Anale seks is hot én anale seks is een taboe...
30 augustus 2022 
9 min. leestijd

Anale seks is hot én anale seks is een taboe...

Anale seks is hot, maar tegelijkertijd ook een taboe. Zo lijkt de populariteit van porno debet te zijn aan de toenemende belangstelling voor butt play. Anderzijds maakt het taboe dat er ergens nog op ligt deze variant van seks ook weer extra spannend en dus aantrekkelijk. Weten hoe je begint met anale penetratie? Lees hieronder hoe je veilig en met veel plezier kan genieten van anale seks.

Anale seks: bron van genot én een beetje eng

Anale seks kan een onuitputtelijke bron van vreugde zijn voor zowel de ontvanger als de gever. Niet zo gek dus dat veel mensen genieten van -of fantaseren over- anale penetratie. Opvallend is wel dat vooral mannen hier de geïnteresseerden zijn. Vrouwen zijn doorgaans wat gereserveerder in deze manier van sex. Anaal penetreren is er in vele vormen: met de penis, een voorbind-dildo, vingers of andere toys. Het kontgaatje likken met de tong, ofwel ‘rimmen’, en anale of prostaat massage vallen ook onder anale seks.

Anale penetratie is intiem en ook een beetje eng

De fijnste manier om te experimenteren met anale penetratie is hoe dan ook met een partner die je goed kent en vertrouwt. Samen kun je rustig de tijd nemen om elkaar -opnieuw- te ontdekken. Anaal mag nooit pijn doen, dus stop wanneer je ongemak en pijn voelt. Careful & mindful zijn de kernwoorden voor anale seks.

Voorbereidingen op anale seks

Gebruik altijd lekker royaal glijmiddel bij anale seks. Dit is belangrijk, omdat de anus geen vocht aanmaakt van zichzelf, zoals de vagina wel doet. Het gevaar van anale penetratie zonder voldoende glijmiddel en vocht zijn scheurtjes in de anus. Ook is de kans op soa’s groter bij anale seks en wondjes in de anus. Gebruik daarom ook condooms. Er zijn speciale glijmiddelen voor anale seks. Het speciale daarvan is dat deze wat dikker is en meestal op waterbasis. Een glijmiddel op waterbasis kun je ook met alle soorten speeltjes gebruiken, wat dit glijmiddel tot een goede optie maakt. Echter een siliconen glijmiddel is het allerfijnst, in het bijzonder voor anale seks. Siliconen is superglad en wordt niet niet opgenomen door de huid. Ook blijft een siliconen glijmiddel glad wanneer het in contact komt met water; bijvoorbeeld in bad.

Massage om in de stemming te komen

Voordat je aan anaal penetreren begint, kun je starten met een uitgebreide, ontspannende erotische massage. Hierbij betrek je spelenderwijs het kontgaatje in je liefkozingen. Wanneer je lief ontspannen is, stimuleer je de geheime ingang met één of meer vingers, een (anus)dildo, een vibrator of andere spannende veilige anal toys. Een ontspannen anus laat zich namelijk makkelijker openen.

Je kunt het kontgaatje natuurlijk ook likken en kussen (rimmen), al dan niet met gebruik van een speciaal beflapje. Er zijn ook latex handschoentjes. Meer dan genoeg mogelijkheden dus om volop te genieten van anaal penetreren.

Anale penetratie: geven en ontvangen

Voor mannen kan het ondergaan van anale seks een intense en zeer intieme ervaring zijn. Als passieve ontvanger kan ook hij de schoonheid, kwetsbaarheid en overgave ervaren die meestal voor de andere partij is weggelegd. Echter kan dat voor een man ook juist een drempel zijn waarover hij zich met moeite (of helemaal niet) overheen kan zetten. Veel mannen fantaseren liever over anaal némen. Zij ervaren de strakke, andere ingang als een spannende en geile afwisseling van vaginale seks. Door de druk die hij uit moet oefenen bij het naar binnen gaan, voelt anaal penetreren ook extra intens en bewust.

De prostaat in combinatie met butt play

Toch is anaal voor hem juist interessant, omdat bij anaal penetreren de prostaat geprikkeld kan worden. De prostaat bevindt zich zo’n 5 cm diep in de anus naar de buikzijde toe. Dit is een heerlijke plek voor penis-eigenaren. Zo kan massage van de prostaat ook leiden tot een spontaan orgasme en intense bevrediging.

Een weg om naar het prostaat toe te werken is om eerst het perineum te onderzoeken. Deze bevindt zich aan de buitenkant en is het plekje tussen de ballen en de anus. Wanneer je deze spot masseert stimuleer je indirect de prostaat.


Vrouwen hebben zo hun reserves

 Ook voor vrouwen kan  anale seks een zeer welkome en lekkere aanvulling in het liefdesspel zijn. De anus heeft immers minstens zoveel zenuwuiteinden als de clitoris! Daarbij staat de anus in directe verbinding met de zenuwuiteinden in de vagina.

Niet elke vrouw is echter direct gecharmeerd van deze vorm van seks. Anaal kan pijnlijk zijn en de behoefte om je óók van achteren open te stellen kan je als too much overkomen… Maar het kan ook juist daarom een uitdaging zijn om je grenzen te verleggen en om samen een bijzondere ervaring te hebben. Wie weet; misschien is het wel fantastisch!


Kun je een ‘anaal orgasme’ krijgen door penetratie?

Voor de penis-eigenaren is dat een zekere ‘ja’ omdat bij anale penetratie de prostaat wordt gestimuleerd. Maar voor de vagina-bezitters kan het ook. Je anus kent ook contracties, net als je vagina. Deze spierbewegingen maken het mogelijk om een orgasme te ervaren; met of zonder directe stimulatie van je clitoris.

Hoe werken kontspieren precies?

De buitenste spier, rond de anus, reageert bij aanraking. Je hebt hier zelf de controle over en je kan deze spier spannen en ontspannen. Ietsje dieper in je anus, ongeveer op een centimeter kun je een spier voelen die reageert op commando van je zenuwstelsel, via de hersenen. Hij ontspant wanneer je moet poepen, bijvoorbeeld. Maar deze spier reageert ook op hoe je je voelt; gevoelens van angst en schaamte spelen hier een belangrijke rol.

Om met plezier van anaal te kunnen genieten is het van belang dat je je comfortabel, veilig en ontspannen voelt.

Do’s & dont’s

  • Zorg dat je een goed (siliconen) glijmiddel hebt.
  • Maak het jezelf comfortabel door jezelf met je vingers –en lekker veel glijmiddel- te masseren, zodat je went aan het gevoel en je jezelf er beter aan kunt overgeven.
  • Wees altijd voorzichtig met nagels bij penetratie. Gebruik voor de zekerheid de gladde, geile latex handschoentjes.
  • Omdat de darmwand erg dun is, kun je ook beter geen objecten gebruiken die langer zijn dan 20 cm.
  • Oefen penetratie met een toy die van smal naar breder Ø uitloopt. Let er altijd op dat de toy zo gevormd is het niet naar binnen kan floepen!
  • Het gebruiken van niet flexibele, rechte vormen is niet aan te raden vanwege de gebogen vorm van de anus.
  • Attributen die anaal zijn gebruikt, niet vaginaal gebruiken! Dit kan de natuurlijke flora van de vagina uit balans brengen en schimmels tot gevolg hebben. Gebruik condooms of zorg voor speeltjes die goed te reinigen zijn: glas en metaal zijn 100% niet-poreus.
  • Voor alle vormen van -anale- seks is communicatie belangrijk. Bespreek met je partner waar jullie grenzen liggen. De ontvanger moet er op kunnen vertrouwen dat de partner de beweging verstilt of zich terugtrekt als de gevoeligheid te groot wordt.

Hygiëne 

Bij een normale zorg voor hygiëne is anale seks niet vies. Wil je je toch extra voorbereiden op anaal contact, dan kun je gebruik maken van een klysma. Wees je ervan bewust dat je met een spoeling ook de gezonde bacteriën wegspoelt. Gebruik de klysma dan ook met mate.

Na anale seks kun je nooit met hetzelfde object of lichaamsdeel direct in de vagina, dit verstopt de flora en fauna. Maak je tools altijd direct schoon na gebruik. Dat doe je met een lichaamszeep. Spoel ook altijd goed na. Een antibacteriële cleaner is ook raadzaam, zeker als je toys niet alleen zelf gebruikt. Soms zijn speeltjes ook geschikt om uit te koken.

Speeltjes & attributen 

Een interessante uitdaging voor een vrouw kan zijn om een ander met een voorbind-dildo anaal te nemen en te ervaren hoe nemen voelt. Daarvoor is er een groot aanbod aan voorbind-dildo’s en dildo-gordels. Met deze attributen kun je spelen met de traditionele rollen en kan anale seks een bron van ontdekking en plezier zijn.

Met een anus dildo kun je je anale spieren trainen in het vasthouden en loslaten. Door de vorm van de dildo sluiten de spieren zich rondom het smalle gedeelte net voor de basis.

Spannend spelen met een butt plug

Met een butt plug in je kont kan je liggen, zitten en ook gewoon rondlopen. Tijdens de seks kan je de butt plug laten zitten voor extra stimulans. Tijdens penetratie draagt het bij aan extra gevoeligheid, omdat de butt plug de vagina versmalt en de vaginawand extra stimuleert. Daardoor kan het een belangrijk bijdrage leveren aan gevoel en genot tijdens vaginale penetratie.

Anusballetjes zijn lekker voor op- en neergaande bewegingen. Vooral tijdens neuken of masturberen geeft het stimuleren van de anus extra genot. De langwerpige kogel- of geribbelde vorm kan je net dié stimulans geven die je duizelingwekkend ‘over het randje’ brengt en je orgasme langer laat duren…

ROCKS-OFF | PETITE SENSATIONS | ANAL PLUG


Tot slot 

Zoals je ondertussen hebt gelezen is anale seks een veelzijdige en speelse seksuele vorm, die je kunt incorporeren in je seksleven voor meer genot en spanning. Van een vinger tot een voorbind-dildo, de mogelijkheden zijn alom bij anale penetratie!

Communicatie, vertrouwen en glijmiddel zijn de sleutels tot genotzalige anale sex. Ook qua toys zijn er veel modellen beschikbaar en sommige hebben extra speelse elementen. Experimenteer met anale seks en laat je fantasie de vrije loop!

Veelgestelde vragen over anale seks

Wat is anale seks?

Onder anale seks vallen alle seksuele handelingen met het rectum of de anus. Hierbij kun je denken aan vingeren, penetratie met speeltjes of de penis of stimulatie met de tong (ook wel rimmen genoemd).

Hoe bereid je je voor op anale seks?

Gebruik altijd lekker royaal glijmiddel bij anale seks. Dit is belangrijk, omdat de anus geen vocht aanmaakt van zichzelf. Wil je je extra voorbereiden op anaal contact, dan kun je gebruik maken van een klysma

Kun je een ‘anaal orgasme’ krijgen door penetratie?

Voor iedereen met een penis: ja, omdat bij anale penetratie de prostaat wordt gestimuleerd. Maar voor de vagina-bezitters kan het ook. Je anus kent ook contracties, net als je vagina. Deze spierbewegingen maken het mogelijk om een orgasme te ervaren; met of zonder directe stimulatie van je clitoris.

Over de schrijver
Sander van den Berg.
Door

Sander van den Berg.

op 08 Nov 2016

mijn reactie op anale sexs is zo simpel als de weg naar rome,je krijgt filosofie nooit door broken,omdat in de westerse maatschappij anaal word verbonden met homofolie,wat in de eeuwen der eeuwen als onzindelijk werd genoemd,hoeveel mensen zijn er al niet op de brandstapel gedwongen,waar ook een geloofs filosofie aan mee gedaan heeft,juist de ervaring van penetratie,van zowel als vaginaal als anaal is een hemelse ervaring en gaat ook over de spieren beheersing die nu inde eeuwen der eeuwen in niet beoefend zijn geweesd.

Reactie plaatsen