Page content

Grenzen verleggen

article content

Grenzen verleggen

Grenzen verleggen staat eigenlijk synoniem voor het maken van keuzes. Of je nu een relatie aangaat een baan kiest of een huis koopt, alles heeft betrekking op het maken van keuzes. In de seks is het niet anders.

Maar in de seks doen we vaak krampachtig. Veel van deze spanning komt voort uit het feit dat we allemaal geconditioneerd zijn over wat we zien als “normale seks”. Maar wat is dat eigenlijk? En wat levert het je op als je je grenzen verlegt? Wat nu als je wilt spelen en experimenteren in de liefde en de seks?

Madonna, hoer, moeder en maagd?!

Hoe kan je je volledig blootgeven als je weet dat alles wat je doet beoordeeld of erger; veroordeeld wordt? Hoe kan je al die vrouwen en Godinnen die in je verborgen zitten loslaten om jezelf te kunnen worden? En net als je denkt dat je het weet en dat je in staat bent gebleken om je aan te passen aan je rol, wordt je verliefd en staat de wereld op z’n kop. Kan je weer opnieuw beginnen! Heerlijk, je zou het niet anders willen. Steeds weer een nieuw stukje jij ontdekken, je horizon vergroten en je grenzen verleggen.
Terwijl je aan de ene kant behoefte hebt aan veiligheid en de zekerheid van grenzen, lijkt het er vooral op dat grenzen ons beperken en kleiner maken dan we zijn.
Daarom moeten we grenzen verleggen en uitbreken om uiteindelijk meer onszelf te kunnen worden. Omdat we vrij willen zijn om lief te hebben wie we willen; te beginnen bij onszelf.

Penisnijd?

Hoeveel meisjes zouden niet veel liever als jongetje ter wereld zijn gekomen? Jongetjes ‘mogen’ immers meer en beleven meer avonturen dan jij met die slome poppen in je roze kamertje. En eenmaal pubermeisje ben je helemaal jarig! De aanranders en verkrachters liggen overal op de loer en pas op; niet met een kort rokje/broekje over straat. Zo ongeveer groeien de meeste van ons op (vergeten wordt gemakshalve dat de meeste verkrachtingen plaatsvinden op voor vrouwen ‘veilige’ plekken als: thuis).

Nee, je bent beter af als jongetje!
Of hé…, wacht even dat laat je toch niet op je zitten? Het is veel te leuk om meisje/vrouw te zijn!

Gender-bender

Maar het is hartstikke leuk en leerzaam om daadwerkelijk van rol te wisselen. En waar kan dat beter dan in en om het bed? Eén van de leukste dingen die hij heeft en jij niet, is een pik. Maar daar heeft Mail & Female toevallig wel een winkel van vol:). Kom dus gerust een leuke pik uitzoeken en beleef de avonturen van een droompersonage die hier aan vast zit. In onze workshop Aftrekken voor & door Vrouwen vragen we deelneemsters altijd even de piemel voor zich te houden. Dat is hilarisch maar ook heel confronterend; het voelt bijna gelijk machtig… Veel vrouwen nemen direct een andere houding aan, staan trots met hun ding in de aanslag. Je vraagt je af of dat voor hem ook zo is…? Lees ook de blog Queer & Spelen met je Rol.

Grenzen verleggen

Wat is dat en welke mogelijkheden zijn er dan allemaal? Daar willen we het bij de Love Academy graag over hebben. We willen je graag inspireren om je eigen grenzen te onderzoeken en uitdagen deze te overstijgen. Gewoon omdat ieder mens het recht heeft om zichzelf te ontwikkelen om volledig mens te worden. Je seksuele welbevinden is daarin essentieel. Op deze site willen we ook onderwerpen, die niet normaal wordt geacht, normaal bespreken. Misschien voel je je helemaal niet persoonlijk aangesproken maar ben je gewoon nieuwsgierig?

Welkom!

Bij de Love Academy waar je zonder zelfcensuur naar jezelf kan kijken en voelen wat goed is voor jou!

Comment Section

0 reacties op “Grenzen verleggen

Plaats een reactie


*


hanni jagtman
“Verbeter de wereld, begin bij jezelf”. Hanni Jagtman is oprichtster van Mail & Female in 1988. Al vanaf heel klein meisje was ze zich bewust van de dubbele boodschap over liefde en seks. Haar Katholieke school stond middenin een sfeervolle hoerenbuurt en terwijl de nonnen de Heilige maagd Maria ten voorbeeld stelden was de werkelijkheid heel anders. “Thuis waren begrippen over liefde en seks ook een bron van verwarring, vooral voor de meisjes…! Natuurlijk heb ik ook altijd gedacht dat ik alleen stond in een wereld die ik niet begreep. Totdat ik Ellen ontmoette met wie ik mijn zorgen, onbegrip, passies en verdriet kon delen. Als politiek activiste koos ik voor een beroep als opbouwwerkster om vervolgens op een mooie dag te ontdekken dat vrouwen aan de andere kant van de oceaan op een positieve manier actief opkwamen voor haar seksualiteit. Dat was een ontdekking van formaat en binnen een jaar had ik samen met Ellen Mail & Female in de wereld gezet. Als wereldverbeteraar kon ik door en voor Mail & Female eindelijk aan mijn eigen wereld beginnen. Met als liefdevolle basis mijn solidaire man en ons kind, aan de mooiste opdracht: ‘de wereld verbeteren’. De Love Academy is er voor iedereen zodat je weet dat je nooit alleen staat in je onzekere zoektocht rond de thema’s Love & Sex…”