Het jade ei & een praktische mysterie...
27 maart 2020 
6 min. leestijd

Het jade ei & een praktische mysterie...

Het Jade Ei en de Yoni als een praktische mysterie. Een prachtige how to blog van een ervaringsdeskundige. Hele praktische tips over hoe je met de oefeningen met het jade ei kunt beginnen. We leren van elkaar om van de vele mogelijkheden van ons lichaam te genieten!

Een praktische mysterie & een sleutel om te ontsluiten…

Het jade ei, een soort mysterie. Het doet wonderen voor een vrouw, aldus de wijze oosterse denkers en seksperts van vandaag – van seksuele vreugde tot meer zelfvertrouwen in het alledaagse leven.

Maar laat ik heel praktisch zijn. Ik heb namelijk ontdekt dat het een heel praktisch mysterie is, dus geen denken meer, maar voelen en doen! En ademen!

Het Jade Ei is een ei-vormig steentje gemaakt van jade, rozenkwarts, bergkristal of jaspis. Met dit eitje neem je een stap tot voelen, bewustwording en uiteindelijk ook wel ontdekken van het vrouwelijke yoni mysterie. En wel door het jade ei in je vagina te brengen en er vervolgens oefeningen mee te doen! Dit doe je om je bekkenbodem en vagina spieren te versterken en de connectie met jezelf en je yoni te versterken en te verrijken! Qua yoni kracht is er zelfs bekend dat vrouwen pingpongballen uit hun yoni kunnen schieten, zo sterk beheersen zij hun krachtige yoni.

In een aantal stappen leg ik uit hoe je begint, wat je kunt doen om je oefeningen te verrijken en dan…ja… Je reis samen met je yoni begint hier.

Wat je verder ontdekt, is je eigen mysterie. Dat maakt het namelijk zo leuk en verrassend! 

alice gordijn kleiner

 1. Kies je ei
  Kies je steentje op intuïtie en lees dan even na over het soort steen, dat help met verbinden met het ei. Neem het steentje in je hand en voel het even en maak contact met je steen voordat je begint.
  Een basic gids: 
  bergkristal is reinigend,
  roze kwarts is liefde,
  jade is kracht,
  jaspis is aardend.

Een Tantra ei heeft een geboord gat verticaal of horizontaal door het ei. Snoer een touwtje door het gaatje en maak een stevig knoop. Maak er eventueel wat moois van en hangt een kraaltje of kleine steentje aan het ander eind van het touwtje.
Voor beginners is een middelgroot of groot ei het beste. Een kleiner eitje vergt namelijk meer werk; want moeilijker in te houden. Dat geldt ook voor de grootte van het kraaltje – hoe zwaarder, hoe groter de uitdaging.  ** zie hygiëne tips!!!

 1. Ready for take off 

Breng het eitje heel langzaam in je yoni. Dit kan liggend op je rug, of staand, met benen wijd en gebogen knieën. Haal diep adem en duw het langzaam naar binnen bij ieder inademing. Neem hier de tijd voor en als het ei binnen is, neem je een moment om naar je yoni te ademen en te voelen wat het binnenin met je doet.

 1. Oefening # 1 

Liggend, beweeg je je bekken omhoog en omlaag, zodat het eitje omhoog en omlaag beweegt. Blijf doorademen terwijl je voelt hoe het eitje naar beneden en omhoog gaat bij het ritme van je bewegingen.

 1. Oefening #2 

Hou het touwtje vast en probeer het eitje naar binnen te trekken met je bekken spieren, alsof je het naar binnen zuigt! Ontspan en duw het eitje weer even naar buiten door licht te persen. Doe dit alles op je ademhaling. Je trekt het eitje naar binnen op je uit-ademhaling en laat los en ontspant je bekkenbodem en vaginaspieren bij de inademing. Herhaal dit een aantal keren totdat je helemaal in het ritme bent van je oefening en ademhaling.

Door het touwtje even strak te trekken, helpt het je te voelen waar het eitje is.

 1. Oefening # 3 

Staand oefenen kan ook, maar is iets meer voor gevorderden. Voel het eitje en blijven ademen. Sta met je benen in heupwijdte breed; je knieën zacht en lichtgebogen. Hoe wijder je benen, hoe harder je vagina spieren moeten werken.
Beweeg langzaam met je heupen naar voren en achteren, terwijl je goed, diep doorademt. Ook kan je je heupen in cirkels bewegen. Wees niet bang creatief te zijn. Experimenteer door met je benen wijder of dichter bij elkaar te houden en je heupen te laten dansen.

Tao & Seks

Blijf altijd ademen en voelen.

 1. Afbouwen 

Ga zo lang of zo kort door als wat goed voor je voelt, maar voor de eerste keer niet langer dan 10 minuten. Als je er klaar voor bent, neem een moment, en trekt langzaam het eitje naar buiten op je uitademing terwijl je vaginaspieren helpt het het eitje naar buiten te duwen.
Zodra het eitje eruit is, ga je rustig liggen en ontspan je je hele bekken.

 1. Ontspanning

Je wilt een sterkte vagina zonder spanning, dus altijd flexen met relaxen balanceren. Ontspanning is even belangrijk in deze oefening als het aanspannen van de spieren in je vagina dus neem de tijd, je hebt het verdiend!

En dan…genieten van het gevoel! Observeer wat het met je doet. Voel je je anders dan voor de oefening, is het warm, pulserend?

Geniet van het verbonden zijn met je yoni. In ons dagelijks leven zijn de meeste van ons totaal niet verbonden met onze yoni, terwijl het de bron van je kracht is en daarbij een heel goed kompas om keuzes te maken en je intuïtie te volgen. Deze oefening kan je helpen meer in contact te zijn met je yoni en bewust te zijn van de kracht die ze heeft door letterlijk je spieren te trainen en haar sterker te maken!

Belangrijke aandachtspunten:

** Let wel: voor hygiëne is het belangrijk elke keer voor en na gebruik het ei goed schoon te maken met zeep, af te spoelen en even in heet water te zetten. Gebruik ook elke keer een nieuw touwtje. Een touwtje van zijde, katoen of ontgeurde tandenflos kan allemaal.

*** Trouble shooting: als het te intens voelt of te hard voelt, of te veel moeite vergt, stop! Haal het eitje eruit, relax en probeer het een aantal dagen later weer. Het is volkomen normaal om van alles te voelen. Het is bewegen en voelen van een deel van jezelf op een heel nieuw manier, dus wees geduldig en lief voor jezelf. Het is beter om korter en vaker te oefenen, zo vermijd je ongemakken. Onthoud: het gaat om voelen en verbinden met jezelf, het is geen sporttraining!

*** Niet gebruiken bij: oefen nooit met je ei als je menstrueert, dan is er risico van infectie en/of extra ongemakken omdat de vagina en cervix extra gevoelig zijn. Tijdens de zwangerschap wordt het ook afgeraden.

Blog door: Suemari

Haal hier jouw Jade Ei

Meer oefeningen? Lees Mantak Chia | Seksuele geheimen van de vrouw

 

 

Over de schrijver
Seks Shop
Door

Seks Shop

op 17 Aug 2020

Dat klinkt als een heleboel werk als je wilt dat je spieren in conditie blijven.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down