Page content

Je bekkenbodemspieren zijn je liefdesspieren

article content

Je bekkenbodemspieren zijn je liefdesspieren

Niets doen is geen optie; de PC-spieren in het bekkenbodemgebied moet je blijven oefenen. Maar je doet jezelf te kort als je dat alleen ziet om gezondheidsredenen. Het gaat namelijk ook om een bevredigend en autonoom seksleven!

Hoe zat het ook al weer: je bekkenbodemspieren verslappen naar mate je leeftijd vordert (het is tenslotte een spier en spieren verslappen).
Je wilt niet met inlegkruisjes gaan lopen en dus er moet iets gebeuren! Oké.
Maar je PC-spieren zijn ook je liefdesspieren… Deze bundel spieren omsluiten je belangrijkste energiecentrum. Je liefdes-, je seks centrum. De essentie van je opwinding en orgastisch vermogen.
Hier is de levensbron van waaruit je behoefte aan (zelf)liefde en (zelf)seks ontspringt. En dit is tevens een plek waar we (vooral vrouwen) onvoldoende contact en ‘verbinding’ mee hebben. En in het ergste geval is het gebied verkrampt of verslapt en is er geen ‘verstandhouding’ laat staan liefde voor. Ga voor meer energie & betere seks!

Bewustwording

Bewust zijn van je liefdes centrum, je dagelijkse aandacht en het ‘communiceren’ met je yoni zal van grote betekenis blijken te zijn voor je levensenergie. Een goede conditie van het bekkenbodem zorgt voor een goede doorbloeding en versterkt de vaginawand. Hierdoor behoudt je vagina haar elasticiteit en blijven ook de liefdessappen stromen. (Ja, ook na de overgang)
Wat doen Ben-Wa ballen, het Yoni-ei, Love Balls, Smart Balls of hoe je deze mysterieuze balletjes ook maar wilt noemen voor je? Iedereen heeft wel over de balletjes gehoord en op een dag wil je er eens aan gaan beginnen. Ben-Wa balletjes  zijn prima om je te helpen om de dagelijkse oefeningen te doen, want ze helpen je er aan te herinneren dát je moet oefenen. Ook voel je de spieren beter met de balletjes in je.
Aandacht geven aan je erogene zone met behulp van een yoni-ei kan heel helend voor je uitwerken. Saida Desilets heeft daarover een prachtig boek geschreve. We zouden elke vrouw dit boek willen aanraden te lezen: Het ontluiken van de sensuele vrouw.
Ook een vibrator kan een enorm positief effect hebben want een orgasme is een superfood voor de doorbloeding. De golvende beweging van de spiercontracties tijdens je orgasme zijn keer op keer perfecte trainingen voor de spierbundels.

Zin in seks

De doorbloeding van het bekkenbodem gebied maakt je gevoeliger. En heel belangrijk om te weten: je zin in seks ontstaat daar. Je lijf reageert als je je spieren spant en ontspant. Een gezond bekkenbodemgebied zorgt voor de doorbloeding in de erogene zone die maakt dat het daar kan sprankelen en kriebelen als bij een verliefde puber. Je wordt orgastisch; krijgt makkelijker orgasmen en de G-spot stelt zich voor je beschikbaar.
Het is een heerlijk gevoel te ervaren dat seksuele opwinding uit jezelf komt. Dat je door het goede contact met je yoni je seksualiteit kunt sturen.
Hoeveel vrouwen tobben wel niet over het gebrek aan zin in seks? Dat is geen wonder als je je realiseert dat je bekkenbodemgebied er slap en moedeloos kan bijhangen.
Communiceer met je yoni, werk aan je liefdesspieren en wordt een blijer mens met positieve gevoelens over je lijf en lustgevoelens!

Bekkenbodemspieren van mannen

Mannen hebben ook PC-spieren. Voor mannen is een goede conditie van de bekkenbodemspieren van belang om goede controle over zijn erectie en zaadlozing te hebben. Het kan hem helpen om problemen met impotentie op te lossen. Het zal hem zeker helpen vroegtijdige zaadlozing te voorkomen, want dat heeft vrijwel nooit medische oorzaak.
Een aanrader voor mannen om te meer inzicht in de werking van lichaam en seksualiteit te krijgen, is het boek  Seksuele geheimen van de man van Mantak Chia.

Kijk voor de oefeningen

 

 

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Je bekkenbodemspieren zijn je liefdesspieren

Plaats een reactie


*


hanni jagtman
“Verbeter de wereld, begin bij jezelf”. Hanni Jagtman is oprichtster van Mail & Female in 1988. Al vanaf heel klein meisje was ze zich bewust van de dubbele boodschap over liefde en seks. Haar Katholieke school stond middenin een sfeervolle hoerenbuurt en terwijl de nonnen de Heilige maagd Maria ten voorbeeld stelden was de werkelijkheid heel anders. “Thuis waren begrippen over liefde en seks ook een bron van verwarring, vooral voor de meisjes…! Natuurlijk heb ik ook altijd gedacht dat ik alleen stond in een wereld die ik niet begreep. Totdat ik Ellen ontmoette met wie ik mijn zorgen, onbegrip, passies en verdriet kon delen. Als politiek activiste koos ik voor een beroep als opbouwwerkster om vervolgens op een mooie dag te ontdekken dat vrouwen aan de andere kant van de oceaan op een positieve manier actief opkwamen voor haar seksualiteit. Dat was een ontdekking van formaat en binnen een jaar had ik samen met Ellen Mail & Female in de wereld gezet. Als wereldverbeteraar kon ik door en voor Mail & Female eindelijk aan mijn eigen wereld beginnen. Met als liefdevolle basis mijn solidaire man en ons kind, aan de mooiste opdracht: ‘de wereld verbeteren’. De Love Academy is er voor iedereen zodat je weet dat je nooit alleen staat in je onzekere zoektocht rond de thema’s Love & Sex…”