Hoe moet je beffen?
21 juli 2022 
7 min. leestijd

Hoe moet je beffen?

De meesten vinden het heerlijk om te beffen of gebeft te worden. Maar iedereen is anders en zo is ook elk kutje anders. Wat de één lekker vindt, hoeft niet te gelden voor de ander, en het kan ook nog per keer verschillen! Hoe zorg je ervoor dat jouw befsessie een one way ticket to heaven is? Met onze tips leer je lekker beffen! Alvast 1 tip: wees nieuwsgierig, bekijk, bevoel en let goed op de reactie van de eigenaarster tijdens het beffen.

Beffen & lieve woordjes

Tijdens het beffen zijn best veel vrouwen en vagina bezitters onzeker over hun vulva. De geur, de kleur, de smaak, de vorm… Van alles kan ze zich daarover afvragen. Stel je lief gerust met lieve woordjes. Vertel haar dat ze een mooi kutje heeft en dat je haar heerlijk vindt. Ze zal je voor eeuwig dankbaar blijven.

Ook is het erg geruststellend (en opwindend) wanneer iemand het heerlijk vindt om jou oraal te bevredigen. Enthousiasme, opwinding en aanbidding zijn daarom eigenschappen die je absoluut niet hoeft te verbergen wanneer je je partner gaat beffen.

Het is een ware kunst, maar hoe moet je beffen? Bij vulva-bezitters is het ook nog eens zo dat de omstandigheden goed moeten zijn om te kunnen ontspannen, zodat ze zich over kan geven aan genot dat komt kijken bij gebeft worden. Het is dus niet alleen de techniek die belangrijk is als je iemand beft, maar het hele pakket!

Bef nat en glad

Als je beft, ga dan nooit droog aan de slag! Zorg bijvoorbeeld voor een glijmiddel. Spuug is ook prima, maar je moet dan wel zorgen voor een flinke productie. Dat lukt maar weinigen, dus een fijn glijmiddel is vaak echt nodig voor een succesvolle befsessie. Pink siliconen glijmiddel is bijvoorbeeld heerlijk zacht voor haar yoni, glijdt lekker voor je vingers en heeft geen smaak of geur. Perfect bij het beffen, dus.

Zorg voor comfort

Zorg dat je in een goede positie tussen haar benen ligt. Haar billen op een kussen is vaak de meest riante positie voor beiden. Je kan ook zijdelings naast haar liggen, zodat je naar haar kunt kijken terwijl je haar vingert en likt. Hangend boven je gezicht is natuurlijk heel geil, maar niet echt een makkelijke positie. Streel haar borsten, buik en dijen terwijl je haar likt en vingert, zodat haar hele lichaam bij de opwinding betrokken raakt tijdens het beffen.

Gebruik je vingers om te navigeren

Gebruik één of twee vingers om zachtjes haar vulva te exploreren en haar clitje en ingang bloot te leggen. Zo wijzen je vingers de weg en kunnen jullie rustig aan elkaar wennen. Duw niet te hard en ontdek hoe je je tong en lippen kunt gebruiken. Rustig aan en neem de tijd. Duw niet zomaar het kapje terug van de clit want een directe stimulatie van het delicate clitje kan te gevoelig zijn. Vraag haar of ze het lekker vindt wat je doet, ook bij beffen geldt: communication is key.

Nu je weet hoe beffen zo’n beetje werkt, is het tijd om met de concrete technieken aan de slag te gaan. Met de onderstaande vier technieken geven wij antwoord op de vraag: ‘hoe kun je het beste beffen?’:

  1. Kus en lik haar hele vulva
  2. Maak cirkeltjes rond de clitoris
  3. Gebruik het puntje van je tong
  4. Stimuleer de g-zone

1. Kus en lik haar hele vulva

Voordat je direct op de clitoris duikt, begroet je haar hele vulva. Vergeet hierbij ook niet haar liezen en dijen. Je wilt namelijk dat ze het genot overal voelt, zodat ze een full body orgasme kan ervaren. Als je haar beft, gebruik je je tong breed en zacht om haar hele vulva te likken. Beweeg met een brede, stevige tong op haar clit je hoofd snel van links naar rechts. Dit is misschien wat vermoeiend voor jou, maar voor haar heel lekker.

2. Maak cirkeltjes rond de clitoris

Strek je tong en beweeg langzamerhand wat sneller rond het topje van haar clitoris, maar nooit té snel. Bewaar dat voor het laatst. Probeer verschillende snelheden, plaatsing en druk uit. Begin door indirect rondjes rond de clitoris te draaien met een ontspannen tong met zachte druk en voer het op met meer druk directer op de clitoris.

Let goed op haar reactie wanneer je harder en directer op de clitoris gaat. Soms kan dit overgevoelig worden, waardoor ze juist minder voelt. Begin langzaam en zacht, opbouwen kan altijd!

3. Bef met het puntje van je tong

Bef ook eens met het puntje van je tong! Je kunt zo ook de ingang van haar kutje openen. Lik de opening van haar vagina en maak dan je tong harder en puntiger. Zo kun je met je tong haar heel licht penetreren. Laat haar merken dat je haar lekker en geil vindt en maak dat ze zich helemaal aan je kan overleveren!

4. Gebruik je vingers

Terwijl je haar clitje likt, is het heerlijk voor je lief als je één of twee vingers in haar vagina inbrengt en haar G-zone stimuleert. Wrijf en masseer de bovenkant van haar vagina en beweeg je vingers in en uit als je het juiste plekje gevonden hebt. Let goed op haar, want je merkt het als je extra gevoelige plekjes raakt. Ze zal namelijk verrast reageren op deze sensatie.

Afhankelijk van haar opwinding en eventueel op haar aanwijzingen kun je sneller, dieper of met meer vingers in haar bewegen. Ze kan het gevoel krijgen dat ze moet plassen, maar vaak is dit de voorbode van een G-zone orgasme. Daarbij kan ze zelfs ejaculeren. Wanneer je merkt dat haar opwinding groeit als je haar clitoris wat sneller en steviger likt, houd je die beweging vast. Je hoeft niet op je horloge te kijken, maar probeer minsten 3 minuten door te gaan met deze manier van beffen.

Ritme & geduld

De opwinding van een vrouw wordt opgevoerd door de gelijkmatigheid en duur van de prikkeling. Als je begint met een ritme of beweging, houd dat dan even vast. Let op haar reactie: ligt ze tevreden te genieten? Prima, lekker doorgaan! Teveel wisselen van positie en ritme tijdens het beffen brengt een vrouw uit haar concentratie en verstoort haar opwinding.

Laat je partner lekker “warmdraaien”… Zodra ze het gevoel krijgt dat “je haast hebt”, kan je haar opwinding breken en dat is zó niet leuk. Er is een hoop te beleven in en rondom een kutje; neem de tijd! Kus, streel en liefkoos je lief overal waar je lippen en handen haar kunnen raken. Het maakt niet uit waar, het lichaam is één grote erogene zone.

Masseer en lik zachtjes door terwijl ze klaarkomt, maar stop daarna met beffen. Alles wordt namelijk vaak te gevoelig. Zoen haar en geniet samen na. Je kan langzaam doorgaan met strelen en likken, en ze kan opnieuw – en opnieuw – klaarkomen, maar de kans is groter dat ze nu iets anders wil doen 🙂

hoe moet je beffen

Stel, je wilt vaker gebeft worden. Of jij bevredigd je partner oraal vaak, maar krijgt het niet terug terwijl je dit wel wilt, wat doe je dan? Vaak geven we aan de ander wat we zelf willen, dit kan de ander niet ruiken!

Hier komt communicatie om de hoek kijken. Naast de lieve woordjes van adoratie, kunnen er soms ook blokkades zijn die genot in de weg staan. Deze zijn even belangrijk om (liefdevol) bespreekbaar te maken.

Geef aan wat je wilt. Zeg bijvoorbeeld: ‘Ik vind het heerlijk als je me vaker beft, is dat iets wat je wilt doen?’ Dit geldt natuurlijk niet alleen als je gebeft wil worden, maar ook als je graag vaker gepijpt wilt worden. Misschien heeft iemand het niet eens doorgehad, of misschien is er een andere reden dat het niet is gebeurd. Het kan ook zijn dat iemand het niet lekker vindt. Bespreek dan hoe je het voor beide wel lekker kunt maken. Je kunt niemand dwingen, maar je kunt bijvoorbeeld wel samen een erotische douche of een sensueel warm bad nemen voor je aan orale seks begint!

Naar verluid zijn het maar 6% van de vagina bezitters die klaarkomen van penetratieve seks. De clitoris is namelijk de plek waar je wilt zijn als je een orgasme teweeg wilt brengen. Daarom is beffen zo’n fantastische manier om genot te stimuleren en je partner een orgasme te geven.

Bij beffen is er directe stimulatie van het topje van de clitoris en zo’n 75% van de vrouwen heeft dit nodig om een orgasme te bereiken. Met beffen heb je dan ook vaak een clitoraal orgasme. Dit is ook de reden waarom je het absoluut niet kan overslaan in je seks-repertoire als je partner een vulva heeft. Lekker beffen, dus!

Wat is beffen?

Beffen is het oraal bevredigen van iedereen met een vagina.

Hoe moet je beffen?

Als je beft, ga dan nooit droog aan de slag! Zorg bijvoorbeeld voor een glijmiddel. Spuug is ook prima. Zorg daarnaast dat je in een goede positie tussen haar benen ligt. Gebruik één of twee vingers om zachtjes haar vulva te exploreren en haar clitje en ingang bloot te leggen. Kus en lik haar hele vulva, maak cirkeltjes rond de clitoris, gebruik het puntje van je tong en stimuleer de g-zone.

Over de schrijver
Reactie plaatsen