Anale seks is hot én anale seks is een taboe...
30 augustus 2022 
7 min. leestijd

Anale seks is hot én anale seks is een taboe...

Anale seks is hot, maar tegelijkertijd ook een taboe. Zo lijkt de populariteit van porno debet te zijn aan de toenemende belangstelling voor butt play. Anderzijds maakt het taboe op deze variant van seks het ook weer extra spannend en dus aantrekkelijk. Wil je meer weten hoe je begint met anale penetratie? Lees hieronder hoe je veilig en met veel plezier kan genieten van anale seks!

Anale seks: bron van genot én een beetje eng

Anale seks kan een grote bron van genot zijn voor zowel de ontvanger als de gever. Niet zo gek dus dat veel mensen genieten van -of fantaseren over- anale seks. Opvallend is wel dat vooral mannen hier de geïnteresseerden zijn. Vrouwen zijn doorgaans wat gereserveerder over deze manier van sex. Anaal penetreren is er in vele vormen: met een pik, een dildo, vingers of speciale toys. Het kontgaatje likken met de tong, ofwel ‘rimmen’, en prostaat massage vallen ook onder anale seks.

De beste manier om te experimenteren met butt play is met een partner die je goed kent en vertrouwt. Samen kunnen jullie rustig de tijd nemen om elkaar -opnieuw- te ontdekken. Anale seks mag nooit pijn doen, dus stop wanneer je ongemak en pijn voelt. Careful & mindful zijn de kernwoorden voor anale seks.

Voorbereidingen op anale seks

Gebruik altijd lekker royaal glijmiddel bij anale seks. Dit is belangrijk, omdat de anus geen vocht aanmaakt van zichzelf, zoals de vagina wel doet. Het gevaar van anale penetratie zonder voldoende glijmiddel en vocht zijn scheurtjes in de anus. Ook is de kans op soa’s groter bij anale seks en wanneer je wondjes in de anus krijgt. Gebruik ook altijd een condooms wanneer je niet met een vaste partner neukt. Er zijn speciale glijmiddelen voor anale seks. Het speciale daarvan is dat deze wat dikker zijn en meestal op waterbasis, zoals bijvoorbeeld Slide van Nexus. Een glijmiddel op waterbasis kun je ook met alle soorten speeltjes gebruiken, wat dit glijmiddel tot een goede optie maakt. Maar een siliconen glijmiddel is in het bijzonder voor anale seks het allerfijnst. Siliconen is superglad en wordt niet opgenomen door de huid, waardoor dit glijmiddel veel langer glad blijft. Daarbij blijft een siliconen glijmiddel glad wanneer het in contact komt met water; handig wanneer je bijvoorbeeld wilt sexen in bad of douche.

Massage om te ontspannen...

Voordat je aan kont penetreren begint, kun je starten met een uitgebreide, ontspannende erotische massage. Hierbij betrek je spelenderwijs het kontgaatje in je liefkozingen. Wanneer je lief ontspannen is, stimuleer je de geheime ingang met één of meer vingers, een (anus)dildo, een vibrator of andere spannende veilige anal toys. Alleen een ontspannen anus laat zich namelijk openen voor penetratie.

Je kunt het kontgaatje natuurlijk ook likken en kussen (rimmen), al dan niet met gebruik van een beflapje. Er zijn ook latex handschoentjes. Genoeg mogelijkheden om volop te genieten van anaal penetreren. Kijk voor veilige en hygiënische producten op de Mail & Female site.

Anale penetratie: geven en ontvangen

Voor mannen kan het doen of ondergaan van anale seks een intense en zeer intieme ervaring zijn. Als passieve ontvanger kan ook hij de schoonheid, kwetsbaarheid en overgave ervaren die meestal voor een vagina is weggelegd. Dit kan voor een man ook juist de drempel zijn waar hij moeite mee heeft. Veel mannen fantaseren liever over anaal némen. Zij ervaren de strakke, andere ingang als een spannende en geile afwisseling van vaginale seks. Door de druk die hij uit moet oefenen bij het naar binnen gaan, voelt anaal penetreren ook extra intens en bewust. Voor de ontvangende partij is het van belang dat deze zich comfortabel en veilig voelt;  ontspannen is en zin heeft!

De prostaat in combinatie met butt play

Toch is anaal voor hem juist interessant, omdat bij anaal penetreren de prostaat geprikkeld kan worden. De prostaat bevindt zich zo’n 5 cm diep in de anus, richting de buikzijde. De prostaat, ook wel de P-Spot, is de equivalent van de bekende vrouwelijke G-Spot. De P-Spot is een heerlijke plek voor penis-eigenaren. Zo kan massage van de prostaat ook leiden tot een spontaan orgasme en intense, diep ervarende bevrediging. Over massage van de P-Spot lees je in de blog met dit onderwerp.


Vrouwen hebben zo hun reserves

Ook voor vrouwen kan  anale seks een zeer welkome en lekkere aanvulling in het liefdesspel zijn. De anus heeft minstens zoveel zenuwuiteinden als de clitoris! Daarbij staat de anus in directe verbinding met de zenuwuiteinden in de vagina.

Niet elke vrouw is echter direct gecharmeerd van deze vorm van seks. Anale penetratie kan pijnlijk zijn en de behoefte om je óók van achteren open te stellen kan als too much worden ervaren. Maar het kan ook juist daarom een uitdaging zijn om je grenzen te verleggen en om samen een bijzondere ervaring te hebben. Wie weet; misschien vind je het wel fantastisch!


Kun je een anaal orgasme krijgen door penetratie?

Voor de penis-eigenaren is dat een zekere ‘ja’ omdat bij anale penetratie de prostaat wordt gestimuleerd. Maar voor de vagina-bezitters kan het ook. Je anus kent ook contracties, net als je vagina. Deze spierbewegingen maken het mogelijk om een orgasme te hebben zonder directe stimulatie van je clitoris.

Hoe werken kontspieren precies?

De buitenste spier, rond de anus, reageert bij aanraking. Je kunt hier makkelijk toegang toe krijgen, want je hebt hier zelf de controle over. Daarom kan je deze spier spannen en ontspannen. Ietsje dieper in je anus, zit de binnenste sluitspier die niet zich zomaar opent. Deze spier reageert op commando van je zenuwstelsel, via de hersenen. Hij ontspant wanneer je bijvoorbeeld moet poepen. Maar deze spier reageert ook op je mentale welbevinden; gevoelens van angst en schaamte spelen hier een belangrijke rol, evenals geilheid. Het kan zijn dat je bang bent dat er poep in het spel komt. Daar hoef je je eigenlijk geen zorgen om te maken: seks is altijd een beetje vies en bovendien zit er In de regel geen poep in je endeldarm. De poep zit in de dikke darm en deze vormt een bocht naar de endeldarm, waar je niet zomaar terecht komt bij penetratie. Als het idee je weerhoudt, dan neem je voor de zekerheid vooraf een frisse kontdouche met een zogenaamde klysma.

Do’s & dont’s

  • Zorg dat je een goed (siliconen) glijmiddel hebt.
  • Maak het jezelf comfortabel door jezelf met je vingers –en lekker veel glijmiddel- je kont te masseren, zodat je went aan het gevoel om je te ontspannen en je er zin in krijgt!
  • Wees altijd voorzichtig met nagels bij penetratie. Gebruik voor de zekerheid de gladde, geile latex handschoentjes. (Zie de M&F site: hygiëne.)
  • Er zijn ook speciale oefendildo's die van smal naar breder doorsnee gaan. Let er op dat wat je in je kont stopt niet naar binnen kan floepen!
  • Het gebruiken van niet flexibele, rechte vormen is niet aan te raden vanwege de gebogen vorm van de endeldarm. Dat kan wel maar pas je lichaamshouding daarop aan.
  • Attributen die je in je kont gebruikt, niet vaginaal gebruiken! Dit kan de natuurlijke flora van de vagina uit balans brengen en schimmels tot gevolg hebben. Gebruik condooms voor safe sex!
  • Voor alle vormen van -anale- seks is communliicatie belangrijk. Bespreek met je partner waar jullie grenzen liggen. De ontvanger moet er op kunnen vertrouwen dat de partner de beweging verstilt of zich terugtrekt als penetratie pijnlijk wordt.

Hygiëne 

Bij een normale zorg voor hygiëne is anale seks niet vies. Wil je je toch extra voorbereiden op anaal contact, dan kun je gebruik maken van een klysma. Wees je ervan bewust dat je met een spoeling ook de gezonde bacteriën wegspoelt. Gebruik de klysma dan ook met mate.

Na anale seks kun je nooit met hetzelfde object of lichaamsdeel direct in de vagina, dit verstoort de natuurlijke balans van de vagina. Maak je tools altijd direct schoon na gebruik. Doe dat met een goede lichaamszeep en spoel heel goed na. Een antibacteriële cleaner voor je seks speeltjes is ook raadzaam, zeker wanneer je de toys niet alleen zelf gebruikt. Sommige speeltjes ook geschikt om uit te koken. Ook prettig zijn speeltjes van glas of metaal. Deze zijn superglad en niet poreus, waardoor deze beter hygiënisch onderhouden kunnen worden. Check ook de hygiëne producten op de Mail & Female site

Speeltjes & attributen 

Een interessante uitdaging voor een vrouw kan zijn om een ander met een voorbind-dildo anaal te nemen en te ervaren hoe nemen voelt. Daarvoor is er een groot aanbod aan voorbind-dildo’s en dildo-gordels. Met deze attributen kun je spelen met de traditionele rollen en kan anale seks een bron van ontdekking en plezier zijn.
Met een anus dildo kun je je anale spieren trainen in het vasthouden en loslaten. Door de vorm van de dildo sluiten de spieren zich rondom het smalle gedeelte net voor de basis.

Spannend spelen met een butt plug

Met een butt plug in je kont kan je liggen, zitten en ook gewoon rondlopen. Tijdens de seks kan je de butt plug laten zitten voor extra stimulans. Tijdens vaginale penetratie draagt het bij aan extra gevoeligheid, omdat de butt plug de vagina versmalt en de vaginawand extra stimuleert. Een butt plug  kan daarom een belangrijk bijdrage leveren aan gevoel en genot tijdens vaginale penetratie.

Er zijn ook vibrerende pluggen en dildo's.

Anusballetjes zijn lekker voor op- en neergaande bewegingen. Vooral tijdens neuken of masturberen geeft deze stimulans van de anus extra genot. De langwerpige kogel- of geribbelde vorm kan net dié stimulans geven die je duizelingwekkend ‘over het randje’ brengt en je orgasme langer laat duren…

ROCKS-OFF | PETITE SENSATIONS | ANAL PLUG


Tot slot 

Communicatie, vertrouwen en glijmiddel zijn de sleutels tot genotzalige butt play met een partner. Qua toys zijn er veel verschillende soorten en modellen, waarvan sommige met extra speelse elementen. Heel lekker om mee te experimenteer en je fantasie de vrije loop te laten. Anale seks zou geen taboe moeten zijn maar een speelse seksuele vorm, die je kunt toevoegen voor meer genot en spanning in je seksleven. Van een vinger tot een voorbind-dildo, de mogelijkheden zijn heel veelzijdig bij anale seks.

Veelgestelde vragen over anale seks

Wat is anale seks?

Onder anale seks vallen alle seksuele handelingen met het rectum of de anus. Hierbij kun je denken aan vingeren, penetratie met speeltjes of de penis of stimulatie met de tong (ook wel rimmen genoemd).

Hoe bereid je je voor op anale seks?

Gebruik altijd lekker royaal glijmiddel bij anale seks. Dit is belangrijk, omdat de anus geen vocht aanmaakt van zichzelf. Wil je je extra voorbereiden op anaal contact, dan kun je gebruik maken van een klysma

Kun je een ‘anaal orgasme’ krijgen door penetratie?

Voor iedereen met een penis: ja, omdat bij anale penetratie de prostaat wordt gestimuleerd. Maar voor de vagina-bezitters kan het ook. Je anus kent ook contracties, net als je vagina. Deze spierbewegingen maken het mogelijk om een orgasme te ervaren; met of zonder directe stimulatie van je clitoris.

Over de schrijver
Sander van den Berg.
Door

Sander van den Berg.

op 08 Nov 2016

mijn reactie op anale sexs is zo simpel als de weg naar rome,je krijgt filosofie nooit door broken,omdat in de westerse maatschappij anaal word verbonden met homofolie,wat in de eeuwen der eeuwen als onzindelijk werd genoemd,hoeveel mensen zijn er al niet op de brandstapel gedwongen,waar ook een geloofs filosofie aan mee gedaan heeft,juist de ervaring van penetratie,van zowel als vaginaal als anaal is een hemelse ervaring en gaat ook over de spieren beheersing die nu inde eeuwen der eeuwen in niet beoefend zijn geweesd.

Reactie plaatsen