Hoe moet je beffen?
21 juli 2022 
6 min. leestijd

Hoe moet je beffen?

De meeste mensen vinden het heerlijk om te beffen of gebeft te worden. Maar iedereen is anders en zo is ook elk kutje anders. Wat de één lekker vindt, hoeft niet te gelden voor de ander, en het kan ook nog per keer verschillen! Hoe zorg je ervoor dat jouw befsessie een one way ticket to heaven is? Met onze tips leer je lekker beffen! Alvast één tip: wees nieuwsgierig, bekijk, bevoel en let goed op de reacties tijdens het beffen.

Beffen & lieve woordjes

Tijdens het beffen zijn best veel vrouwen en vagina bezitters onzeker over hun vulva. De geur, de kleur, de smaak, de vorm… Van alles kan deze zich daarover afvragen. Stel je lief gerust met lieve woordjes. Vertel haar dat ze een mooi kutje heeft en dat je haar heerlijk vindt. Ze zal je voor eeuwig dankbaar blijven.

Ook is het erg geruststellend (en opwindend) wanneer iemand het heerlijk vindt om jou oraal te bevredigen. Enthousiasme, opwinding en aanbidding zijn daarom eigenschappen die je absoluut niet hoeft te verbergen wanneer je je partner gaat beffen.

Hoe beffen: het begin

Het is een ware kunst, maar hoe moet je beffen? Bij vulva-bezitters is het ook nog eens zo dat de omstandigheden goed moeten zijn om te kunnen ontspannen, zodat deze zich kan overgeven aan genot, Het gaat echt niet alleen om de techniek, die belangrijk is als je iemand beft, maar vooral de liefde, aandacht en zorgvuldigheid die je gaat opbrengen. Let op: het gaat hier vooral om degene die gebeft wordt. Dat jij er superopgewonden en geil van wordt is prachtig maar houdt vooral je aandacht bij de ander, zodat jullie samen tot één groot genot kunnen komen...

Bef nat en glad

Als je beft, ga dan nooit droog aan de slag. Wees voorbereid; spuug is prima, maar je moet dan wel zorgen voor een flinke productie. Dat lukt maar weinigen, vandaar dat onze BIJOUX INDISCRETS | SLOW SEX | MOUTHWATERING SPRAY een lekker en welkom hulpmiddel is voor een heerlijke langdurige befsessie. Pink siliconen glijmiddel is bijvoorbeeld glad en superzacht voor de yoni; glijdt lekker voor je vingers en heeft geen smaak of geur. Super bij het beffen!

Zorg voor comfort

Zorg dat je in een goede positie tussen haar benen ligt. Haar billen op een kussen is vaak de meest riante positie voor beiden. Je kunt ook zijdelings naast haar liggen, zodat je naar haar kunt kijken terwijl je haar vingert en likt. Hangend boven je gezicht is natuurlijk heel geil, maar niet echt een makkelijke positie.
Streel haar borsten, buik en dijen terwijl je haar likt en vingert, zodat haar hele lichaam bij de opwinding betrokken raakt tijdens het beffen.

Gebruik je vingers om te navigeren

Gebruik één of twee vingers om zachtjes de vulva te exploreren en het clitje en ingang bloot te leggen. Zo wijzen je vingers de weg en kunnen jullie rustig aan elkaar wennen. Duw niet hard, maar ontdek hoe je je tong en lippen kunt gebruiken. Neem de tijd en rustig aan... Duw nooit zomaar het hoedje terug van de clit, omdat directe stimulatie van het delicate clitje gevoelig kan zijn. Vraag diegene of deze het lekker vindt wat je doet, want ook bij beffen geldt: communication is key.

Beffen: techniek en meer

Nu je weet hoe beffen zo’n beetje werkt, is het tijd om met de concrete technieken aan de slag te gaan. Met de onderstaande vier technieken geven wij antwoord op de vraag: ‘hoe kun je het beste beffen?’:
Tip: oefen de technieken op je hand!

  1. Kus en lik de hele vulva
  2. Maak cirkeltjes rond de clitoris
  3. Gebruik het puntje van je tong
  4. Stimuleer de g-zone

1. Kus en lik de hele vulva

Voordat je direct op de clitoris duikt, begroet je de hele vulva. Vergeet ook niet de liezen en dijen. aandacht te geven Je wilt namelijk dat het genot overal wordt gevoelt, zodat een full body orgasme kan worden ervaren. Als je beft, gebruik je je tong breed en zacht om de hele vulva te likken. Beweeg met een brede, stevige tong op de clit: je hoofd snel van links naar rechts bewegen. is misschien wat vermoeiend voor jou, maar  voelt voor de ontvanger heel erg lekker!

2. Maak cirkeltjes rond de clitoris

Strek je tong en beweeg langzamerhand wat sneller rond het topje van de clitoris, maar nooit té snel. Bewaar dat voor het laatst. Probeer verschillende snelheden, plaatsing en druk uit. Begin door indirect rondjes rond de clitoris te draaien met een ontspannen tong met zachte druk en voer het op met meer druk directer op de clitoris.

Let goed op haar reactie wanneer je harder en directer op de clitoris gaat. Soms kan dit overgevoelig worden, waardoor ze juist minder voelt. Begin langzaam en zacht, opbouwen kan altijd!

3. Bef met het puntje van je tong

Bef ook eens met het puntje van je tong! Je kunt zo ook de ingang van het kutje openen. Lik de opening van de vagina en maak dan je tong harder en puntiger. Zo kun je met je tong heel licht penetreren. Laat merken dat je het kutje lekker en geil vindt en maak dat deze zich helemaal aan je kan overleveren.

4. Gebruik je vingers

Terwijl je het clitje likt, is het heerlijk voor je lief als je één of twee vingers in de vagina inbrengt om de G-zone te stimuleren. Wrijf en masseer langs de bovenkant van de vagina en beweeg je vingers in en uit als je het juiste plekje gevonden hebt. Let goed op, want je merkt het als je extra gevoelige plekjes raakt, omdat diegene namelijk verrast zal reageren op deze sensatie.

Afhankelijk van de opwinding en eventueel op aanwijzingen kun je sneller, dieper of met meer vingers in het kutje bewegen. Diegene kan het gevoel krijgen te moeten plassen, maar vaak is dit de voorbode van een G-zone orgasme. Daarbij is ook ejaculeren mogelijk. Wanneer je merkt dat de opwinding groeit als je de clitoris wat sneller en steviger likt, houd je die beweging vast. Je hoeft niet op je horloge te kijken, maar probeer minsten 3 minuten door te gaan met deze manier van beffen.

Ritme & geduld

De opwinding van een clitoris wordt opgevoerd door de gelijkmatigheid en duur van de prikkeling. Als je begint met een ritme of beweging, houd dat dan even vast. Let op de reactie: wordt er tevreden en ontspannen genoten...? Prima, lekker doorgaan! Teveel wisselen van positie en ritme tijdens het beffen brengt iemand uit concentratie en verstoort de opwinding.

Laat je partner lekker “warmdraaien”. Zodra het gevoel ontstaat dat “je haast hebt”, verstoor je de opwinding en dat is zó niet leuk. Er is een hoop te beleven in en rondom een kutje; neem de tijd! Kus, streel en liefkoos je lief overal waar je lippen en handen kunnen raken. Het maakt niet uit waar, het lichaam is één grote erogene zone.

Masseer en lik zachtjes door terwijl ze klaarkomt, maar stop daarna met beffen. Alles wordt namelijk vaak te gevoelig. Geniet samen na. Je kan langzaam doorgaan met strelen en likken, en ze kan opnieuw – en opnieuw – klaarkomen, maar de kans is groter dat ze nu iets anders wil doen 🙂

hoe moet je beffen

Wil je vaker gebeft worden?

Stel, je wilt vaker gebeft worden. Of, jij bevredigd je partner oraal vaak, maar andersom niet, terwijl je dit wel wilt, wat doe je dan?

Hier komt communicatie om de hoek kijken. Behalve de lieve woordjes van adoratie, kunnen er ook blokkades zijn. Het is belangrijk om blokkades bespreekbaar te maken. Vaak geven we aan de ander wat we zelf willen, en verwachten dan dat die ander dat wel zal begrijpen. Maar zo werkt dat niet. De ander kan niet ruiken wat jouw verlangens en wensen zijn. 

Geef aan wat je wilt. Zeg bijvoorbeeld: ‘Ik vind het heerlijk als je me beft, wil je dat vaker doen?’ Dit geldt natuurlijk niet alleen als je gebeft wilt worden, maar ook als je graag vaker gepijpt wilt worden. Misschien heeft iemand het niet eens doorgehad, of misschien is er een andere reden dat het niet is gebeurd. Het kan ook zijn dat iemand het niet lekker vindt. Bespreek dan hoe je het voor beide wel lekker kunt maken. Je kunt niemand dwingen, maar je kunt bijvoorbeeld wel samen een erotische douche of een sensueel warm bad nemen voor je aan orale seks begint!

Beffen versus penetratie

Naar verluid zijn het maar 6% van de vagina bezitters die klaarkomen van penetratie. Net als een penis moet een clitoris in opgewonden staat komen om tot een orgasme te kunnen komen.  De clitoris is dus de plek waar de voorbereiding naar penetratie cruciaal is.. Daarom is beffen zo’n fantastische manier.

Bij beffen is er directe stimulatie van het topje van de clitoris, die zorgt voor de volledige doorbloeding = opwinding van de clitoris. Daarom is directe stimulatie van de clit voor zo’n 75% van de vrouwen nodig om een orgasme te bereiken. Gun je partner het genot van een goede befbeurt en zorg ervoor dat deze in je seks-repertoire gebeiteld staat. Geniet & laat genieten, en dus... lekker beffen!

Veelgestelde vragen over beffen

Wat is beffen?

Beffen is het oraal bevredigen van iedereen met een vagina.

Hoe moet je beffen?

Als je beft, ga dan nooit droog aan de slag! Zorg bijvoorbeeld voor een glijmiddel. Spuug is ook prima. Zorg daarnaast dat je in een goede positie tussen haar benen ligt. Gebruik één of twee vingers om zachtjes haar vulva te exploreren en haar clitje en ingang bloot te leggen. Kus en lik haar hele vulva, maak cirkeltjes rond de clitoris, gebruik het puntje van je tong en stimuleer de g-zone.

Over de schrijver
Reactie plaatsen