wordt je beste vriendin!

Over de schrijver
Frans
Door

Frans

op 07 Jan 2019

Dag Hanni, Een prima samenvatting! Bovendien begrijpen helaas veel vrouwen niet wat een ander, man of vrouw, aan dat 'lichaamsdeel' zoveel verrukking (excuus voor de andere betekenis van het woord) kunnen ontlenen. Zo dicht bij nadere lichaamsopeningen met 'viezigheid'. Anders gezegd: voor die vrouwen zijn opvoeding en / of cultuur een belemmering om zichzelf daar te beminnen. Daarmee wordt de hoofdentree van (eigen) plezier in het leven, waaronder kracht, stralen etc. afgesloten. Zo jammer, voor haar (en haar omgeving).

Reactie plaatsen